Dzīvoklis divos līmeņos

Augstskolas pasniedzēju Marutas un Andra Putniņu ģimene piešķīrusi jaunus vaibstus dzīvoklim simtsgadīgā Rīgas centra mājā.

Dzīvojamā istaba, kas apvienota ar virtuvi un ēdamzonu, ir lielākā telpa dzīvoklī. Parketu esot saglabājuši, tikai atjaunojuši, arī podiņu krāsns kalpojot nevainojami. Izmantoti iekārtie griesti, jo pārāk daudz līdzekļu un laika vajadzētu, lai restaurētu iepriekšējo griestu segumu. Kāpnes uz mājokļa otro līmeni un grāmatu plauktus ar pārvietojamām kāpnēm esot izgatavojusi jelgavnieku firma "Vītols".

"Pēc tam, kad bijām zaudējuši vairākus kaķus, nospriedām, ka vairs nevienu neņemsim. Tomēr vārdu neturējām. Kaut man nepatīk rudi kaķi, tieši šādas krāsas kaķēnu paņēmu no kaimiņiem laukos. Tagad Ēvaldu šad un tad mēdzu pakacināt: "Zini, es tevi mīlu tāpēc, ka tu esi tik nesmuks." Skaidrs, ka patiesībā tā nav, jo visi esam pieķērušies runčukam. Ēvalds ir ļoti miermīlīgs un pacietīgs, ar labu raksturu apveltīts radījums," saka dzīvokļa saimniece, un vīrs viņai piebalso. "Kaķis māca būt neatkarīgam. Tā ir pamatvērtība, visās sistēmās ir jābūt neatkarībai.".

"Mēs esam jelgavnieki, dzīvokli Rīgā nopirkām 2003. gadā. Šādu lēmumu pieņēmām tādēļ, lai ieekonomētu laiku, ko "apēd" ceļš līdz Rīgai. Abi ar vīru to ilgu laiku mērojām, braucot uz darbu, bet, kad arī mūsu trīs meitas sāka mācīties un strādāt, sapratām, ka dzīvot Jelgavā kļūst neracionāli," galveno iemeslu, kāpēc tika meklēta jauna mājvieta, atklāj Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes vadībzinību katedras vadītājs, asociētais profesors Andris Putniņš ar dzīvesbiedri, šīs pašas katedras lektori Marutu Putniņu. "Mums izdevās veiksmīgi pārdot dzīvokli Jelgavā, jo tas atradās pamatīgi celtā namā, un diezgan ātri atrast mitekli Rīgā. Vispirms apskatījām dažus jauno dzīvojamo māju projektus, bet sev piemērotāko mājokļa variantu atradām internetā." Deviņdesmit sešus kvadrātmetrus plašo dzīvokli Rīgas centrā 100 gadu vecā namā vajadzējis kapitāli remontēt, arī telpas pārplānojuši, jo iepriekš miteklis ar daudzajām mazajām istabiņām esot

atgādinājis vilciena vagonu ar šaurām kupejām. "Daudzus remontdarbus veicām paši, meitu otras pusītes, kā arī pazīstami meistari."

Visu rakstu lasiet 16. jūnija izdevumā.

Svarīgākais