Spānijā izceļas protesti pret masu tūrismu

© Unsplash

Īsi pirms vasaras ceļojumu sezonas tūkstošiem cilvēku Spānijas Baleāru salās sestdien rīkoja protestu pret masu tūrismu.

Protestētāji, turot plakātus ar uzrakstiem "SOS iedzīvotājiem” un "Pietiek tūrisma masu", devās pa Palmu, lielākās Baleāru salas, Maljorkas, galvaspilsētu.

Demonstrācijā piedalījās aptuveni 10 000 dalībnieku, paziņoja Spānijas Nacionālās policijas pārstāvis.

"Mēs vēlamies, lai varas iestādes neļautu cilvēkiem, kuri šeit ir dzīvojuši mazāk nekā piecus gadus, pirkt īpašumus un kontrolētu brīvdienu naktsmītnes," sacīja Karme Reinesa no kolektīva, kas organizēja protestu Palmā.

Nekustamā īpašuma aģents Havjers Karbonels sacīja, ka vairāk nekā puse īrējamo īpašumu tika izmantoti brīvdienu īrei un vietējiem iedzīvotājiem tie tūrisma sezonas laikā nav pieejami.

Baleāru salas pērn bija otrs tūristu iecienītākais Spānijas reģions pēc Katalonijas, piesaistot 14,4 miljonus cilvēku, paziņoja Spānijas Nacionālais statistikas institūts.

Kataloniju apmeklēja aptuveni 18 miljoni tūristu, bet Kanāriju salas - 13,9 miljoni cilvēku.

Pagājušajā mēnesī tūkstošiem cilvēku protestēja Kanāriju salās, aicinot uz laiku ierobežot tūristu skaitu, lai apturētu īstermiņa īres dzīvokļu uzplaukumu, kas palielina mājokļa izmaksas vietējiem iedzīvotājiem.

Tāpat rakstījām par kādu ciemu Spānijā, kur vietējā iedzīvotāju dzīve, pateicoties tūrismam, kļuvusi teju vai neciešama.

Pasaulē

Kamēr Rīgā politiķi lemj, būt vai nebūt “Rail Baltica” atzaram uz Rīgu un lidostu “Rīga”, tikmēr Klaipēdas ostas pārvaldē parakstīts memorands par “Rail Baltica” atzara būvniecību uz Lietuvas ostas pilsētu Klaipēdu.

Svarīgākais