Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Ukraina varonīgi cīnās jau 19.dienu. Jaunākā informācija [papildināts 23:55]

© SCANPIX

Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko 14. martā.

23.55. Krievija nav panākusi militāru pārākumu debesīs virs Ukrainas, pirmdien žurnālistiem paziņoja ASV Aizsardzības ministrijas augsta amatpersona.

22.15. Ukraina pirmdien pieprasīja nekavējoties izslēgt Krieviju no Eiropas Padomes, norādot, ka Krievijai nav tiesību atrasties šajā cilvēktiesību organizācijā pēc iebrukuma kaimiņvalstī.

21. 51. Ķīna ļāvusi noprast Krievijai, ka ir gatava sniegt tai militāru un ekonomisku palīdzību karā ar Ukrainu, vēsta ziņu aģentūra "Reuters" un britu laikraksts "Financial Times", atsaucoties uz anonīmiem amerikāņu avotiem.

Kā norādījis "Reuters" avots, Pekina, kā sagaidāms, publiski noliegs, ka būtu bijušas šādas sarunas ar Krieviju vai ka būtu plāni palīdzēt.

21.20. Pirmdien Krievijas televīzijas "Pirmā kanāla" tiešraides ziņu programmā "Vrejma" ("Laiks") ielauzusies meitene ar pretkara plakātu, uz kura bija rakstīts "NOWAR (nē karam). Apturiet karu, neticiet propagandai, šeit jums melo. Russians against war (krievi pret karu)".

21.00 Spārnotās raķetes, kas svētdien trāpīja Javorivas bāzē, Ukrainas rietumos pie Ļvivas, tika izšautas no lidmašīnām Krievijas gaisa telpā, pirmdien sacīja ASV aizsardzības amatpersona, šādi ļaujot noprast, ka lidojumiem slēgta zona virs Ukrainas šo triecienu nebūtu novērsusi.

"Pāris duči" spārnoto raķešu tika izšautas no bumbvedējiem, kas lidoja virs Krievijas, uz Javorivu, nogalinot 35 cilvēkus un ievainojot 134.

20.54. Eiropas Savienība (ES) pirmdien pieņēmusi ceturto sankciju kārtu pret Krieviju par iebrukumu Ukrainā, paziņojusi bloka prezidētājvalsts Francija.

Kā teikts tās paziņojumā tviterī, bloka 27 dalībvalstu sūtņi apstiprinājuši sankcijas pret personām un kompānijām, kas "iesaistītas uzbrukumā Ukrainai".

20.11. Rumānijas ziemeļos Dumitras ciemā 100 kilometru attālumā no robežas ar Ukrainu nogāzies izlūkošanas drons "Orlan-10", pirmdien vēsta Rumānijas medijs "Hot News". Šādus dronus Krievija izmanto karā pret Ukrainu.

20.05. Krievijas Aizsardzības ministrija pirmdien piedraudēja, ka Krievijas spēki Ukrainā iznīcinās militāri rūpnieciskā kompleksa uzņēmumus.

Ministrija pavēstīja, ka uzbruks uzņēmumiem, kas "ražo bruņojumu, kuru izmanto nacionālisti". Ministrija aicina ukraiņus, kuri strādā militāri rūpnieciskā kompleksa uzņēmumos, un tuvējo namu iedzīvotājus "pamest potenciāli bīstamās zonas".

19.58. Kodolkonflikta izraisīšanās atkal ir iespējamības sfērā, pirmdien brīdināja ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērešs, šādi izsakoties Krievijas prezidenta Vladimira Putina pret Ukrainu izvērstā kara kontekstā.

9.06. Ukrainas ziemeļrietumos raķešu triecienā televīzijas tornim ciemā pie Rivnes pilsētas gājuši bojā deviņi cilvēki un vēl deviņi ievainoti, paziņojis Rivnes apgabala militārās administrācijas vadītājs Vitālijs Kovals.

"Šorīt Rivnes apgabalā divas raķetes trāpīja televīzijas tornim un administrācijas telpai līdzās tam. Mums ir deviņi bojāgājušie, deviņi cietušie. Darbi tiek aktīvi turpināti," pavēstīja Kovals.

Pēc viņa teiktā, televīzijas pārraides jau atjaunotas apgabala ziemeļu rajonos pa kabeļtīkliem, ēterā izgājušas arī vietējās radiostacijas.

