Gribēja būt bitenieks, sanāca – dziedātājs

Šovasar dažādās Latvijas pilsētās brīvdabas izrādēs ir skatāma Johanna Štrausa komiskā operete Sikspārnis. Tajā lielā sieviešu mīlnieka Alfredo lomu spēlē dziedātājs Jānis Kurševs.

Skaistās balss īpašnieks atzīst, ka vēl pirms pāris gadiem pats savā būtībā bijis kā viņa tēlotais jauneklis. Lai gan sievietes Jānim joprojām ļoti patīk, viņš atzīst, ka izrāde ir veids, kā sirsnīgi pasmieties pašam par savām iegribām un iespēja atstāt pagātnē to, kas jāatstāj.

Sikspārņa centrālais mīlnieks

"Manuprāt, izrāde Sikspārnis ir viens no ekskluzīvākajiem šīs vasaras kultūras notikumiem Latvijā. Tā kā operetes teātris Latvijā jau nepastāv vairāk nekā 15 gadu, šī ir brīnišķīga iespēja Latvijas pilsētās kaut ko tādu atdzīvināt. Izrādē skanēs gan latviešu, gan vācu, krievu un pat itāļu valoda. Izrāde ir atraktīva un sniedz gan zināmu devu paškritikas, gan humora," par aktuālo projektu stāsta pats dziedātājs. Kopumā operetei Sikspārnis šovasar paredzētas septiņas izrādes dažādās Latvijas pilsētās, tuvākās no tām būs Talsos un Dobelē.

Ļoti iedvesmo sievietes

"Šajā lomā es varu paskatīties uz sevi ar līdzjūtīgu smaidu par to, kāds es, iespējams, biju pirms desmit gadiem. Uz tām vērtībām, kurām es agrāk biju ļoti pieķēries. Šī loma man palīdz neuztvert sevi tik nopietni un savas iegribiņas apskatīt zem humora lupas. Manis apspēlējamais varonis Alfredo ir izrādes centrālais mīlnieks. Un tomēr viņš sevi mīl vairāk par visu, un viņa balss tiek izmantota kā sieviešu pievilinātājs. Alfredo ir nepieaudzis tēviņš, kuram patīk izdabāt sev. Un viņš ir atradis sievieti, kurai ir ģimenes krīze, un šķiet, ka tādu nebūs grūti iekarot. Laime vien tā, ka sievietes ir gudras.

Šī operete man šķiet jautra pasmiešanās par egoismu, par visām mūsu kārībām un vērtībām. Bet visus šos mūsu dārgumus, kas attiecīgajā mirklī mums šķiet vissvarīgākie, ir būtiski uzlūkot ar mūžības perspektīvu un saprast, uz kurieni tad tie ved. Es cenšos pilnībā tikt no senākā dzīvesveida vaļā. Uz meitenēm skatos kā uz kaut ko sirsnīgu un skaistu, kas var ļoti iedvesmot. Mani personīgi ļoti iedvesmo sievietes un tiešām iepriecina vīrišķo sirdi. Bet pāri visam tam lūkojos uz iedvesmu, kuru man sniedz Dievs. Gribu būt uzticīgs un sirsnīgs it visās dzīves jomās.

Visu rakstu lasiet 14. jūlija izdevumā

Svarīgākais