Savas mājas aura

Jaunā ģimene Jeļena Oļehno un Romāns Rešetņikovs pirms trim gadiem iegādājās zemes gabalu Pierīgā, lai celtu māju. Nu jau pirms kāda laika ir nosvinēti jurģi, bet pavisam nesen – arī kāzas.

Par tām mīļš un aromātisks atgādinājums ir daudzie ziedu pušķi, kas izkārtoti viscaur mājā un arī uz terases un ieejas kāpnēm.

"Visas telpas vēl neesam pabeiguši iekārtot, esam procesā, jo gribas atrast piemērotas mēbeles – tādas, kas atbilst mūsu vēlmēm," stāsta Jeļena, bet vīrs viņu papildina, sakot, ka sieva savas ieceres cenšoties īstenot tā, lai būtu maksimāli pietuvinātas viņas sapnim. "Lai saglabātos plašuma sajūta, telpas nepieblīvējam ar mēbelēm." Novatorisks ir šīs telpas griestu apdares risinājums. Jeļena un Romāns izvēlējušies tā sauktos iestieptos jeb uzvelkamos franču plēves griestus. To galvenā sastāvdaļa ir dažādu tekstūru un toņu vinila plēve, ko, izmantojot īpašu tehnoloģiju, uzkarsē un nostiepj. Uzvelkamie griesti atstaro gaismu, līdz ar to vizuāli tiek palielināts telpas apjoms. "Apgalvo, ka tie esot izturīgi. Vai tā tiesa, vēl neesam pārbaudījuši – atverot šampanieti, korķi pret griestiem nevērsām." Grezno griestu lampu esot atraduši interjera preču veikalā Lex Interior.

SĀKUMS. "Mēs meklējām zemes gabalu, kas būtu netālu no Rīgas un zaļā zonā," to, kādus apsvērumus ņēmuši vērā, izvēloties vietu mājai, atklāj telekomunikāciju operatora BITE Latvija mārketinga nodaļas vadītāja Jeļena Oļehno un Romāns Rešetņikovs, SIA Selecta tirdzniecības vadītājs. "Mājai iegādājāmies jau gatavu projektu, tajā kaut ko mazliet mainot – vispirms jau samazinot mērogus. Daudzus iekšējās apdares darbus veicām paši, piemēram, Romāns ar mūsu abu tēviem lika laminātu, bet es ar mammu līmēju tapetes." Izjūtot lielu atbildību par 165 kvadrātmetrus plašā mājokļa iekārtošanas gala rezultātu, Jeļena nepieciešamās prasmes esot apguvusi interjera dizaina kursos. "Varējām iet vieglāko ceļu un pieaicināt profesionālu dizaineri, taču šīs ir mūsu mājas. Tagad ir prieks, ka paši saviem spēkiem ar daudz ko esam tikuši galā.".

MĀJĪGUMA SIMBOLS. "Varētu jau iztikt bez kamīna, taču nospriedām, ka tomēr to gribam savās mājās, jo kamīns ir mājīguma simbols," uzsver Jeļena. "Ziemā, kad atnāk ciemos draugi, to iekurinām. Tādā reizēs ir jauki sēdēt pie kamīna, skatīties, kā deg pagales, un baudīt ūdenspīpi." Kādā no veikaliem iegādājušies kamīna kurtuvi un marmora imitācijas rāmi, kas apņem kurtuves muti, bet ārējai apdarei izmantojuši akmens flīzes. Telpā uz grīdas klāts kvalitatīvs lamināts ar tīkkoka faktūru, bīdāmās ozolkoka durvis pasūtītas pie pazīstama meistara. "Tie, kas pie mums viesojas, pamana šīs durvis un par tām izsakās atzinīgi.".

Visu rakstu lasiet 14. jūlija izdevumā

Svarīgākais