Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja \ Virtuve

Recepte: Dažādās pastētes

© publicitātes foto

Pastētei var izmantot ne tikai aknas, bet arī citus produktus, ko var samalt un pārvērst smērējamā masā, un tad papildināt sviestmaizi.

Veģetārieši pastu var gatavot no turku zirņiem. Jārēķinās ar to, ka pastēte ir smērējama masa un, lai iegūtu smērējamu masu, ir jāizmanto taukvielas – speķis vai sviests, vai eļļa. Tāpēc ēst pastēti no rīta, pusdienās un vakarā nebūtu prātīgi. Pastēte ir interesants veids, kā var izpausties, radot dažādas garšas nianses.

RECEPTES

Pastēte no svaigas zivs

Sastāvdaļas: 250 līdz 300 g svaigas, viegli sālītas zivs, 125 g augu eļļas, sīpols, 2 kartupeļi, mīkstums no 2 gabaliņiem sakaltušas maizes, tējkarote rozīņu, ēdamkarote etiķa, šķipsniņa citrona vai apelsīna miziņu, melnie pipari, sāls.

Pagatavošana: lielos gabalos sagrieztu zivi un sīpolu vāra viegli sālītā ūdenī, kam pievienots etiķis. Kad zivs ir gatava, buljonu izkāš, bet zivs fileju izberž caur sietu kopā ar vārītiem kartupeļiem. Pievieno garšvielas un buljonā izmērcētu maizi. Visu labi samaisa, pieliek rozīnes un maisot iegūst putojošu sviesta masu.

Sēņu pastēte

Sastāvdaļas: 2 ēdamkarotes olīveļļas, 25 g augu eļļas, ķiploks, 3 ēdamkarotes estragona, 50 g mājas siera, 2 ēdamkarotes mārrutku.

Pagatavošana: uzkarsē eļļu un apcep sēnes ar ķiploku 4 līdz 5 minūtes. Samaisa virtuves kombainā sēnes, estragonu, sieru un mārrutkus. Atdzesē.

NODERĪGI

• Pastētes masu var izmantot kā pildījumu pīrādziņiem, kas gatavoti no dažādas mīklas.

• Ja pastēti gatavo no liesas, sirds, teļa gaļas atgriezumiem, tai raksturīga graudaina struktūra un tajā ir sīki gabaliņi. Tāpēc gatavojot var pievienot tikpat daudz gaļas. Lai pastēte būtu viendabīga, gaļa trīs reizes jāsamaļ gaļas maļamajā mašīnā.