Ukrainas kara 436. diena. Jaunākā informācija [papildināts 21:05]

© AFP/Scanpix/Leta

Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 5. maijā. Ukraina jau veselu gadu varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.

21.05. Ukrainas likumsargi likvidējuši sankcionētu premium klases automašīnu nelegāla eksporta shēmu uz Krieviju. Ļvovas uzņēmējs, kurš dzīvoja Krievijā un kuram tur ir savs bizness, Krievijas VIP personām piegādāja "Rolls-Royces" no Ukrainas, vēsta pravda.com.ua.

20.20. Čehijas prezidents Petrs Pavels vizītē Kijivā aprīļa beigās uzdāvinājis Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim greznu pusautomātisko pistoli CZ-75, liecina tviterī publiskotie Pavela ieraksti.

19.35. Novembrī Bonnā paredzētais vīriešu Pasaules kausa (PK) posms paukošanā ar floreti ir kļuvis par otro Vācijā atcelto posmu pēc Starptautiskās Paukošanas federācijas (FIE) lēmuma atjaunot krievu un baltkrievu sportistu dalību sacensībās.

Bonnas Olimpiskā paukošanas kluba prezidente Gudruna Netersheima laikrakstā "Suddeutsche Zeitung" piektdien paziņoja, ka lēmums ir paņemts, "jo Ukrainā notiek necilvēcīgs karš".

18.55. Putins jau 2 reizes bijis gatavs izmantot kodolieročus karā pret Ukarainu, vēsta UNIAN.

16.22. Pusaudze "Sanremo" festivālā atsakās kāpt uz vienas skatuves kopā ar konkursantiem no Krievijas, vēsta unian.net.

14.14. Šomēnes Krievijas karaspēks ik stundu veicis vismaz vienu raķešu uzbrukumu Ukrainas teritorijām, vēsta pravda.com.ua.

13.17. Ukrainā šonedēļ nogādāti trīs no 16 radariem, kurus Lietuva iegādājās par akcijas "Radarom" ("Radarām") laikā savāktajiem līdzekļiem, ceturtdien paziņoja Lietuvas nevalstiskā Ukrainas atbalsta organizācija "Blue/Yellow".

"Pirmie trīs radari ir sasnieguši Ukrainu un tiek izvietoti to darbības sektoros," sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja "Blue/Yellow". "Pārējie radari tiek sagatavoti nosūtīšanai un tiek gatavoti dokumenti," norādīja organizācija, kas organizē radaru nosūtīšanu.

12.03. Neapmierināts ar munīcijas trūkumu, krievu algotņu bandas "Vagner" dibinātājs Jevgēņijs Prigožins piektdien paziņojis, ka atvilks vagneriešus no frontes līnijas Bahmutā.

"2023.gada 10.maijā mums būs jānodod mūsu pozīcijas Bahmutā Aizsardzības ministrijas vienībām un jāatvelk "Vagner" vienības uz aizmugures nometnēm," savā "Telegram" kanālā paziņoja Prigožins. Viņš norādīja, ka munīcijas trūkuma dēļ vagnerieši mirst bezjēdzīgā nāvē.

11.41. Krievijas okupanti 4. maijā laupīja divu civiliedzīvotāju dzīvības Doņeckas apgabalā, ziņo pravda.com.ua.

10.10. Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz piektdienas rītam sasnieguši 193 210 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs. Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 620 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī Krievija zaudējusi 3710 tankus, 7224 bruņutransportierus, 2978 lielgabalus, 550 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 304 zenītartilērijas iekārtas, 308 lidmašīnas, 294 helikopterus, 2540 bezpilota lidaparātus, 947 spārnotās raķetes, 5916 automobiļus un autocisternas, 18 kuģus un ātrlaivas, kā arī 373 specializētās tehnikas vienības.

09.01. Krievijas karaspēks vakar, 4. maijā, veica 95 uzbrukumus Hersonas apgabalam. Uzbrukumu rezultātā traumas guvuši trīs cilvēki, vēsta pravda.com.ua.

00.10. Ukrainas parlamenta cilvēktiesību komisārs Dmitro Lubinecs izteicies, ka pēc okupēto teritoriju atbrīvošanas var atklāties, ka Krievija par ķīlniekiem tur vairāk nekā 20 000 Ukrainas civiliedzīvotāju.






Svarīgākais