Politologs atklāj Putina viltīgo plānu, no kura iespējamām sekām viņš “bēg”

© Pixabay.com

Politologs Mihails Šeitelmans izteica interesantu pieņēmumu par Putina plāniem, kas varētu viņam kaitēt, raksta dialog.ua.

Kā galvenā sakritība nosaukta nesenā Putina prombūtne no Krievijas, kas saistīta ar daudzām darba vizītēm un personāla tīrīšanām Krievijas Federācijā.

Politiskajam stratēģim šķiet, ka Kremļa vadītājs, mainot cilvēkus galvenajos amatos, cenšas izveidot jaunu valsts pārvaldes formu, lai gan viņš, visticamāk, saprot, ka šī iniciatīva varētu būt diezgan riskanta.

"Putins tagad vēlas kaut kur paslēpties, un es nedomāju, ka viņš izvēlas - braukt uz tādu vai citu valsti, viņš izvēlas, kur viņus ielaidīs un kur viņš ar ticamu ieganstu var noklusēt izmaiņas. Maskavā notiek pārmaiņas, tās ilgs ilgu laiku, un tās nebeigsies,” sacīja publicists.

Viņš izteica arī interesantu faktu, kuram pagaidām nav skaidrojuma: “Vakar Djumins, Tulas apgabala gubernators, kurš ir arī Putina bijušais personīgais miesassargs, tika iecelts par Valsts padomes priekšsēdētāju - gubernators iecēla zirgu par senatoru.”

Mihails Šeitelmans skaidroja, kas varētu būt par iemeslu Putina vēlmei doties komandējumos uz ārzemēm: “Putins būvē savu jauno sistēmu. Pirmais Putins bija oligarhs, tad bija viņa draugu Putins, un tagad viņš visus nogalina, bet tā vietā parādās pavisam jauna “reliģisko patriotu” grupa, kuru viņš nostāda amatos. Skaidrs, ka Putinam šis ir traks riska brīdis, tāpēc viņš cenšas palikt prom no Krievijas.”

Pasaulē

Klimata pētnieki ceļ trauksmi par pieaugošo mega cunami risku, kuru viļņi pārsniegtu 100 metru augstumu. Tos var izraisīt Grenlandes ledāju kušana, kas izraisa milzīgus zemes nogruvumus.

Svarīgākais