Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Māja \ Interjers

Laminētas galda virsmas mūsdienīgam un praktiskam interjeram

© publicitātes

Virtuves darba virsma ir viens no svarīgākajiem virtuves elementiem, uz kuras ēdienu gan gatavo, gan servē, tādēļ tai jābūt ne tikai vizuāli pievilcīgai, bet arī funkcionālai un viegli kopjamai.

Uzņēmums AM Furnitūra saviem klientiem piedāvā austriešu plātņu materiālu ražotāja Egger laminētas darba virsmas virtuvēm, kas apvieno mūsdienīgu dizainu un augstākos kvalitātes standartus.

Laminētas galda virsmas ir viens no populārākajiem risinājumiem, jo uz pārējo tirgū pieejamo galda virsmu fona izceļas ar neierobežotām dizaina iespējām, ir ekonomiskas un viegli uzstādāmas, arī bez meistaru palīdzības. Turklāt laminētas virsmas ir viegli kopjamas – to virsma veidota no izturīga plastikāta, tāpēc uz tās nokļuvušais šķidrums nenonāk dziļākos materiāla slāņos, bet ir viegli noslaukāms. Protams, tas viss iespējams tikai ar nosacījumu, ka galda virsma izvēlēta kvalitatīva, jo veikalu piedāvājumos mēdz būt atšķirīgas kvalitātes produkcija. Laminētu galda virsmu lielākais trumpis ir plašā krāsu un dizaina izvēle – iespējams izvēlēties koka, akmens vai cita materiāla imitācijas un plašu vienkrāsainu virsmu dekoru paleti no eleganti neitrāliem līdz moderni košiem toņiem. Pēdējo gadu aktuālākā dizaina tendence ir baltas galda virsmas. Šīs krāsas popularitāte liecina, ka pat balta galda virsma, ja tā ir kvalitatīva, spēj kalpot godam un nezaudēt savas funkcionālās un vizuālās īpašības.

«Egger ir viens no modernākajiem, inovatīvākajiem un kvalitatīvākajiem kokskaidu plātņu materiālu ražotājiem, kas rūpējas arī par to, lai visi produkti būtu ekoloģiski, līdz ar to nekaitīgi cilvēkam un apkārtējai videi. Piemēram, tāda kancerogēnā viela kā formaldehīds, Egger plātņu materiālos ir pat mazāk kā dabīgā kokā. Šis ir ražotājs, kas virza tendences nozarē visā Eiropā – sākot no inovācijām ražošanā un materiālu izvēlē, beidzot ar dekoru dizainu un virsmu struktūrām,» Egger laminētu galda virsmu priekšrocības raksturo Latvijā lielākā mēbeļu furnitūras tirdzniecības uzņēmuma AM Furnitūra mārketinga vadītāja Kristīne Jēkabsone.

Neierobežotas dizaina iespējas

Plātņu materiālu ražotājs Egger nemitīgi seko jaunākajām tendencēm dizainā, interjerā, arhitektūrā un citās nozarēs, kas ir cieši saistītas ar patērētāja dzīvesveidu. Tiek izstrādātas laikam un pieprasījumam atbilstošākās materiālu dizaina kolekcijas. Būtiska nianse, kas atšķir Egger ražotās virsmas no citām, ir izteikti dabiskais dekora zīmējums un struktūra – piemēram, koka imitācijas dekori ne tikai izskatīsies kā dabiski, bet, pieskaroties tiem, varēs sajust īsta koka šķiedru. Ražotājs klientiem piedāvā 200 dažādu toņu un struktūru galda virsmu dekorus, kas ļauj neierobežot fantāziju un pielāgot interjeru ikviena gaumei un vajadzībām. Tāpat Egger galda virsmām ir moderns – tikai 3 milimetru – galda malas rādiuss.

Lai viss virtuves iekārtojums būtu saskaņots ar pārdomātu dizainu, Egger piedāvā vienādus dekora rakstus galda virsmām, laminētām kokskaidu plātnēm, no kurām izgatavo pārējās virtuves mēbeles, un dekoratīvajām virsmu apdares maliņām.