18.05. Eiropas Savienības (ES) ceturtā sankcija kārta pret Krieviju par iebrukumu Ukrainā skars krievu miljardieri Romanu Abramoviču un citus oligarhus, kā arī lielās naftas kompānijas "Rosņeftj", "Transņeftj" un "Gazpromņeftj", ziņo avoti. Lielbritānijas futbola kluba "Chelsea" īpašniekam Abramovičam un citiem oligarhiem tiks noteikts aizliegums iebraukt ES, kā arī iesaldēti viņu aktīvi blokā, ieskaitot superjahtas un nekustamos īpašumus.

Kompānijām "Rosņeftj", "Transņeftj" un "Gazpromņeftj", kuras jau tikušas pakļautas sankcijām, tās tiks pastiprinātas, tomēr aizliegums no tām pirkt naftu netiks noteikts, ziņo avoti.

17.41. “Kijiva. Viena no skaistākajām pilsētām Eiropā šodien līdzinās kadram no filmas par apokalipsi. Sumi, Harkiva, Mariupole - tas ir šausmīgi. Lūk, ko atnes “krievu pasaule”: cilvēku nāvi, iznīcību ne tikai pilsētām, bet arī demokrātijai, tiesībām, brīvībām. Viņi nav slāvi. Viņi ir orki. Bet mēs uzvarēsim,” sola Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Reznikovs.

17.06. Krievija nevarēs izmantot Izraēlu, lai apietu starptautiskās sankcijas, pirmdien apliecināja Izraēlas ārlietu ministrs Jairs Lapids.

Izskanot pārmetumiem, ka Izraēla nedara pietiekami, lai atbalstītu Ukrainu, ministrs uzsvēra, ka "Izraēla nebūs ceļš, lai apietu sankcijas, ko Krievijai noteikušas ASV un citas rietumvalstis".

16.58. Turpinoties Krievijas agresijai pret Ukrainu, Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte un Polijas valdības vadītājs Mateušs Moraveckis pirmdien pauduši pārliecību, ka ir vērts vēl vairāk pastiprināt sankcijas pret Krievijas oligarhiem.

16.39. Ukrainas robežas tuvumā Krievijas Rostovas apgabalā un Baltkrievijas Gomeļas apgabalā izveidotas nometnes no Sīrijas ievesto algotņu izvietošanai un sagatavošanai, paziņojis Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs.

16.26. Ukrainas un Krievijas sarunu ceturtais raunds pirmdien beidzies bez progresa un sarunas atsāksies otrdien, paziņojis Ukrainas delegācijas loceklis, prezidenta Volodimira Zelenska kancelejas vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks.

16.10. ASV uzņēmuma "SpaceX" dibinātājs miljardieris Īlons Masks izsaucis Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu uz dueli par Ukrainu, Kremļa saimniekam adresētu izaicinājumu publicējot sociālajā tīklā "Twitter".

"Ar šo paziņojumu es izaicinu Vladimiru Putinu uz dueli. Likme ir Ukraina," savā oficiālajā tvitera profilā ierakstījis uzņēmējs.

15.47. ASV farmācijas kompānija "Pfizer" paziņojusi, ka Krievijā gūtos ienākumus novirzīs Ukrainas karā cietošo palīdzības sniegšanai. Tāpat uzņēmums pavēstījis, ka pārtrauc investīcijas Krievijā.

""Pfizer" secinājis, ka brīvprātīga mūsu medikamentu piegādes pārtraukšana Krievijai pārkāptu mūsu pamatprincipus attiecībā uz pacientu prioritāti," norāda uzņēmums.

15.38. Zaporižjas atomelektrostaciju (AES) sagrābušie Krievijas karavīri plāno pie stacijas pirmā energobloka utilizēt nesprāgušās mīnas, paziņoja Ukrainas nacionālais atomenerģijas uzņēmums "Enerhoatom".

15.35. Norvēģijā pirmdien sākas NATO manevri "Cold Response", kas ir vērienīgākie šogad, un tajos piedalīsies 30 000 karavīru, 200 lidmašīnu un 50 kuģu no 27 valstīm.

Manevri turpināsies līdz 1.aprīlim, un tajos tiks atstrādāta Norvēģijas aizsardzība skarbos klimata apstākļos.

Mācības notiek dažu simtu kilometru attālumā no Krievijas robežas.

