Universālie ģipša apmetumi

Arvien biežāk patērētāji vēlas izmantot pārbaudītus un drošus materiālus. Viens no tādiem ir ģipsis, kas ir universāls būvniecības materiāls.

Iekštelpu apdarei no ģipša top apmetumi. Viena no neapšaubāmām priekšrocībām – tas ir gan cilvēkam, gan videi draudzīgs materiāls.

Ģipša apmetumu var izmantot visās telpās, kurās ir normāls mitruma līmenis, arī dzīvojamo māju virtuvēs un vannas istabās. To var izmantot nelieliem remontdarbiem, piemēram, negludumu nolīdzināšanai. Izmantojot ģipša apmetumus, iespējams veidot gan gludu, gan izturīgu virsmu. Būtiski arī tas, ka ģipša apmetumiem ir vieglāka virsmu tālākā apstrāde.

Pārbaudīts un drošs būvmateriāls

Ģipsis ir gadu gaitā pārbaudīts būvmateriāls, kam piemīt daudzas priekšrocības, kuras nosaka tā tehniskās un ekoloģiskās īpašības.

Apvienojot ģipša teicamās īpašības un rūpīgi pārdomātus tehnoloģiskos risinājumus, radīti augstvērtīgie apmetumi iekšdarbiem. Bieži vien nezinātāji jautā – ar ko šis materiāls atšķiras no citiem apmetumu veidiem, kādas ir tā labās īpašības. Ģipša apmetumiem ir vairāki plusi salīdzinājumā, piemēram, ar kaļķa un cementa apmetumiem.

Pirmkārt, pateicoties materiāla poru izkārtojumam, tas nodrošina tvaika caurlaidību. Ģipša apmetums uzņem telpas gaisā esošo mitrumu un nepieciešamības gadījumā to atkal izdala. Tādējādi ģipsis ir teicams telpas klimata dabiskais regulētājs.

Otrkārt, tas ir vieglāks un plastiskāks materiāls. To ir vieglāk izstrādāt, un pēc apstrādes ģipša apmetumi ir gludāki, tāpēc viena no būtiskākajām priekšrocībām – izmantojot ģipša apmetumus, ir iespējams veidot gan gludu, gan izturīgu virsmu. Būvnieki ir novērtējuši, ka ar šādu materiālu apstrādāta virsma ātrāk sacietē. Būtiski ir arī tas, ka ģipša apmetumiem ir vieglāka virsmu tālākā apstrāde.

Treškārt, virsma, kas veidota, izmantojot ģipša apmetumu, ir atbilstoši sagatavota un piemērota tapešu līmēšanai. Savukārt virsmas, kas apstrādāta ar ģipša apmetumu, sagatavošana krāsošanai notiek ātrāk, arī materiālu patēriņš ir mazāks nekā cementa apmetumu virsmām.

Daudzpusīgs būvmateriāls

Ģipša apmetums ir īpaši piemērots griestu un sienu apmešanai, bet ir jāņem vērā, ka tas nav domāts grīdām. To izmanto arī betona gatavo konstrukciju, kā arī dažādu citu virsmu apmešanai un izlīdzināšanai. Tas ir daudzpusīgi izmantojams būvmateriāls – piemērots sienu un griestu apmešanai, kā arī logu un durvju aiļu apdarei, lieliski noder spraugu aizdarīšanai un negludumu nolīdzināšanai. Nav mazsvarīgi, ka ar videi un cilvēkam draudzīgo apmetumu ir viegli un ērti strādāt.

Padomi remontdarbu veikšanai

Speciālisti iesaka ievērot dažus vērtīgus padomus, kas palīdzēs profesionāli izmantot ģipša apmetumus iekšdarbu veikšanā un nepieļaut kļūdas, sagatavojot materiālu. Vispirms ir jāatceras, ka materiāls jāiejauc tādā daudzumā, lai pagūtu to izstrādāt.

Ja to neņem vērā, var izrādīties, ka materiāls sacietēs ātrāk, nekā gaidīts. Klājot materiālu otro reizi, sauso kārtu nepieciešams gruntēt, savukārt slapjo kārtu ieteicams sarobot, lai veidotos laba saķere. Materiāla iejaukšanā noteikti jāizmanto tīrs ūdens.

Vēl jāatceras, ka pirms nobeiguma kārtas izveides (piemēram, tapešu vai flīžu līmēšanas) atbilstoši izvēlētajam materiālam – noteikti jāveic virsmas gruntēšana.

Speciālisti iesaka, ka, apmetot lielas virsmas, darbu ieteicams veikt ar mašīnu. Tas ietaupīs laiku.

Raksts sagatavots sadarbībā ar KNAUF

**

NODERĪGI

ĢIPŠA APMETUMU PRIEKŠROCĪBAS

• Iespējams veidot gludu un izturīgu virsmu.

• Tvaika caurlaidība.

• Viegls un plastisks materiāls.

• Daudzpusīgi izmantojams būvmateriāls – sienu un griestu apmešanai, logu un durvju aiļu apdarei, kā arī nelieliem remontdarbiem.

• Videi un cilvēkam draudzīgs apmetums.

• Viegli un ērti izmantojams materiāls.

Svarīgākais