Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Māja \ Sarunas

Vinetu Elksni iedvesmo skatuve

Jau šovakar Maskavā sāksies starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurā Latviju šogad pārstāvēs dziedātājs Intars Busulis ar Kārļa Lāča komponēto dziesmu Probka.

Intara Busuļa bekvokāliste, grupas Lady`s Sweet dalībniece Vineta Elksne vēl pirms došanos uz Maskavu dalījās ar lietām, kas viņu šajā pavasara laikā iedvesmo visvairāk. Tomēr jaunā dziedātāja teic: nekas nespēj iedvesmot vairāk par skatuvi un dziedātprieku.

Paralēli dalībai dažādos muzikālos projektos un jaunizveidotajā trio Lady`s Sweet Vineta ir arī mūzikas pedagoģe Jaunmārupes bērnudārzā. Pēc uzvaras nacionālās atlases Eirovīzijas dziesmu konkursā Vineta sagaidīja daudzus pārsteigumus. Viens no tiem – bērnu zīmējumi. "Es vispār ļoti iedvesmojos no bērnu mīļuma un patiesuma. Es zinu – katrs zīmējums ir unikāls un no sirds gatavots man. Visvairāk priecē tas, ka paši bērni bija šīs idejas iniciatori. Pašlaik manās mājās tie atrodas goda vietā," – tā Vineta.

"Es ļoti priecājos, ka ir sācies pavasaris – tas vienmēr mani iedvesmo, jo beidzot varu vilkt kurpes. Tiklīdz uzvelku augstpapēžu kurpes, mani pārņem tāda skaista sievišķības sajūta," stāsta Vineta. Kurpes ir gan dāvinātas, gan pašas pirktas, un galvenais ir, lai tās labi izskatītos. Jaunā dziedātāja piebilst, ka spēj sevi kontrolēt kurpju pirkšanā, un smejoties nosaka – Maskavā jaunu pāri cer neiegādāties.

Vineta teic, ka esot ļoti sentimentāla un emocionāla būtne. Tieši tādēļ nozīmīgu lomu viņas dzīvē ieņem arī atmiņas – šoreiz fotogrāfiju formātā. Jau vairākus gadus ierāmēta stāv pašas Vinetas fotografētā bilde ar dabasskatu no viņas dzimtās puses – Līvāniem.

Glena van Elzerena grāmatu "12 vienkārši laimes noslēpumi" Vineta iegādājusies pirms gada. Lai gan sākotnēji šķitis, ka to vienreiz izlasīs un tikpat ātri aizmirsīs, tomēr grāmata uzrunājot tik ļoti, ka vēl ik pa laikam tā tiek pārlasīta un savu vietu ieņēma arī čemodānā uz Maskavu. "Grāmata man liek aizdomāties un attīrīties. Tā vienmēr mani mudina uz daudzām labām lietām," – tā Vineta.