Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Māja \ Veselīgs dzīvesveids

Lolitu Neimani valdzina rudens un ūdens tuvums

Dietoloģe Lolita Neimane savu darba dienu izplāno tā, lai maksimāli daudz varētu staigāt kājām, kas ir viens no galvenajiem viņas labsajūtas un veselīguma avotiem. Līdzās tam mundrumu sniedz ūdens visās tā izpausmēs – dzerot, pastaigājoties gar jūru vai vienkārši ļaujoties relaksācijai vannā.

Veselīgs uzturs. «To, ko es stāstu citiem, patiešām izmantoju arī sev. Nevaru iedomāties, ka varētu nopirkt gatavu torti, salātus vai gaļu. Visu, cik vien iespējams, audzēju un gatavoju pati.

Arī maizi ar ieraugu cepu pati. Mana pārliecība ir – jo ēdiens dabiskāks un vienkāršāks, jo veselīgāks tas ir. Varu ikdienā apēst arī vienkāršus griķus vai tomātu, savukārt svētkos var pagatavot sarežģītākus ēdienus.»

Ūdens. «Esmu pieradusi lietot daudz šķidruma – tie noteikti ir vairāki litri dienā. Vasarā, jo vairāk svīst, protams, vairāk, bet arī rudenī un ziemā ir daudz jādzer. Nevaru saprast cilvēkus, kuri saka, ka viņiem neslāpst.»

Nūjošana. «Viens no veidiem, kā es atpūšos, ir nūjošana. Citreiz sanāk katru dienu, citreiz – ar lielākiem pārtraukumiem. Man patīk nūjot vairākas stundas no vietas, un, tā kā to daru jau vismaz četrus gadus, tā var iziet cauri visiem gadalaikiem – redzēt, kā daba veidojas, plaukst un attīstās. Arī ikdienā cenšos daudz staigāt, esmu pat atteikusies no augstu papēžu apavu valkāšanas. Ir dienas, kad nostaigāju pat piecus sešus kilometrus.»

Sporta klubs. «Biju uztaisījusi garāku pārtraukumu, bet nu esmu apņēmusies atsākt iet uz sporta klubu. Man patīk iet uz trenažieru zāli, kur var labi izstaipīties un uztrenēt ķermeni.»

Procedūras. «Labprāt izbaudu dažādas atslābinošas procedūras. Piemēram, limfodrenāžu vai masāžas. Mājās labprāt atslābinos džakuzi vannā – pat nevaru iedomāties sevi dzīvojam, kur nav vannas. Vēl man ļoti patīk iet pirtī, kur noberžos ar sāli un ieziežos ar medu.»

Jūra. «Man patīk viss, kas ir saistīts ar ūdeni, arī jūra, kas ir ļoti varena. Pie jūras var lieliski relaksēties. Viļņu šalkoņa un sāļais jūras gaiss palīdz atslābināties arī ziemā.»

Grāmatas. «Jau kopš bērnības esmu baigais grāmatu tārps. Vasarā, kad ir atvaļinājums, izlasu apmēram 20 grāmatu. Literatūra, kas spēj aizraut, ir visdažādākā – sākot no lata romāniem, beidzot ar nopietnu, filozofisku literatūru.»

Mūzika. «Man patīk visdažādākā mūzika. Gan klausīties fonā, gan koncertos. Biju uz Ērika Kleptona un Grigorija Ļepsa koncertiem. Tā kā ļoti maz skatos televizoru, man patīk, ka fonā skan radio. Tas var būt gan Latvijas Radio 2, gan SWH – man nepatīk uzlikt vienu disku un klausīties līdz beigām, mūziku labprāt pamainu.»

Vitamīni. «Medikamentus nelietoju un neesmu no tiem, kam somiņā vienmēr ir zāļu maciņš. Regulāri dzeru omega3 taukskābes, laiku pa laikam arī kalciju, lai rūpētos par locītavām, kā arī Magne B6 ir labs noguruma un stresa gadījumā.».