Nams, kur pulcēties dzimtai

Apsardzes uzņēmuma Grifs AG Tirdzniecības departamenta direktore Danute Kišuna un uzņēmējs Guntars Ambainis ar abu meitiņu Laini dzīvo nesen pabeigtā divu stāvu 180 kvadrātmetrus plašā mājā Vecmīlgrāvī.

To jaunā ģimene ir iecerējusi izveidot par dzimtas satikšanās vietu. Pirmā pulcēšanās jau notika pērnā gada Ziemassvētkos.

Ēkas pirmajā stāvā ir dzīvojamā istaba, pirts, tualete viesiem un garāža, bet otrajā stāvā – guļamistaba, bērna istaba, vannasistaba un virtuve. "Mūsu mājai plānojums nav tradicionāls, jo virtuve ir otrajā, nevis pirmajā stāvā, kā tas paredzēts daudzos projektos," skaidro Danute. Guntars viņu papildina, sakot, ka tas esot ļoti ērti, jo no guļamistabas tūlīt var doties uz virtuvi gatavot brokastis, nav jākāpj lejā. "Daži mums ir jautājuši, vai, atnākot viesiem, nesanāk pārāk daudz skraidīt pa kāpnēm augšā un lejā, kamēr cienasts tiek servēts. Uz to es atbildu, ka mēs maltītes ieturam septiņas dienas nedēļā, bet ciemiņi ierodas varbūt tikai reizi nedēļā." Virtuves iekārta pasūtīta dizaineres Tatjanas Pokrojevas mēbeļu salonā La Forme. Indukcijas plīts virsma un cita sadzīves tehnika par izdevīgu cenu iegādāta no kāda vairumtirdzniecības uzņēmuma Jūrmalā.

Galds pasūtīts mēbeļu salonā La Forme, ar ādas imitāciju apvilktie krēsli iegādāti Jysk. "Mēs zinājām, kādus krēslus gribam, bet ilgi tādus nevarējām atrast. Kad bijām izvandījuši jau visu Rīgu, meklējot kārotās mēbeles, tiem uzdūrāmies Jysk. Tajā brīdī bijām ļoti laimīgi," nosmej Danute.Griestu lampa pirkta "Cenu klubā". Uz grīdas segts ozolkoka parkets, iekštelpās ir ozolkoka durvis, ko pirkuši Reaton, no koka ir arī loga rāmji, kāpnes uz otro stāvu un žalūzijas. "Pēc kāda laika uzliksim citas kāpņu margas. Šis ir pagaidu variants, jo vajadzēja ātri rast risinājumu, lai meitiņa, kad sāka rāpot un pēc tam iet kājām, nenoveltos pa kāpnēm," stāsta Danute.

"Māja ir no koka – šī ir siltināta un apmesta guļbūve. Mums pieder mežs, divus gadus gājām cirst kokus savai mājai (lielākoties priedes un egles), tos žāvējām un gatavojām materiālus jaunbūvei," stāsta Guntars. "Koks ir dabīgs un silts materiāls, mājā rada omulību. Kad uzaicinājām mācītāju, lai iesvēta mūsu mitekli, viņš par to bija sajūsmā. Viņš teica, ka māja esot dzīva." Uz grīdas segti priedes dēļi, no šā paša materiāla ir arī griestu sijas un balsti, savukārt dekoratīvā siena, kas tapusi pēc interjera dizaineres Tatjanas Pokrojevas ieteikuma, ir no egles. "Izdomājām, ka dzīvojamā istabā dominēs divi materiāli – koks un metāls, kā arī oranžā krāsa.

Kamēr mazulītei ir tikai gads un divi mēneši, viņa guļ savā gultiņā vecāku guļamistabā. Kad Laine paaugsies, viņa varēs pārcelties uz savu istabu, kur jau viņu gaida vairākas viņas rotaļlietas – lego kluči, miniatūra telts un citas. "Mēs nepratām izvēlēties īsto krāsas toni sienām. To gribējām pieskaņot tapešu rakstam, kas ir līmētas uz vienas sienas, taču krāsu nopirkām trīs toņus par tumšu. Tagad ar Guntaru smejamies, ka meita, kad iemācīsies runāt, varbūt mums pateikts paldies, ka esam iekārtojuši istabu kā Bārbijai," bezbēdīgi nosaka Danute.

Visu rakstu lasiet 11. augusta izdevumā

Svarīgākais