Dabas vielas, kas palīdz mainīt ieradumus

Cilvēks, kurš, pārejot no pavasara uz vasaru, nopietni nolēmis padarīt aktīvāku savu dzīvesveidu un lietot veselīgāku uzturu, ir pelnījis atzinību un atbalstu.

Šis ir arī īstais brīdis, lai sāktu lietot uztura bagātinātājus, lai cerētais labāk izdotos un varētu atbrīvoties no traucējošiem kilogramiem.

"Neraugoties uz zināmu skepsi, ir daudz labu un efektīvu produktu, kas patiešām palīdz cīnīties ar lieko svaru. Protams, ja tiek solīts, ka nedēļas laikā zaudēsi desmit kilogramu, teikšu kā mediķis – tas ir iespējams teorētiski, bet praktiski šim cilvēkam nav enerģijas ne darbam, ne domāšanai," saka Kaspars Ivanovs, SIA Silvanols izpilddirektors un valdes loceklis. "Ja cilvēks nolemj vienkārši badoties, tad ķermeņa masa samazinās uz muskuļu un ūdens zaudēšanas rēķina un ilglaicīgu efektu tas nedod. Ja mēs gribam uzlabot savu vielmaiņu un veselību kopumā, tas jādara kompleksi – vajadzīgas fiziskas aktivitātes, uzturēšanās svaigā gaisā un ēšanas paradumu maiņa, reizēm skaitot arī kalorijas. Un viena no šā kompleksa sastāvdaļām ir arī preparāti, kas palīdz tikt galā ar līdzšinējās nepareizās ēšanas sekām."

– Tievēšanas līdzekļu izvēle ir plaša. Ko jaunu vēl iespējams piedāvāt?

– Ņemot vērā tieši Latvijas iedzīvotājiem raksturīgo ikdienas ēdienkarti, kurā ir daudz gaļas, kartupeļu un piena produktu, mēs esam izveidojuši tādu jaunākās paaudzes produktu, kas palīdzētu ar šo ēdienu tikt galā. Tas ir divu produktu komplekss, kāds Latvijā līdz šim vēl nebija izveidots, tajā ietilpst divi atšķirīgi sastāvi – dienai un naktij. Tam esam devuši nosaukumu SilvaSlim. Produkts SilvaSlimDay ir jāuzņem kopā ar pārtiku: dienai domātais – brokastīs un pusdienās, naktij paredzētais SilvaSlim Night – vakariņās.

– Mums atkal un atkal tiek atgādināts, ka daudzas slimības rodas no nepareizas ēšanas. Bet kā rodas pati nepareizā ēšana?

– Kādreiz mūsu senči gaļu ēda reti – kad nu izdevās kaut ko nomedīt, un viņiem bija liela fiziska slodze. Tagad mums veikalos ir milzīgs pārtikas piedāvājums, un tā ir visai bagāta ar kalorijām. Pat dzērienos ir ļoti daudz ogļhidrātu, kas uzsūcas tik strauji, ka organisms tos neatpazīst un mums neiestājas sāta izjūta, tāpēc varam apēst vairāk. Vairākums bērnu ēd vienīgi tik, cik vajadzīgs, lai tajā brīdī remdētu izsalkumu. Savukārt pieaugušais domā uz priekšu un grib paēst tā, lai izsalkumu nejustu vēl vairākas stundas, un tur arī sākas šis vielmaiņas apburtais loks. Mēs uzņemam gan olbaltumvielas, gan ogļhidrātus, gan taukus. Katram produktam, ko mēs lietojam, ir noteikta enerģētiskā vērtība, un, ja mēs katru dienu pārsniedzam ieteicamo normu, tad, protams, veidojas tauku rezerves. Cilvēkam ir divu veidu depo, kur uzkrājas tauki: zemādā un vēderā ap tievajām un resnajām zarnām. Palielinājušies šie uzkrājumi sāk uzvesties kā atsevišķs orgāns, kas jau atkal prasa pēc barības, un iznāk apburtais loks – jo vairāk esam uzkrājuši, jo vairāk gribas ēst.

– Apburtā loka pārraušana nav viegls uzdevums. Kā to var atvieglot šie preparāti?

– Tie nav brīnumlīdzekļi, kas viena vai divu mēnešu laikā pārvērtīs mūs modeļos, bet dos labu efektu, ja pietiekami daudz būsim svaigā gaisā un uzņemsim skābekli, kā arī nodarbosimies ar fiziskām aktivitātēm. Cik ilgā laikā cilvēks savas tauku rezerves ir uzkrājis, tik ilgs laiks arī būs vajadzīgs, lai tiktu no tām vaļā. Šis preparātu komplekss palīdz sašķelties gan tām uzturvielām, ko esam uzņēmuši tikko, gan tām, kas jau ir mūsu organismā. Tā sastāvā ir ieliktas izejvielas, kuras šķeļ taukus, olbaltumvielas un ogļhidrātus. Jo labāk ēdiens tiek sašķelts, jo pareizāk tas uzsūcas, pareizāk tiek izmantota enerģija, un no jaunuzņemtā ēdiena nepaliek šis tauku depozīts.

– Kādas vielas ir šo preparātu sastāvā?

– SilvaSlimDay sastāvā ir greipfrūtu un guaranas ekstrakti, kas ir ļoti spēcīgi antioksidanti, abas šis dabiskās vielas satur fermentus, kas palīdz ātrāk sašķelt uzņemto uzturu. Guarana iedarbojas līdzīgi kofeīnam, mazina izsalkumu un uzlabo vielmaiņas procesus. Sastāvā ir arī L karnitīns un koenzīms Q10, kas paātrina tauku sadedzināšanas procesu. L karnitīns ir aminoskābe, kas ļoti labi ietekmē vielmaiņu un samazina tauku depo, arī tai šī iedarbība ir tieši dienas laikā, kad darbojas muskuļi. Zilzaļā aļģe jeb spirulina pati par sevi ir ļoti bagāta ar labvēlīgām aminoskābēm, tāpēc, ja mēs esam nolēmuši lietot sabalansētu uzturu, šī zilaļģe palīdz nodrošināt nepieciešamās aminoskābes, kuras mēs neuzņemam, atsakoties no ļoti treknas barības, to lieto arī imunitātes uzlabošanai un citiem mērķiem. Koenzīms Q10 piedalās dažādos enerģijas ražošanas procesos, līdz ar to daudz ātrāk tiek izmantoti ogļhidrāti un mēs varam sadedzināt vēl vairāk enerģijas. Bromelaīns ir dabisks ferments, kas palīdz pārstrādāt uzņemto uzturu un neļauj taukiem izgulsnēties.

Visu rakstu lasiet 2.jūnija izdevumā

Svarīgākais