Bolīvijas eksdiktatoru ārstēs no narkotiku atkarības

79 gadus vecais bijušais Bolīvijas diktators Huans Pereda ievietots klīnikā, lai ārstētos no narkotiku atkarības. Otrdien sirmgalvi par nepiedienīgu uzvedību apcietināja Santakrusas pilsētā - viņš narkotiku reibumā uzmācies vairākām skolniecēm.

Bolīvijas mediji vēsta, ka bijušais diktators uzrunājis trīs jaunietes, piedāvājot tām pavizināties savā automašīnā un liekot saprast, ka izklaidēm varētu sekot turpinājums. Meitenes pasūdzējušās saviem vecākiem, kuri izsaukuši policiju. "Pereda bija kokaīna ietekmē. Viņa automašīnas cimdu nodalījumā mēs atradām divas cigarešu paciņas, kurās bija narkotikas," laikrakstam La Razon sacījiusi prokuratūras pārstāve Fransiska Rivero. Kaut gan par bijušā diktatora nepiedienīgo uzvedību policiju informējuši aculiecinieki, viņam netikšot izvirzītas apsūdzības seksuālā uzmācībā. Tā vietā H. Pereda nosūtīts ārstēties no atkarības.

Bijušais gaisa kara spēku ģenerālis H. Pereda pie varas Bolīvijā nāca 1978. gadā, kad viņa vadībā notikušajā valsts apvērsumā no prezidenta amata tika gāzts ģenerālis Ugo Bansers. Tiesa, nākamais apvērsums, kuru vadīja cits ģenerālis Dāvids Padilja, notika jau pēc nepilniem četriem mēnešiem un H. Peredam nācās pamest prezidenta pili.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais