Britu armijas komandieris Radakins ir pārliecināts: Krievija tiks sakauta karā ar Ukrainu

© freepik.com

Pēc angļu admirāļa Radakina domām, Krievija Ukrainā zaudē, neskatoties uz mēģinājumiem uzbrukt Harkivas apgabalā, raksta "SkyNews".

Lielbritānijas bruņoto spēku Aizsardzības štāba priekšnieks admirālis Tonijs Radakins pauda atbalstu Ukrainai un sacīja, ka Krievijas Federācija noteikti zaudēs karā.

"Ja atgriežamies 2022. gada martā, Krievija okupēja aptuveni 17% no Ukrainas teritorijas, bet šobrīd - tikai 11%, tātad Krievijas Federācija joprojām ir deficītā," viņš uzsvēra.

Admirālis arī vilka paralēles starp sabiedroto rīcību pret nacistiem Otrā pasaules kara laikā un to, kā mūsdienās civilizētās valstis apvienojas, lai palīdzētu Ukrainai cīnīties pret Krievijas bruņoto spēku iebrukumu.

Radakins arī pauda pārliecību, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins nevēlas tiešu konfliktu ar NATO vai kodolkaru un šī iemesla dēļ politiķiem vajadzētu izvairīties no bezatbildīgiem paziņojumiem, ka pasaule šobrīd atrodas uz pasaules kara sliekšņa.

"Putins nevēlas karu ar NATO, nevēlas kodolkaru. Un mums ir milzīgas priekšrocības, pateicoties NATO spēkam," viņš teica.

Tonijs Radakins ir pārliecināts, ka Krievija zaudē Ukrainā, neskatoties uz ofensīvas atsākšanu Harkivas apgabalā un virzīšanos uz priekšu atsevišķos frontes sektoros.

Pasaulē

Aviosabiedrības "Air Europa" lidmašīna pirmdien reisā no Madrides uz Montevideo iekļuva turbulencē, kurā desmitiem pasažieru tika ievainoti un lidmašīna veica ārkārtas nosēšanos Brazīlijā, paziņoja aviokompānija un Brazīlijas valdības amatpersonas.

Svarīgākais