BBC izskaitļojis vietu, kur uzņemts Putina video

© Ekrānuzņēmums/Google/Map

Par Kremļa izplatīto video, kurā Krievijas prezidents Vladimirs Putins pastaigājas pa okupēto Doņeckas apgabalu, smejas pat krievi. Savukārt BBC pārbaudījis, kurā vietā šis video filmēts.

BBC pārbaudes nodaļa ir pārbaudījusi un apstiprina Ukrainas preses secinājumus: Krievijas prezidents Putins, braucot uz Ukrainas okupētajām teritorijām, atradās Geničeskā, bijušā atpūtas centra "Brigantine" teritorijā.

Aģentūra LETA jau vēstija, ka saskaņa ar Kremļa pausto, Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdienas rītā Ukrainā apmeklējis Krievijas karavīru štābu

Kremļa un Krievijas valsts televīzijā publiskotā video redzams, ka Putins apmeklē Krievijas karaspēka komandposteni Ukrainas Hersonas apgabala dienvidos. Videoierakstā redzams, ka Putins ierodas ar helikopteri, lai uzklausītu komandieru ziņojumus par kaujas situāciju.

Putins pēc tam helikopterā devās uz Luhanskas apgabala austrumiem, kur Krievijas Nacionālās gvardes štābā uzklausīja komandieru ziņojumu.

Portāls NRA jau vēstija, ka par krievi ņirgājas par ņirgājas par Putina "štāba braucienu uz Ukrainu".

Internetā burtiski bira komentāri, kuros tiek izsmieta Putina vizīte: " "Hersonas virzienā" ir ĻOTI plašs termins. Es domāju, ka tāds cilvēks kā V. Putins, Hersonu var redzēt caur binokli no Kremļa,» teikts vienā komentārā.

Citi smējās: "Un štābs Voroņežā", "Nez, vai šis štābs ir Maskavā?", "Protams, mēs ticam", "Arbatā ir jābūt štābam?", "Kur ir štābs?" Kremlī?”

Svarīgākais