FOTO: Okeāna krastā ASV izskalots "briesmonis"

© unsplash.com

Oregonas (ASV) pludmalē izskalota zivs. Tas varētu nešķist nekas pārsteidzošs. Tomēr kaut ko tādu nenākas bieži redzēt. Cilvēki to nodēvējuši par "briesmoni", raksta "The Sun".

Oregonas piekrastē ir izskalota okeāna radība, kas parasti dzīvo simtiem metru zem ūdens.

Daudzi saskatījuši līdzību šīs zivs izskatās ar ciplanētiešiem. Tikmēr vietējā muzeja darbinieki norādā, ka karstā izskalotā zivs izskatās kā tēls no animācijas filmas "Meklējot Nemo".

Klusajā okeānā mītošās futbola zivs ("Footballfish") izskats ir pārsteidzis daudzus. Kā min vietējā jūras muzeja "Seaside Aquarium" darbinieki, tad šīs zivis dzīvo aptuveni 609 līdz 1005 metru dziļumā. Tās ir reti sastopamas un pasaulē reģistrēti vien daži šīs sugas pārstāvji. Faktiski visā pasaulē ir reģistrēts tikai 31 īpatnis.

"Lai gan Jaunzēlandē, Japānā, Krievijā, Havaju salās, Ekvadorā, Čīlē un Kalifornijā ir reģistrētas dažas futbola zivis, šī ir pirmā, par kuru ziņots Oregonas piekrastē," norāda muzejs. Saskaņā ar muzeja pausto, tad ir ļoti maz informācijas par šīm zivīm, bet tas, kas ir zināms, ir ļoti aizraujošs. “Tāpat kā citas zivis, viņas izmanto gaismu, kas spīd no fosforescējošās "spuldzes" uz viņu pieres, lai piesaistītu laupījumu. Ēdiens okeāna dziļumā var būt ļoti maz, tāpēc viņas nav izvēlīgas." Izrādās, ka šīs sugas tēviņi ir aptuveni 10 reizes mazāki par mātītēm. Brīdī, kad notiek vairošanās, tēviņi zaudē acis un iekšējos orgānus un visas barības vielas saņem no partnerēm.