15.25. Pirmdien beidzot sākusies mierīgo iedzīvotāju evakuācija no Krievijas spēku ielenktās Mariupoles pilsētas.

Līdz plkst.13 pēc vietējā laika no Mariupoles pa iepriekš saskaņotu koridoru izbraukušas 160 privātās automašīnas, kas dodas uz Zaporižji, pavēstīja Mariupoles dome.

"Tāpat ir apstiprinājums, ka pašlaik noteiktajā humānajā koridorā tiek ievērots klusuma režīms," teikts domes paziņojumā.

15.19. Taivānas datoru ražotājs "Asustek Computer Inc." (ASUS) pirmdien paziņoja, ka nekavējoties pārtrauc piegādes Krievijas tirgum, ņemot vērā Ukrainas aicinājumus pārtraukt biznesa attiecības ar Maskavu.

Vienlaikus ASUS pavēstīja, ka ziedos 30 miljonus Taivānas dolāru (955,4 miljoni eiro) humānajai palīdzībai Ukrainai.

15.15. Krievijas spēki atkal pārrāvuši elektroenerģijas piegādi Čornobiļas atomelektrostacijai (AES), kuru izdevās atjauno vakar, pirmdien paziņoja nacionālais enerģētikas operators "Ukrenerho".

"Okupantu spēki atkal sabojājuši līniju, kas apgādā Čornobiļas atomelektrostaciju un Slavutičus," pavēstīja "Ukrenerho".

15.07. Krievijai pietiek resursu patstāvīgi turpināt karu Ukrainā un tā nav lūgusi palīdzību Ķīnai, pirmdien paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. "Nē," Peskovs lakoniski atbildēja uz žurnālistu jautājumu, vai Krievija patiešām lūgusi Ķīnai militāru palīdzību kara turpināšanai Ukrainā.

13.53. Japānas riepu ražošanas kompānija "Bridgestone Corp." paziņojusi par ražošanas pārtraukšanu Krievijā, kā arī par investīciju un piegāžu apturēšanu. Tajā pašā laikā kompānija nolēmusi turpināt maksāt algu vairāk nekā tūkstotim darbinieku Krievijā, kas strādā vieglo automašīnu riepu ražotnē Uļjanovskā un pārdošanas birojos.

13.46. Krievijas aviācijas uzlidojumā Harkivā sagrauta četrstāvu ēka, paziņojis Ukrainas avārijas dienests. "Informācija ar par cietušajiem un ievainotajiem tiek precizēta," vēta dienests.

13.24. Kopš kara sākuma Polijā no Ukrainas ieradušies gandrīz 1,8 miljoni bēgļu, pirmdien paziņojusi Polijas Robežsardze.

Svētdien vien Ukrainas un Polijas robežu šķērsoja aptuveni 82 100 cilvēku, līdz ar to kopumā Polijā patvērušies 1,76 miljoni bēgļu, ziņoja Polijas Robežsardze. Šodien no pusnakts līdz plkst.7 robežu šķērsoja vēl 18 400 ukraiņi.

13.01. Ukrainas Hersonas apgabala Bilozerkas ciemata iedzīvotāji šodien izgājuši demonstrācijā pret Krievijas okupāciju, liecina cilvēku publicētie video sociālajā tīklā "Facebook". Vairāki simti cilvēku iet pa ielu, nesot dzelteni zilos karogus un skandējot "Ukraina ir pāri visam", "Krievu karavīrs ir fašistu okupants", "Slava Ukrainai - slava varoņiem. Slava nācijai - nāve ienaidniekiem!". Demonstranti piegāja arī pie bruņotajiem krievu karavīriem, kliedzot "Mājas", "Rašisti", un kopīgi dziedāja Ukrainas himnu.

12.38. Ukraina ceturtajā sarunu raundā ar Krieviju, kas sākušās pirmdien, pieprasīs tūlītēju uguns pārtraukšanu un Krievijas karaspēka izvešanu, paziņojis Ukrainas prezidenta padomnieks Mihailo Podoljaks.

"Miers, tūlītēja uguns pārtraukšana un visu Krievijas karavīru izvešana, un tikai pēc tam mēs varēsim runāt par reģionālajām attiecībām un par politiskām domstarpībām," paziņoja Podoljaks.

