Valentīndienas īpašai noskaņai – īpašas glāzes

© F64

Sarkanas rozes, šokolādes sirsniņas, pūkaini spilveni, plīša lācīši, sveces, romantiska mūzika divvientulībā – tas viss pieder pie Valentīndienas noskaņas radīšanas. Gluži tāpat kā šampanietis, ko kopā ar savu Valentīnu baudīt no īpašām, pašu rokām apgleznotām glāzēm.

Ideju glāžu apgleznošanai iesaka māksliniece, dizaina aksesuāru salondarbnīcas Burleska īpašniece Agnese Vaļiniece

MATERIĀLI

• glāzes

• firmas Marabu flomāsteri porcelāna, keramikas, māla, stikla virsmu apgleznošanai

• spirts vai degvīns glāžu virsmas attīrīšanai

Ar spirtā vai degvīnā samitrinātu lupatiņu nomazgā glāzes no ārpuses, lai attaukotu stikla virsmu.

Ja izmanto tikko pirktus flomāsterus, sākumā to galiņi ir jāsagatavo darbam: vispirms flomāsteru kārtīgi sakrata, tad spiež pret papīru tik ilgi, kamēr parādās krāsa.

Liekot lietā izdomu un fantāziju, uz glāzēm ar flomāsteru zīmē iecerēto rotājumu. Izvēlēto zīmējumu var tikai konturēt, var krāsot, var izmantot vairākas krāsas vai izlīdzēties tikai ar vienu – viss pašu ziņā. Lai šampanieša baudīšana divvientulībā izvērstos īpaši sirsnīga, mēs glāžu rotāšanai izvēlamies gaisīgu, sarkanu sirsniņu motīvu. Ja ir vēlēšanās, ar Marabu Relief Paste flomāsteru starp sarkanajām sirsniņām var uzzīmēt pāris sirsniņas, kas, krāsai nožūstot, kļūs caurspīdīgas un reljefas – gluži kā norasojuši šampanieša burbulīši.

PADOMI

• Var izmantot jebkuras citas stikla virsmas apgleznošanai paredzētas krāsas, tikai lietošanas instrukcijā iepriekš jāprecizē, vai tās pēc nožūšanas ir jāfiksē vai nav (Marabu krāsas pēc nožūšanas vairs nav jāpiecep).

• Pēc krāsas nožūšanas glāzes ir gatavas lietošanai, taču, ja tās grib lietot ilglaicīgi un droši mazgāt pat trauku mazgājamajā mašīnā, darinājumam vajadzētu atļaut vismaz pāris dienas pastāvēt, lai krāsas klājums kārtīgi nožūst.

Svarīgākais