Nesen Latvijas tirgū parādījies jaunums ir speciāli Egger sienas paneļi, kuriem ar galda virsmām ir vienādi dekori, un tos uzstāda starp galda virsmu un augšējiem skapīšiem. Panelis izgatavots no skaidu plātnes, kas no abām pusēm aplīmēta ar tādu pašu plastikātu kā galda virsma. Tas nozīmē, ka dekors ne tikai identiski izskatās, bet ir arī kvalitatīvs. Šāds kokskaidu panelis ir daudzkārt izturīgāks pret sadzīves negadījumiem un ir ekonomiskāks. Būtisks fakts ir tas, ka paneļi ir vienādā garumā ar darba virsmu, kas nozīmē, ka uz sienas neveidosies redzamas savienojuma vietas, kas varētu bojāt virtuves stilistisko kopskatu.

Lai arī laminētas galda virsmas izmanto galvenokārt virtuvē, pateicoties modernajiem dekoriem, tās plaši izmanto, izgatavojot arī citu sadzīves telpu galdus un plauktus.

Palīgs dekoru kombinēšanā

Lai klients neapjuktu plašajā dekoru piedāvājumā, Egger dizaineri ir izstrādājuši speciālu dizaina ceļvedi. Tas palīdz orientēties dekoru sortimentā un izvēlēties piemērotākās dekoru kombinācijas. Piemēram, Egger mājaslapā, izvēloties virtuves iekārtai konkrētu galda virsmas dekoru, Egger dizaina ceļvedis klientam piedāvās arī konkrētus plastikātu un laminātu kokskaidu plātņu dekorus, kas būtu pieskaņoti un piemēroti kombinācijā ar šo galda virsmu. Tādā veidā klients var ietaupīt laiku, kas būtu jāvelta, izskatot visu dekoru sortimentu. Tāpat klients var būt drošs, ka rezultāts būs vizuāli pievilcīgs un moderns, jo materiālu kombinācijas ir veidojuši pieredzējuši Egger dizaineri, kas piedalās jebkura jauna dekora izstrādē un ieviešanā.

Kvalitāte arī pēc gadu desmitiem

Egger galda virsmas ir ne tikai modernas un vizuāli efektīvas, bet arī kvalitatīvas un izturīgas pret mehāniskiem bojājumiem mēbeļu izgatavošanas un lietošanas laikā. Nonākot saskarē ar mitrumu, plātnes blīvums un kvalitatīvais pārklājums spēj aizkavēt mitruma uzsūkšanos. Egger galda virsmas tiek aplīmētas ar plastikātu no redzamās puses un mitruma izturīgu pārklājumu no slēptās puses. Tas nodrošina pilnīgu galda virsmas aizsardzību no mitruma piekļuves riska – gan no virspuses, gan no apakšpuses, gan arī no sānu malām.

Labas kvalitātes plastikāta pārklājums nodrošina arī augstu izturību pret skrāpējumiem un citiem sadzīves defektiem, kas var rasties virsmas ekspluatācijas laikā. Piemēram, viens no izplatītākajiem ir produktu griešana, kas mēdz atstāt griezuma pēdas galda virsmā. Izvēloties kvalitatīvu galda virsmu, iespējams izvairīties pat no šādiem defektiem.

***

NODERĪGI

• Plānojot virtuvi, nevajag aizmirst, ka galda virsmai jābūt arī pietiekami lielai un labi apgaismotai. Efektīvākajā risinājumā tai jāatrodas starp izlietni un plīti, darba virsmas platumam jābūt ne mazākam par 60 centimetriem.

• Svarīgi ņemt vērā virtuves saimnieces vai saimnieka auguma garumu.

Kājās stāvot un saliecot rokas elkoņos, darba virsmai jāatrodas 15 centimetrus zemāk par elkoņiem.

***

NODERĪGI

EGGER GALDA VIRSMU PRIEKŠROCĪBAS

• Dekoru virsmas tekstūra izskatās kā dabiska (pieejamas koka, akmens, granīta u.c. imitācijas).

• Plašs modernu dekoru klāsts – kopskaitā ap 200, no kuriem 50 uzreiz pieejami pastāvīgā AM Furnitūra sortimentā.

• Dekoru saderība ar Egger ABS malām, laminētām kokskaidu plātnēm un sienas paneļiem.

• Dizaina ceļvedis dekoru kombinācijām.

• Moderns galda malas izliekums – tikai 3 mm.

• Virsmas neuzsūc traipus no pārtikas un ir viegli kopjamas.

• Augsta mitruma izturība.

• Augsta izturība pret skrāpējumiem un citiem sadzīves defektiem.

• Kvalitāti apliecina Eiropas Savienības kvalitātes sertifikācijas.

• Produktiem ir EKO sertifikācija.