Ar uzlādētas enerģijas spēku atbrīvoties no sāpēm

Parasti saka, ka ārsta rokām piemīt brīnumaina pieskāriena īpašības, taču patiesībā jebkuram cilvēkam jāmācās atpazīt, ka caur viņa rokām plūst enerģija un kā to var izmantot.

"Cilvēka rokām piemīt enerģija, tikai tās ir jāuztrenē, īpaši plaukstas un pirkstu gali," stāsta sertificēts ārsts, Latvijas Austrumu vingrošanas asociācijas prezidents, cigun skolotājs, verbālās rezonanses metodikas autors Igors Kudrjavcevs.

Jebkurš var pamēģināt vienkāršu eksperimentu ar ūdeni. Jāpaņem mazs trauks ar negāzētu dzeramo ūdeni.

"Jāpagaršo ūdens, kas ir glāzē, bet pēc tam jāpamasē savas rokas un jāpatur plaukstas netālu – 1 līdz 2 centimetrus – no glāzes. Taču tajā laikā ir jādomā par plaukstu centriem, par to, ka rokas smaida. Noteikti domām jābūt gaišām un ļoti labām. Var noskaitīt arī lūgšanu. Pagaršojot pēc tam ūdeni, tā garša būs mainījusies. Trauku ar ūdeni var turēt arī rokās, tad efekts būs lielāks. Taču, ūdens trauku turot rokās, cilvēks domās, ka tā garša mainījusies tikai tāpēc, ka ūdens rokās ir sasilis, taču tas nav siltums, bet roku enerģija."

Uzlādē pozitīvi vai negatīvi

I. Kudrjavcevs šādu eksperimentu praktizējis arī grupu nodarbībās – rezultātā vienam ūdens garša šķitusi saldāka, citam – skābāka. Katru dienu rokas trenējot un praktizējot mēģinājumu ar ūdeni, tās var "uzlādēt" vai zinātniski – strukturēt ar enerģiju. "Tāpēc nav grūti iedomāties, ko cilvēks var izdarīt ar ūdeni, kas atrodas šūnās, izmantojot savas domas. Ja tās ir sliktas, tad cilvēks sevi uzlādē ar depresiju vai stresu. Ja cilvēks nemitīgi atskatās pagātnē – meklē tajā sliktus notikumus un uz to koncentrējas, viņš aizies bojā agrāk nekā citi. Taču, ja cilvēks meklē labo, tad būs otrādi, un tas ir ļoti svarīgi. Tas attiecas arī uz nākotni – cilvēkam sevi jāprogrammē uz labo," skaidro ārsts. Tas jāievēro, arī ikdienas darbus darot, piemēram, gatavojot ēst. Finālā ēdiens būs garšīgāks, ja tas gatavots ar prieku, jo arī tajā ir ūdens molekulas. Tam, kas to ēdīs, pat vienkāršākā sviestmaize šķitīs garšīga.

Nevienam nav noslēpums, ka, uzliekot rokas uz cilvēka problemātiskās ķermeņa vietas, to var ārstēt. Tā var darīt arī, ja ir piemeklējušas locītavu sāpes. "Uzliekot uz sāpošām locītavām roku plaukstas, cilvēks jutīs roku siltumu un jutīsies labāk."

Roku uzlikšana uz sāpošās vietas nav nekas sarežģīts, taču problēmas sākas tad, ja cilvēki šādos gadījumos vēlas palīdzēt cits citam. "Pēc manām lekcijām daudzi cilvēki joprojām diskutē par šo tēmu. Viņi jautā, vai var palīdzēt saviem tuviniekiem vai radiniekiem. Stāstu, ka viņiem jābūt ļoti uzmanīgiem. Ja cilvēka enerģija nav trenēta un nostiprināta, tad tas, kurš vēlas palīdzēt, var uzņemt citu cilvēku negatīvo enerģiju vai slimību." Tas, kurš spēj otram palīdzēt, var paturēt savas rokas virs slimā cilvēka locītavām, taču rokas pēc tam ir jānomazgā. Ja tuvumā nav tekoša ūdens, tad vienkārši jānopurina no tām uzņemtā enerģija.

Enerģija ir jāpārbauda

Kā cilvēks var pārbaudīt, ka viņa enerģija ir pietiekami trenēta? Pirmkārt, ir vajadzīgi regulāri treniņi. "Ja to nedara, tad nekas nenotiks. Cilvēkam pašam ir grūti pārbaudīt, vai viņš ir labi trenēts. Jāzina arī svarīgi faktori – vai cilvēks ir iekšēji mierīgs, vai citiem pēc komunikācijas ar viņu kļūst labāk," skaidro I. Kudrjavcevs. Viņš atzīst, ka Latvijā diemžēl reti cilvēkiem māca, ka viņi var sev palīdzēt. Ķīnā tas tiek aktīvi darīts, mācot to cilvēkiem kopš agras bērnības. "Tur bērni zina, kādas ir aktīvās ķermeņa zonas, kā tās ietekmēt, un daudzas citas lietas. Sieva zina, kādi vīram ir aktīvie punkti un kā var palīdzēt. Šādas lekcijas cilvēkiem ir vajadzīgas. To visu var viegli iemācīties, tas nav nekas sarežģīts. Viena galējība – cilvēki nereti saka, ka viņiem ir dota Dieva enerģija, bet otra galējība – cilvēki baidās, viņi ir pārliecināti, ka to nevar iemācīties." I. Kudrjavcevs atceras gadījumu. Kādā seminārā nopietna sieviete izteikusi savu versiju, ka par ķermeņa aktīvajiem punktiem ir jāmācās gadiem ilgi klosteros. Patiesībā tā nav. Apmeklējot lekcijas pie I. Kudrjavceva, par to var pārliecināties jebkurš interesents. Nākamā lekcija paredzēta 8. jūnijā Jūrmalā, Majoru kultūras namā.

Ārsts norāda, ka ļoti efektīva ir sudžok terapija, kas veidota uz akupunktūras bāzes, izmantojot plaukstas un pēdas. Par to sīkāk var uzzināt, ielūkojoties grāmatā Sudžok visiem un arī internetā. Izmantojot šādu metodi, cilvēkam var noņemt akūtas sāpes, sāpošo punktu masējot. Izmantojot šādu paņēmienu, cilvēks var palīdzēt arī pats sev. Tikai jāzina, ka ir ne tikai klasiskie aktīvie punkti, bet katram ir arī savi punkti, kādu nav nevienam citam. Pareizi tos masējot vai sildot ar plaukstu, vai ar pirkstu galiem, stāvokli var mainīt.

Visu rakstu lasiet 26. maija izdevumā

Svarīgākais