Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Māja \ Sarunas

NRA redaktorei patīk labas smaržas, miegs un ceļojumi

© personīgā arhīva

Neatkarīgās galvenās redaktores Anitas Daukštes darba diena pārsvarā ir intensīva un atbildīgiem pienākumiem piesātināta. Lai nepagurtu un gūtu veldzi no ikdienas stresa, viņa izvēlas pilnvērtīgi izgulēties un ļauties masāžai un citu sievišķīgu nieku vilinājumam.

Miegs. «Visīstākais labsajūtas avots ir miegs. Ja ir iespējams pietiekami atslābināties un kārtīgi izgulēties, manuprāt, tas stāv pāri visiem labsajūtas avotiem. Tas, ka man no rītiem septiņos jāceļas, prasa zināmas pūles, bet es kā labs zaldāts esmu sev ieprogrammējusi, ka ir jāpamostas. Es nepiederu pie tiem cilvēkiem, kas var strādāt naktīs – drīzāk varu agrāk piecelties, nevis nozagt sev vakara miega stundas.»

Vasarnīca un peldēšana. «Labi justies man palīdz tas, ka visu vasaru nodzīvoju vasarnīcā, čakli veicot dažādus dārza darbus, piemēram, kopju puķes, ko man ļoti patīk darīt. Tā kā vasarnīca atrodas pie Gaujas un šovasar bija pietiekami labs laiks, izmantoju iespēju, lai peldētos. Vasarā peldos jūrā vai upē – tad tā ir kā relaksācija. Ziemā peldēt dodos uz baseinu – tad gan nevarētu teikt, ka tā ir ļoti atslābinoša nodarbe, drīzāk nostiprinoša procedūra.»

Šokolāde. «Diemžēl nevaru dzīvot bez tumšās, rūgtās šokolādes. Reizēm varu vairākus mēnešus izturēt bez, bet, kad ēdu, tad visu tāfelīti uzreiz. Atbalstu vietējos ražotājus un parasti izvēlos uzņēmuma Laima ražoto šokolādi ar 70% kakao saturu. Arī atrodoties ārzemēs, pievēršu uzmanību tieši tumšajai šokolādei. Esmu pamanījusi, ka tā, ja nav piena šokolāde vai kāda cita ar piedevām, visur garšo vienlīdz labi.»

Ceļojumi. «Atslābināties palīdz arī ceļojumi. Šogad esmu bijusi Francijā, Itālijā, Azerbaidžānā, Kirgizstānā, Vācijā, Turcijā, Portugālē, Krievijā. Jebkurš brauciens, lai arī ir nogurdinošs, tomēr sniedz nebijušus iespaidus un vides maiņu, kas atslābina. Īpašus kontrastus piedzīvoju Biškekā, kas atrodas Kirgizstānā – tas bija pārsteidzoši, jo vēl pirms vienas dienas es biju Vācijā. Jāteic, ka šī zeme dāvāja iespaidu, ka atrodos ne vien divās dažādās pasaules pusēs, bet divās dažādās planētās, jo atšķīrās viss, kas vien var atšķirties.»

Smaržas. «Katrā lidostā es izpētu jaunākās smaržas. Neesmu ārprātīgi dārgas kosmētikas cienītāja, jo, manuprāt, cilvēka izskats vairāk ir saistīts nevis ar to, kas tiek smērēts uz sejas, bet ar to, kāda ir iekšiene. Taču viena no lietām, kas man palīdz labi justies, ir labas smaržas. Pārsvarā lietoju Dior Midnight Poison, bet ik pa laikam pamēģinu arī kaut ko citu. Vēl man ļoti patīk Escada Magnetism. Manuprāt, smaržas – tas ir kaut kas ļoti individuāls, jo dažādiem cilvēkiem viens un tas pats aromāts var smaržot pilnīgi citādi.»

Masāžas un vitamīni. «Reizi pusgadā vai gadā mēdzu iet uz muguras masāžām, lai kliedētu uzkrāto stresu un atbrīvotu muskuļus, kas, nemitīgi sēžot pie datora, ir savilkti. Kādā reizē masiere man ieteica lietot Magne B6, kas ir lielisks muskuļus atbrīvojošs līdzeklis un palīdz pārvarēt lielu garīgu slodzi. Tā kā šovasar nebiju atvaļinājumā, uzkrātā spriedze rudenī izpaužas kā papildu nogurums. Man šķiet, ka mūsdienās tie ir vieni no populārākajiem vitamīniem, ko cilvēki iesaka viens otram. Ja cilvēks ir pārstrādājies un viņu sāk traucēt sūdzības, kas varētu liecināt par magnija trūkumu, tad pirmais, ko var droši darīt, nekaitējot veselībai, ir sākt lietot Magne B6.».