"The Washington Post": Tramps ir apsolījis bombardēt Maskavu

© Pixabay.com

ASV laikraksts “The Washington Post” atzīmēja, ka ASV bijušais prezidents Tramps izteicies, ka kā prezidents būtu atbildējis uz uzbrukumu Ukrainai, bombardējot Maskavu.

"Piemēram, kādā pasākumā viņš teica, ka būtu bombardējis Maskavu un Pekinu, ja Krievija viņa darbības laikā būtu uzbrukusi Ukrainai vai Taivānai, pārsteidzot dažus atbalstītājus," raksta laikraksts.

Trampa, kurš atkārtoti kandidē uz ASV prezidenta amatu, kampaņas komanda uz plašākiem laikraksta “The Washington Post” jautājumiem neatbildēja, un otrdien publicētajā garākajā rakstā laikraksts Ukrainas jautājumu vairs neskāra.

Pasaulē

Atšķirībā no amerikāņu dāvanas ES krieviem sagādāja rūgtu vilšanos. Proti, runa ir par oficiāli izvirzītajiem kandidātiem bloka augstākajiem amatiem - Urzula fon der Leiena izvirzīta Eiropas Komisijas prezidenta amatam, par Eiropadomes priekšsēdētāju varētu kļūt bijušais Portugāles premjerministrs Antoniu Košta, kas pārstāv sociālistus, bet ES augstā pārstāvja ārlietās un drošības politikā amatam izvirzīta Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa. Īpaši krieviem sāp Kallasas izvirzīšana.