"Baltiju atļaus ieņemt, pēc tam 180 dienās atbrīvos"; Igaunijas premjere atklāj NATO plānu Krievijas uzbrukuma gadījumā

© Dmitrijs Suļžics/F64

Igaunijas premjere Kaja Kallasa trešdien žurnālistiem sacīja, ka NATO alianses esošie aizsardzības plāni attiecībā uz trim Baltijas valstīm paredz ļaut ieņemt, pirms tās tiks atbrīvotas pēc 180 dienām, vēsta "Financial Times".

Portāls NRA jau rakstīja, ka Kaja Kallasa intervijā izdevumam "Financial Times" un citiem ārvalstu medijiem sacīja, ka Igaunija tiktu "noslaucīta no kartes" Krievijas iebrukuma gadījumā, jo pašreizējie NATO Baltijas valstu aizsardzības plāni nav pietiekami to aizsardzībai, vēstīja LTV raidījums "Panorāma".

Savukārt Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks Latvijas Televīzijai sacīja, ka viņam neesot šaubu par sabiedroto un NATO garantijām, un Baltijas valstu aizsardzības plāni tiek nepārtraukti uzlaboti. Vairāk šeit.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais