Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Māja \ Pārvērtības

Sporto stilīgi! Eksperte nosauc 3 aktuālākās tendences sporta apģērbā

© pexels.com

Gads ierobežojumu zīmē ir pagājis un mēs esam mainījuši ne tikai savus ikdienas paradumus, bet arī garderobi. Vakarkleitas, augstpapēžu kurpes, smokingus un biznesa uzvalkus izkonkurējuši ērtāki mājās valkājami apģērbi un sportiskām aktivitātēm piemēroti tērpi.

Pasākumu vietā daudz vairāk laika pavadām kopā ar ģimeni, savā mājoklī strādājot vai mācoties, kā arī ārpus telpām sportojot vai vienkārši baudot dabu ārpus pūļiem.

Silta un patīkama pavasara gaidās stila konsultanti sagatavojuši jaunāko stila tendenču apskatu tiem, kuri arī šajos ierobežojumu diktētajos apstākļos vēlas būt aktīvi un rūpēties par savu veselību un labsajūtu sportojot.

"Arī 2021.gadā darbs no mājām būs ikdiena lielākajai pasaules iedzīvotāju daļai, tāpēc dažas pandēmijā radušās stila tendences šogad dominēs un varbūt uz palikšanu iedzīvosies turpmākajos gados. Brīvāka stila mājās piemērots apģērbs, kas atpūtas brīžos starp darba sesijām viegli pārtop sportiskā ietērpā, ir jaunais must have. Apģērbu pielietojums nedaudz saplūst, jo arī ikdienas norises koncentrējas vienā, divās vai trīs vidēs, tāpēc mēs optimizējam to, pēc kā pagaidām nav lielas vajadzības," prognozē VAN GRAAF veikala Rīgā vadītāja Agnese Masaļska prognozē.

Sporta bikses atkal modē

Mums tik ierastās ērtās bikses skriešanai un vienkārši aktīvajam dzīvesveidam gan vīriešiem, gan sievietēm joprojām ir gan populārākais mājas apģērbs. Tiešsaistes sapulcēs tās parasti nav redzamas un tādēļ ir apvienojamas ar formālāku apģērbu augšdaļā, ko ātri var nomainīt, lai darba pauzēs pasportotu, uzvelkot ko ērtāku. Šīs bikses ir vieglas, ērtas un praktiskas, bet pandēmija tā pievienojusi stila nianses, kas ļauj veidot elegantus un vizuāli patīkamus tērpu ansambļus. Piemēram, kopā ar bezroku krekliņu, kā lences savienojas ap kaklu, un sportiskām sandalēm sievietēm vai robustākiem šņorējamiem puszābakiem un vieglam trikotāžas džemperim pastaigām dabā.

Džinsi un sports

Ikdienā populāro bikšu - džinsu un legingu krustojums tiek saukts par džegingiem. Tās ir neformāla stila bikses, kas izskatās kā šauri džinsi, bet piedāvā legingu ērtības kustoties. Hibrīds šobrīd ir popularitātes topā, jo ļauj izveidot gan brīvā stila apģērba komplektus, gan dažādām sportiskām aktivitātēm piemērotus. Tie lieliski var tikt vilkti kopā ar lielāka izmēra t krekliem, džemperiem vai jakām, kā arī biznesa etiķetes aksesuāriem, piemēram, žaketēm un lietišķāka stila blūzēm. Arī slavenības, piemēram, Mailija Sairusa vai Kima Kardašjana ir iecienījušas džegingus. Nav jābaidās, ka pēkšķi var nākties doties ārpus mājas un nav laika pārģērbties - šīs ērtās bikses izskatās eleganti, izceļ figūru un vienlaikus neliek izturēties stīvi un nekomfortabli.

Krāsas un stila odziņas

Pandēmijā mēs gandrīz visi esam kaut reizi sportojuši un gada siltajos mēnešos to darām vairāk un publiskāk, tāpēc pasaules modes vēsmas ietekmē arī šo tēmu. 2021.gadā populārākais virziens būs vintage, maigie pasteļtoņi, vienkāršs dizains, bet ar luksusa apdari. Dominēs arī apdrukas, piemēram, ziedi, dzīvnieki, kā arī dažādu rakstu apvienojumi. Sporta apģērbs nebūs radīts tikai komfortam un sporta zālei, bet kalpos kā modes manifests, piedāvājot tīru siluetu kopā ar ilgtspējīgu audumu izvēli un asimetriskiem dizaina elementiem.