Ukrainas kara 367. diena. Jaunākā informācija [papildināts 20:33]

© AFP/Scanpix/Leta

Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 25.februārī. Ukraina jau veselu gadu varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.

20:33 Līdz sestdienai, 25. februārim, Krievijas karaspēks ir ieņēmis 1877 Ukrainas apdzīvotās vietas, šovakar paziņoja Volodomirs Zelenskis, uzsverot, ka katru minūti krievi cīnās, lai radīti arvien lielākus zaudējumus Ukrainai.

19:12 Ukrainas aizstāvji veikušičetrus šāvienus pa Krievijas iebrucēju pozīcijām un trāpījuši ienaidnieka radiolokācijas stacijai, liecina Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba vakara kopsavilkums.

"Aizsardzības spēku aviācija diennaktī veica 4 triecienus okupantu personāla un militārās tehnikas koncentrācijas zonām," teikts ziņojumā.

Tāpat tiek atzīmēts, ka raķešu un artilērijas vienības trāpīja diviem ienaidnieka karaspēka koncentrācijas zonām, radiolokācijas stacijai un elektroniskās karadarbības stacijai.

17:46 Lielbritānijas karalis Čārlzs III gadadienā, kopš Krievijas plašā iebrukuma Ukrainā, pauda apbrīnu par ukraiņu tautu, par tās drosmi un nelokāmību, stājoties pretī Krievijas agresijai.

Britu monarha personīgais aicinājums ukraiņiem publicēts karaliskās ģimenes "Instagram" lapā. Publikācijā Lielbritānijas karalis atzīmēja, ka pasaule ar šausmām vēroja ukraiņu ciešanas, ko izraisīja krievu iebrukums Ukrainas teritorijā.

16:57 Krievu okupanti neatsakās no mēģinājumiem izlauzties cauri aizsardzībai un ieņemt Doņeckas apgabala pilsētu Bahmutu. Šodien tur ieradās Austrumu spēku grupas komandieris ģenerālpulkvedis Aleksandrs Sirskis.

Saskaņā ar Sauszemes spēku preses dienesta teikto, krievu iebrucēji galvenos spēkus koncentrēja uz Bahmuta ieņemšanu un ielenkšanu. Cīņas notiek ap pilsētu un tās nomalēs.

14:58 Krievi, iespējams, ir izlietojuši to rīcībā esošos irāņu lidrobotu krājumus, savā ikdienas ziņojumā par stāvokli Ukrainas frontē sestdien atzinusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

To liek domāt apstāklis, ka aptuveni no 15.februāra krievi uzbrukumos Ukrainai nav izmantojuši vienreiz lietojamos lidrobotus.

Savukārt laika posmā no janvāra beigām līdz februāra sākumam ukraiņu zenītartilēristi bija notriekuši vismaz 24 Irānā ražotos lidrobotus "Shahed-136".

Krievija, domājams, centīsies atjaunot savus krājumus, norāda britu izlūkdienesti.

Lai gan irāņu lidroboti izrādījušies mazefektīvi iecerēto mērķu iznīcināšanai, krievi atzinuši tos par noderīgiem ukraiņu zenītartilērijas uzmanības novēršanai no spārnotajām raķetēm, teikts ziņojumā.

12:10 Mariupolē ukraiņu aizstāvji iznīcināja vēl vienu Krievijas munīcijas noliktavu: ugunsgrēks izcēlās Novoselivkas apkārtnē. Kā zināms, Ukraina pēdējā laikā ir atradusi veidu, kā dot triecienu krievu aizmugurē.

Mariupoles mēra padomnieks Petrs Andrjuščenko sacīja par spožo uguni, kas pacēlās līdz "detonācijas skaņu celiņiem". Viņš savā telegrammā publicēja video par citu krievu notikumu un norādīja, ka tas notika 24. februārī.

11:20 Harkivas apgabala deokupētajās teritorijās uz mīnām un dažādiem spridzekļiem ir uzsprāguši 169 cilvēki, no kuriem 34 miruši, paziņoja Harkivas apgabala prokuratūras vadītājs Oleksandrs Fiļčakovs.

"Pēc deokupācijas krievi atstāja mums tā sauktās "dāvanas" - mīnas vai spridzekļus, uz kuriem uzsprāguši 169 cilvēki, no tiem vairākums jeb 136 bija civilpersonas, un 34 gājuši bojā. Tika ievainoti arī astoņi policijas spridzināšanas tehniķi, 24 Valsts ārkārtas situāciju dienesta darbinieki, no kuriem pieci gājuši bojā, un viens Nacionālā pretkorupcijas biroja spridzināšanas tehniskā dienesta darbinieks," sacīja Fiļčakovs.

Ukrainas Nacionālās policijas Harkivas apgabala galvenās pārvaldes priekšnieks Volodimirs Timoško izteica pieņēmumu, ka pavasarī traģisko gadījumu skaits tikai pieaugs.

"Tūlīt pie mums būs pavasaris, nokusīs sniegs, daudzi cilvēki brauks uz vasarnīcām. Lielākā daļa vasarnīcu iecirkņu, kas atrodas Čuhujivas, Balakļijas un Harkivas rajonos, ir mīnēti un ir jābūt ļoti uzmanīgiem. Varam prognozēt, ka pieaugs cilvēku skaits, kuri cieš, uzsprāgstot uz mīnām," uzsvēra Timoško.

10:16 Kanāda ir noteikusi jaunas sankcijas pret Krieviju, piektdien paziņoja Kanādas premjerministrs Džastins Trudo.

"Mēs izsludinām jaunas sankcijas Krievijai pret 129 fiziskām un 63 juridiskām personām, tai skaitā Krievijas premjerministra vietniekiem, ministriem, Krievijas prezidenta administrācijas amatpersonām, Krievijas militārpersonām, kas ir līdzdalībnieki Ukrainā lietotās artilērijas un ieroču ražošanā," sacīja Trudo.

Saskaņā ar Kanādas valdības vietnē publicēto sarakstu sankcijas ir noteiktas Krievijas eksprezidenta Dmitrija Medvedeva sievai un dēlam, vicepremjerei Tatjanai Goļikovai, prezidenta Vladimira Putina palīgam Maksimam Oreškinam, Federācijas padomes spīkerei Valentīnai Matvijenko un citām fiziskām personām.

Sankcijas noteiktas arī abām Krievijas parlamenta palātām, Krievijas bruņoto spēku Ģenerālštāba Galvenajai pārvaldei, Federālajam drošības dienestam, okupētās Zaporižjas AES operatorfirmai, partijai "Vienotā Krievija" un citām juridiskām personām.

"Mēs arī aizliedzam eksportēt uz Krieviju atsevišķas ķīmiskas sastāvdaļas, kas tiek izmantotas elektronikas ražošanā," uzsvēra Trudo.

Sankcijas tika noteiktas Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā pirmajā gadskārtā.

09:51 Ukrainas bruņoto spēku karavīri aizvadītajā diennaktī, 24.februārī, iznīcināja vēl 650 iebrucējus. Tādējādi kopējais Krievijas iebrucēju personāla zaudējums sasniedza 147 470 cilvēkus.

00.10. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis 24. februārī preses konferencē paziņoja, ka Krievija arī turpmāk turpinās izplatīt melus un dezinformāciju par Piedņestru, pašpasludināto valsti Dņestras kreisajā krastā (“de jure” Moldovas sastāvdaļa), un netiek izslēgts, ka Vladimirs Putins var uzbrukt arī kādai citai Eiropas valstij, ziņo portāls pravda.com.ua.





Svarīgākais