Izmaiņas padarījušas Krimu par nāves slazdu. Eksperts ir pārliecināts, ka pussalā var gaidīt uzvaru

© Pixabay.com

Saņemot amerikāņu ballistiskās raķetes ATACMS ar 300 km darbības rādiusu, Ukraina spēj ar letālu spēku trāpīt jebkuram mērķim Krievijas okupētajā Krimā - Krieviem pussalā nav kur paslēpties, raksta "The Economist".

Kā atzīmēja NATO vecākais padomnieks loģistikas jautājumos Bens Hodžess, ukraiņi sistemātiski padara Krimu "nepiemērotu Krievijas karaspēka klātbūtnei".

Ukrainas aizstāvji jau pierādījuši, ka spēj uzbrukt Krievijas karakuģiem ar Lielbritānijas un Francijas piegādātajām spārnotajām raķetēm “Storm Shadow” un SCALP, kā arī sarežģītiem modificētiem jūras bezpilota lidaparātiem.

Ģenerālis B. Hodžess uzskata, ka krievu karavīriem "nav kur slēpties".

"Pateicoties NATO sabiedroto sniegtajiem satelītu un gaisa izlūkošanas datiem, viņu pašu padziļinātajām zināšanām par teritoriju un saviem aģentiem Krimā, neviens nevar neko izdarīt bez ukraiņu ziņas," viņš atzīmēja.

"Jau pirms ATACMS ieviešanas Ukraina attīstīja bezpilota lidaparātus katrā pussalas kvadrātmetrā, tostarp laika ziņā jutīgus mērķus, piemēram, lidmašīnas un tehniskās karavānas, kas pārvietojas pa autoceļiem vai dzelzceļu," sacīja Hodžess.

Viņš ir pārliecināts, ka ukraiņi iznīcinās Kerčas tiltu, bet, iespējams, grūtāks uzdevums būs iznīcināt jauno dzelzceļa līniju, kas iet gar Azovas jūru un Rostovu cauri dienvidu pilsētām.

Pasaulē

Neirozinātniece Džimo Bordžigina labi apzinājās, ka "nāve ir neatņemama dzīves sastāvdaļa", taču viņa bija ļoti pārsteigta brīdī, kad saprata – zinātnieki praktiski neko nezina par procesiem, kas notiek mirstoša cilvēka smadzenēs, vēsta BBC. Tas, ko viņai izdevās atklāt, nepavisam nesakrīt ar mums pierastajiem priekšstatiem par to, kas notiek nāves brīdī.

Svarīgākais