Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Francija lūdz ārvalstu policijas un militāro palīdzību Parīzes olimpisko spēļu drošības izaicinājumā

© Unsplash

Francija izplatījusi lūgumu 46 valstīm norīkot vairāk nekā 2000 policistu, kā arī “nelielu skaitu” militārpersonu, kas palīdzētu nodrošināt Parīzes olimpisko spēļu norisi šovasar.

Organizatori patlaban noslēdz drošības plānošanu Francijas galvaspilsētas pirmajām spēlēm gadsimta laikā, vienlaikus esot paaugstinātā gatavībā pret iespējamiem uzbrukumiem.

Iekšlietu ministrija piektdien paziņoja, ka lūgums pēc ārvalstu drošības palīdzības tika iesniegts janvārī, meklējot gandrīz 2185 papildu cilvēkus. Tas ticis darīts, lai palīdzētu nodrošināt spēļu drošību un "skatītāju pieredzi" un "stiprinātu starptautisko sadarbību", norādīja ministrija, piebilstot, ka "šī ir klasiska uzņēmējvalstu pieeja lielu starptautisku pasākumu organizēšanai".

Tiek norādīts, ka Francija nosūtīja 200 savus žandarmus uz Pasaules kausu futbolā 2022. gadā Katarā, kā arī uzņēma 160 virsniekus no citiem Eiropas drošības spēkiem Pasaules kausa izcīņā regbijā, ko Francija rīkoja pagājušajā gadā.

Atsevišķi Francijas Aizsardzības ministrija arī lūgusi “nelielu skaitu” militārpersonu, kas varētu palīdzēt ar “ļoti specifiskiem” uzdevumiem spēlēs, tostarp suņu komandām, sacīja armijas ģenerālštāba pārstāvis pulkvedis Pjērs Godiljērs.

Drošība ir lielākais izaicinājums Parīzes spēļu organizatoriem pilsētā, kuru vairākkārt skāruši islāma ekstrēmistu uzbrukumi un kas no 26. jūlija līdz 11. augustam sagaidīs līdz pat 15 miljoniem apmeklētāju. Vislielākās bažas par drošību ir atklāšanas ceremonijā laikā.

Jau ziņojām, ka Francijas valdība paaugstināja drošības trauksmes līmeni līdz augstākajam, ņemot vērā neseno nāvējošo uzbrukumu koncertzālei Krievijā. Vairāk šeit.