12.26.Sadarbojoties Rīgas Dzemdību nama un Centrālās laboratorijas kolektīviem, Ukrainai piegādāta apjomīga krava ar medikamentiem un medicīnas precēm dzemdību palīdzības sniegšanai, informē Rīgas domes Komunikācijas pārvalde. Kravas vērtība ir aptuveni 40 000 eiro. Sūtījuma saturs tika saskaņots ar Ukrainas mediķiem un nogādāts Ukrainā kopā ar starptautiskā Rotari kluba ziedotajiem medikamentiem.

Tikmēr Ogres novada pašvaldība informē, ka ziedos 10 000 eiro sadarbības pilsētai Čerņigovai Ukrainā.

12.05. Ukrainā pirmdien paredzēts atvērt desmit humānos koridorus Kijivas un Luhanska apgabalos, paziņojusi Ukrainas vicepremjere Irina Vereščuka.

"Līdz šim ir panākta vienošanās par desmit humanitārajiem koridoriem," paziņoja Vereščuka.

Vereščuka norādīja, ka šodien vēlreiz tiks mēģināts nogādāt humāno palīdzību ar produktiem un medikamentiem no Berdjanskas caur Mangušu uz Mariupoli.

11.26. Austrālija pirmdien piemērojusi sankcijas 33 Krievijas uzņēmējiem un viņu tuviniekiem, arī baņķierim Pjotram Avenam, miljardierim Romanam Abramovičam un gāzes kompānijas "Gazprom" izpilddirektoram Aleksejam MIlleram.

11.18. Krievijas karaspēks Ukrainā kopš iebrukuma sākuma nogalinājis 90 bērnus, paziņojusi Ukrainas Ģenerālprokuratūra. Lielākā daļa upuru bijusi Kijivas, Harkivas, Doneckas, Černihivas, Sumu, Hersonas, Mikolajivas un Žitomiras apgabalos.

10.34. Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā pārsniedz 12 000 karavīru, pirmdien paziņojis Ukrainas armijas ģenerālštābs. Kopš iebrukuma sākuma līdz pirmdienas rītam krievi zaudējuši 77 lidmašīnas, 90 helikopterus, 389 tankus, 1249 bruņutransportierus, 150 lielgabalus, 64 daudzstobru reaktīvos mīnmetējus, 34 zenītartilērijas iekārtas, 617 automobiļus, 60 autocisternas, astoņus bezpilota lidaparātus, vienu kuģi un divas ātrlaivas.

10.29. Krievijas karaspēks kopš iebrukuma sākuma 24.februārī Ukrainas infrastruktūrai nodarījis postījumus vairāk nekā 107 miljardu eiro apmērā, pirmdien paziņojis Ukrainas ekonomikas ministra pirmais vietnieks Deniss Kudins. Viņš piebilda, ka, turpinoties karadarbībai, postījumu apjoms katru dienu pieaug.

10.18. Ukrainas armija pie Izjumas, Harkivas apgabalā sākusi pretuzbrukumu. Par to sociālajā tīklā "Facebook" savā profilā pavēstījis Odesas apgabala militārās administrācijas vadītājs Serhijs Bratčuks. "Ukrainas bruņotie spēki devās pretuzbrukumā pie Izjumas! Šajā virzienā ukraiņu aizstāvju aktīvās ofensīvas darbības rezultātā ienaidnieks cieta zaudējumus pie Topoļskes, Špakivkas, Doņeckas un atkāpās," paziņoja Bratčuks.

10.05. Krievijas kalnrūpniecības gigants "Noriļskij ņikeļ" saskāries ar trasporta un citām problēmām saistībā ar rietumvalstu Maskavai noteiktajām sankcijām par tās īstenoto iebrukumu Ukrainā, pavēstījis uzņēmuma vadītājs Vladimirs Potaņins. Viņš pavēstīja, ka "Noriļskij ņikeļ" izstrādā veidus, lai novirzītu Eiropai un Amerikai paredzētās piegādes Ķīnai un citām valstīm, kas nav Krievijai noteikušas sankcijas.

09.52. Krievijas Finanšu ministrija pirmdien apsūdzēja ārvalstis par vēlmi panākt Krievijas mākslīgu defoltu, īstenojot sankcijas saistībā ar Maskavas īstenoto uzbrukumu Ukrainai.

09.41. Krievijas aviācijas īstenotajā bombardēšanā Ukrainas Sumu apgabala pilsētā Ohtirkā naktī nogalināti vismaz trīs mierīgie iedzīvotāji, paziņojis Ohtirkas mērs Pavlo Kuzmenko.

09.32. Krievijas karaspēka raidīts šāviņš Kijevā trāpījis daudzstāvu dzīvojamajā ēkā, nogalinot vismaz divus cilvēkus, pirmdien vietnē "Telegram" ziņo Ukrainas Valsts ārkārtas situāciju dienests. "Plkst.7.40 deviņstāvu dzīvojamā mājā tika atrasti divu bojāgājušo līķi, trīs cilvēki hospitalizēti, deviņiem cilvēkiem sniegta palīdzība uz vietas," vēsta dienests.

Avārijas dienesti izglābuši 15 cilvēkus un evakuējuši 63 cilvēkus. Ugunsgrēks, kas izcēlās ēkā pēc šāviņa trāpījuma, ir apdzēsts, un turpinās glābšanas darbi.

09.05. Starptautiskā reitingu aģentūra "Fitch" samazinājusi 28 Krievijas dabas resursu uzņēmumu, tai skaitā dabasgāzes giganta "Gazprom", kredītreitingus saistībā ar riskiem, ka tie rietumvalstu Maskavai noteikto sakciju dēļ varētu piedzīvot parādsaistību maksātnespēju jeb defoltu.

Aģentūra norāda, ka šo uzņēmumu kredītreitingi samazināti no "B" līdz "CC", un šis līmenis norāda, ka parādsaistību maksātnespēja ir iespējama. Starp uzņēmumiem, kam samazināti kredītreitingi, ir arī naftas kompānija "Lukoil" un kalnrūpniecības milzis "Rusal".

08.51. Krievijas pareizticīgo baznīca Amsterdamā kļuvusi par pirmo pareizticīgo baznīcu Rietumos, kas Ukrainas kara dēļ sarāvusi attiecības ar Maskavas patriarhātu. Draudzes padomes ārkārtas sēdē garīdznieki vienbalsīgi nolēma, ka vairs nevar darboties Maskavas patriarhāta ietvaros un nodrošināt "garīgi drošu vidi" ticīgajiem.

08.24. Sākoties deviņpadsmitajai diennaktij kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā, būtiskas izmaiņas situācijā nav notikušas, pirmdien ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs. Ukrainas armija devusi iznīcinošus triecienus krievu aizmugures infrastruktūrai - karalauka bāzēm un noliktavām.

Pretinieka morāli-psiholoģiskais stāvoklis joprojām ir slikts, un tā rezultātā vērojama krievu karavīru atteikšanās pildīt komandieru pavēles. Saskaņā ar ukraiņu rīcībā esošo informāciju Belgorodā izveidota nometne, kur tiek turēti karavīri, kas atteikušies piedalīties karā pret Ukrainu un pret kuriem uzsākta pirmstiesas izmeklēšana.

08.17. Kanādā desmitiem tūkstošiem cilvēku svētdien izgājuši ielās, lai paustu atbalstu Ukrainai, kas cīnās pret Krievijas iebrukumu, un pieprasītu slēgt gaisa telpu virs Ukrainas. Vislielākā demonstrācija notika Toronto, kur ielās izgāja aptuveni desmit tūkstoši cilvēku.

07.50. Krievijas prokuratūra brīdinājusi ārvalstu uzņēmumus, kas gatavojas aiziet no Krievijas tirgus, par aktīvu konfiscēšanu un aizturēšanām, ziņo laikraksts "Wall Street Journal".

Krievijas prokuratūra izdevusi brīdinājumus vairākām kompānijām, tai skaitā "Coca-Cola", "McDonald's", "Procter & Gamble", IBM un "Yum Brands" un picēriju tīkls "Pizza Hut". Prokurori draudējuši aizturēt amatpersonas, kas kritizējušas valdību, vai konfiscēt aktīvus, tostarp intelektuālo īpašumu.

06.58. Krievijas karaspēks okupētajās Ukrainas pilsētās nolaupa pretestības kustības vadītājus, pirmdienas rītā vēsta Ukrainas Dezinformācijas apkarošanas centrs. "Sākot no 11.marta, Krievijas Federācijas karaspēks pielieto taktiku, kas raksturīga vienīgi teroristiem, - nolaupa ukraiņu pretestības kustības vadītājus," teikts centra paziņojumā.

Kopš 11.marta nolaupīts Dniprorudnes mērs Jevhens Matvejevs, Melitopoles mērs Ivans Fedorovs, Melitopoles rajona padomes priekšsēdētājs Serhijs Priima un Zaporižjas apgabala padomes deputāte Leila Ibrahimova, kā arī Oļha Haimusova, kas Melitopolē organizēja pret krievu okupantiem vērstus mītiņus.

