Ingas Misānes prātam, taustei, garšai un sirdij

"Mums katram apkārt ir daudz lietu, kurām ikdienā bieži vien nepievēršam uzmanību un tās nenovērtējam. Šis bija gadījums, kas man lika padomāt, kuras lietas man ir īpaši nozīmīgas. Un tādas ir vairākas," uzsver Nacionālā teātra aktrise Inga Misāne.

"Kad gribu ko saprast dzīvē, meklēju grāmatas. Bieži vien tie ir Nikolaja Rēriha darbi, jo tajos atrodu visu, kas man ir vajadzīgs. Šobrīd, atvaļinājuma laikā, lai garīgi pabarotu sevi, atgriežos pie grāmatām, kuras jau esmu lasījusi. Lasu Džona Greja Bērni ir no debesīm, Tolstoju un paralēli – arī Stefanijas Meieres Krēslu, jo gribas būt lietas kursā par literatūru, kas patlaban ir aktuāla sabiedrībai. To izlasot, sapratu, kas ir bestsellers."

"Mani iedvesmo ziedi, iespēja vērot, kā no mazas zemē ieliktas sēkliņas izveidojas krāšņs augs. Mūsu dzīvoklī uz balkona esmu izveidojusi nelielu puķu dārziņu, kur patlaban zied pelargonijas, lobēlijas, kreses, nemēzijas, brūnactiņas un petūnijas."

"Man ļoti patīk pieskarties audumam. Dažkārt pat ieeju audumu veikalā, lai varētu izbaudīt faktūru, krāsu un rakstu dažādību. Mani uzrunā materiāla būtība, šķiet svarīgi, no kāda auduma ir ne tikai ikdienas apģērbs, bet arī kostīmi teātrī."

Visu rakstu lasiet 14. jūlija izdevumā

Svarīgākais