Garšīgi ēdieni

© F64

Receptes piedāvā restorāna Garšas frekvence Siguldā šefpavārs Ronalds Striguns.

Cepts zandarts mandeļu mērcē ar kartupeļu biezeni un tvaicētu dārzeņu piedevu

Sastāvdaļas:  0,200 kg zandarta filejas, 0,140 kg kartupeļu biezeņa, 0,050 kg svaigā siera (Filadelfijas), 0,060 kg mandeļu skaidiņu, burkāni, ziedkāposti, brokoļi,sāls,pipari, citrons, sviests

Pagatavošana:zandarta fileju apslaka ar citrona sulu, uzber sāli un sviestā apcep. Svaigajam sieram pievieno sāli, piparus un mandeļu skaidiņas, pārliek pāri apceptajam zandartam un karsē, līdz mērce ir karsta. Dārzeņus noblanšē. Kartupeļu biezeni kārto uz šķīvja, virsū liek zandarta fileju ar mandeļu mērci, blakus kārto dārzeņus. Ieteicamais vīns – VERDICCHIO DEL CASTELLI.

***

Šokolādes canneloni ar aveņu mērci

Sastāvdaļas:0,080 kg melnās šokolādes, 0,020 kg sviesta, 0,060 kg svaigā siera (Mascarpone), 0,030 kg cukura, olas dzeltenums,0,060 kg aveņu, 030 kg pistāciju, melnie pipari, 0,008 kg degvīna

Pagatavošana:šokolādi kausē ūdens peldē, pievieno sviestu. Šokolādes masu rūpīgi izklāj uz pergamenta un nolīdzina. Ļoti uzmanīgi rullē, veidojot rullīti – canneloni. To ievieto ledusskapī uz vienu stundu. Olas dzeltenumu sakuļ ar cukuru, pievieno svaigo sieru un uzkuļ. Ar iegūto masu pilda canneloni, no abām pusēm apviļā smalki sakapātās pistācijās. Avenes sablenderē, pievieno svaigi maltus piparus un degvīnu, samaisa. Šokolādes canneloni kārto uz šķīvja un pusi pārlej ar aveņu mērci.

***

Teļa gaļas antrekots ar meža ogu pesto un grilētiem sezonas dārzeņiem

Sastāvdaļas: 250 kg teļa karbonādes, 0,060 kg ogu kokteiļa, 0,030 kg olīveļļas, 0,020 kg gaišās sojas mērces, 0,020 kg Vorčestras mērces, tomāti, paprika, cukīni,sarkanais sīpols, sarkanvīns (sauss),sāls,pipari,cukurs

Pagatavošana:gaļā iemasē garšvielas (sāli, piparus), grilu sakarsē līdz 250 grādiem, liek virsū gaļu un cep katru pusi 3 minūtes, apslakot ar sojas un Vorčestras mērču maisījumu. Notīra dārzeņus, sajauc sāli, piparus un olīveļļu, samaisa kopā ar dārzeņiem un liek uz grila. Mērcei – ogas sablenderē, uzkarsē sarkanvīnu, pievieno blenderētas ogas, sāli, piparus un cukuru, karsē, līdz veidojas pabieza mērce. Nevāra. Ieteicamais vīns – CHATEAU LALAURIE BORDEAUX.

***

Grilēts Camembert siers ar augļiem

Sastāvdaļas: 0,125 kg vesela, negriezta Camembert siera, 0,06 kg apelsīna, augļi pēc izvēles

Pagatavošana:grilu sakarsē līdz 200 grādiem, liek virsū sieru, cep no abām pusēm apmēram 8 minūtes. Apelsīnu sagriež ripās, grilētu sieru kārto uz apelsīna šķēlēm. Pasniedz kopā ar augļiem.