05.36. Čečenijas vietvaldis Ramzans Kadirovs pirmdien paziņoja, ka ieradies pie Krievijas karaspēka Ukrainā.

04.42. Krievija lūgusi militāru un ekonomisku palīdzību Ķīnai saistībā ar karu Ukrainā, vēsta plašsaziņas līdzekļi. Atsaucoties uz anonīmām ASV amatpersonām, par to ziņo laikraksti "Financial Times", "Washington Post" un "New York Times", kā arī citi mediji. Pēc šo amatpersonu teiktā, Maskava lūgusi Pekinai militāro aprīkojumu un ekonomisko palīdzību saistībā ar Rietumvalstu noteiktajām sankcijām.

03.43. Francijas Atlantijas okeāna piekrastes pilsētā Biaricā vietējais aktīvists Pjērs Afners iekļuvis Krievijas prezidenta Vladimira Putina meitas villā un paziņojis, ka villa ir gatava uzņemt no Putina režīma cietušos, pirmām kārtām - kara bēgļus no Ukrainas, ziņo pētnieciskās žurnālistikas medijs "The Insider".

02.25. Ja NATO nenoteiks lidojumu aizlieguma zonu Ukrainas gaisa telpā, Krievijas raķetes kritīs alianses dalībvalstu teritorijā, pirmdien brīdināja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

01.37. Ukrainas pretgaisa aizsardzība aizvadītajā diennaktī iznīcinājusi astoņus Krievijas militāros lidaparātus, pirmdien pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki. Pēc to sniegtās informācijas, iznīcinātas četras lidmašīnas, trīs helikopteri un viens bezpilota lidaparāts.

01.19. Ukrainā aizvadītajā diennaktī pa humānajiem koridoriem no Krievijas karaspēka aplenktajām apdzīvotajām vietām evakuēti vairāk nekā 5500 cilvēku, paziņoja Ukrainas vicepremjere Irina Vereščuka.

Bija panākta vienošanās, ka svētdien tiks atvērti 14 humānie koridori, no tiem darbojās deviņi, videouzrunā sacīja Vereščuka. Pēc viņas teiktā, Kijivas apgabalā evakuēti 3950 cilvēku, bet Luhanskas apgabalā - 1600 cilvēku.

00.33. Portugālē notiek kriminālizmeklēšana pret rabīnu, kurš palīdzējis iegūt šīs valsts pilsonību Krievijas oligarham Romānam Abramovičam. Rabīns Daniels Litvaks, kurš ir ebreju kopienas līderis valsts otrā lielākajā pilsētā Portu, aizturēts ceturtdien, kad gatavojies doties uz Izraēlu. Viņš nav paturēts apcietinājumā, taču viņam likts nodot savu pasi policijā un tajā regulāri pieteikties.

00.22. Labas ziņas mierīgam naktmieram, raksta kāds Ukrainas iedzīvotājs. Atsaucoties uz Geraščenko viņš vēsta, ka Zaporižjes apgabalā Ukrainas armija spējusi iznīcināt visu Krievijas armijas tehniku, kas bija savākta vienkopus (aptuveni 200 vienības)

00.15. Krievija plāno desantu nolūkā ieņemt Odesu, svētdien paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības padomes sekretārs Oleksijs Danilovs.

"Melnajā jūrā viņi vēl pirms trim līdz četrām dienām gribēja īstenot šo situāciju. Taču bija [nelabvēlīgi] laikapstākļi, viņi bija spiesti doties uz Sevastopoli. Tagad viņi atgriežas. Viņiem ir liela vēlēšanās tagad sākt desantu Odesas un Odesas apgabala teritorijā," televīzijā sacīja Danilovs.

Viņš brīdināja, ka Ukrainas spēki ir gatavi pretoties.

"Viņus tur gaida," teica Danilovs.

"Mēs saprotam, kas tur notiek, un situācija tur tiek kontrolēta. Tur ir, kam viņus sagaidīt. Tā, kā viņus sagaidīja Černihivas, Kijivas apgabalos," piebilda Nacionālās drošības padomes sekretārs.

00.02. Tāds šobrīd izskatās Harkivas centrs:

13. marta teksta tiešraide šeit: Ukrainā karš ilgst jau 18. dienu. Jaunākā informācija