Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Tapis zināms, kāpēc Putina uzruna tika pārraidīta dienu vēlāk

© Pixabay.com

Ukrainas Aizsardzības ministrija atklāja, kāpēc Kremlis uz vienu dienu atlika mobilizācijas izsludināšanu Krievijas Federācijā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un viņa palīgi cerēja, ka paziņojums par mobilizāciju "pārtrumpos" ziņas par gūstekņu apmaiņu. Par to savā Telegrammā raksta Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Anna Maljara.

“Kremlis mēģināja šādā veidā pārtrauktu gūstekņu apmaiņas tēmu. Tāda tradicionāla nesarežģīta taktika," viņa uzskata.

Kā pastāstīja Rezņikova vietniece, sākumā Kremlis vēlējies izsludināt mobilizāciju 20.septembrī, taču domājis, ka lietderīgāk to būtu izdarīt dienā, kad notiek gūstekņu apmaiņa. Krievijas pavalstnieku prātus nodarbinās mobilizācijas tēma un par gūstekņu apmaiņu neviens neliksies ne zinis.

“Tomēr šī stratēģija nedarbojās - informatīvais efekts dubultojās. Par gūstekņu apmaiņu tāpat visi runāja, ”sacīja Maljara.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Krievija un Ukraina ir veikušas gūstekņu apmaiņu, kurā Krievija nodevusi Ukrainai 215 gūstekņus, saņemot pretī prokrievisko politiķi Viktoru Medvedčuku un 55 Krievijas karavīrus, tviterī paziņoja Ukrainas prezidenta biroja vadītājs Andrijs Jermaks. Vairāk šeit