Bild: Izskatās, ka Ukraina gatvojas atkal uzbrukt Krimas tiltam

© Pixabay.com

Ukraina, iespējams, gatavojas vēlreiz uzbrukt tiltam pār Kerčas šaurumu okupētajā Krimas pussalā, vēsta laikraksts "Bild", atsaucoties uz ekspertiem un militārajiem analītiķiem.

Pagājušās nedēļas beigās Ukraina Krimā uzbruka Krievijas prāmjiem "Avangard" un "Conro Trader". Kā vēsta Krievijas avoti, tiem uzbrukumā izmantoti Rietumu ieroči - "ATACMS" un "Storm Shadow" raķetes.

Vismaz viens no diviem prāmjiem nogrima, bet otra korpusā izveidojās liels caurums. Abi prāmji, kā atzīmēja izdevuma militārais novērotājs Julians Ropke, jau gadiem ilgi kursē starp Krieviju un anektēto pussalu.

Līdz ar Krimas tilta atklāšanu 2018. gada oktobrī prāmji zaudēja savu nozīmi, jo Krievija varēja piegādāt preces uz Krimu tieši pa dzelzceļu.

Taču viss mainījās 2022. gada oktobrī, kad Ukraina pirmo reizi uzbruka Krimas tiltam. Spēcīgais sprādziens smagi sabojāja dzelzceļu un uz vairākām nedēļām to pārtrauca. Tad atkal prāmji "Avangard" un "Conro Trader" kļuva svarīgi, apgādājot Krimas pussalu ar civilajām un militārajām precēm.

Svarīgākais