Ukrainas kara 669. diena. Jaunākā informācija [papildināts 20:07]

© AFP/Scanpix/Leta

Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 24. decembrī. Ukraina jau teju divus gadus varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.

20:07. Ukrainai jāaizstāv frontes līnija, kuras kopējais garums ir aptuveni 3,5 tūkstoši kilometru. Tāpēc ir nepieciešams mobilizēt pat 500 tūkstošus jauniesaukto, lai būtiski nostiprinātu šo līniju, intervijā medijiem sacīja Ukrainas aizsardzības ministrs Rustems Umerovs.

18:46. Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma sākuma Ukrainā pagājušā gada 24.februārī krievi zaudējuši 5858 tankus, 10 888 bruņutransportierus, 8314 lielgabalus, 932 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 611 zenītartilērijas iekārtas, 327 lidmašīnas, 324 helikopterus, 6404 bezpilota lidaparātus, 1614 spārnotās raķetes, 22 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 11 022 automobiļus un autocisternas, kā arī 1229 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

17:11. Ukrainas Gaisa spēki ziņo, ka naktī uz svētdienu krievi uz Ukrainu raidījuši 15 uzbrukuma lidrobotus, no kuriem 14 ukraiņu zenītartilēristi ir notriekuši.

15:06. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sestdien parakstījis rīkojumus par jaunām sankcijām pret 185 personām un uzņēmumiem, kas kaitē Ukrainas interesēm. Jaunās sankcijas piemērotas 51 fiziskai personai. Viņu vidū līdztekus Krievijas pilsoņiem ir arī pašas Ukrainas pilsoņi, kā arī Latvijas, Kipras un Lielbritānijas pilsoņi.

Starp sankcijām pakļautajām personām ir sekojoši Latvijas pilsoņi - Tomass Petrovskis, Sergejs Piskunovs, Jevgēņijs Vorobjovs un Viktorija Vorobjova.

13:10. Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši 353 190 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 800 iebrucēji.

11:57. Krievi, apšaudot Hersonu, pēdējo 24 stundu laikā noslepkavojuši četrus un ievainojuši deviņus cilvēkus, svētdien pavēstījis Hersonas apgabala administrācijas vadītājs Oleksandrs Prokudins.

Līdz svētdienas rītam iebrucēji uz Hersonu raidījuši 71 šāviņu, kas bija mērķēti uz pilsētas centru, dzīvojamajiem rajoniem, medicīniskajām un izglītības iestādēm, kā arī uz infrastruktūras objektiem, savā "Telegram" lietotnes kanālā vēsta Prokudins.

10:45. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sestdien parakstījis rīkojumus par jaunām sankcijām pret 185 personām un uzņēmumiem, kas kaitē Ukrainas interesēm.

09:07. Krievijas armija uzbruka Hersonai un trāpīja dzīvojamai ēkai, nogalinot vairākus cilvēkus. Kā pastāstīja Hersonas apgabala militārās administrācijas vadītājs Aleksandrs Prokudins, naktī Krievijas armija apšaudīja pilsētas centru. Artilērijas lādiņam ietriecoties dzīvojamā ēkā, cietusi ģimene.

"87 gadus vecs vīrietis un viņa 81 gadu vecā sieva gāja bojā notikuma vietā. 54 gadus vecs Hersonas iedzīvotājs guvis sprādzienā ievainojumus, smadzeņu satricinājumu un brūci kājā. Pēc palīdzības sniegšanas viņš no hospitalizācijas atteicās," amatpersona sacīja.

08:13. Krievija ir izveidojusi viltus aviokompāniju nelegālo migrantu pārvadāšanai uz Eiropu caur Minsku, ziņo Vācijas tabloīds "Bild".

Šī kompānija "Southwind Airlines" ir bāzēta Turcijas pilsētā Antaljā un izveidota pēc Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā sākuma, tomēr tās trīs lidmašīnas un lielākā daļa darbinieku ir no Maskavas uzņēmuma "Nordwind Airlines".

00:10. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis apstiprinājis jaunas sankcijas, kas vērstas pret dažādām firmām un personām Krievijas okupētajās teritorijās. Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padome ir ieviesusi sankcijas pret vairāk nekā 200 personām un firmām, tostarp Ukrainas miljonāru Vadimu Jermalajevu, ziņo pravda.com.ua.