Loga ventilācijas sistēma ar siltuma atgūšanu

© publicitātes

Energoefektivitāte un prasības gaisa kvalitātes jomā nav iedomājamas bez atbilstošas ventilācijas sistēmas, kas nodrošina lielāku komfortu un paaugstina īpašumā veikto investīciju atdevi.

 Ikviens, kurš vēlas siltināt ēku, tagad aizvien vairāk pievērš uzmanību visefektīvākajiem ventilācijas risinājumiem. Viens no jaunumiem – logā iebūvējama ventilācijas sistēma ar gaisa rekuperāciju jeb siltuma atgūšanu.

Pats svarīgākais ieguvums, izmantojot logā iebūvējamu ventilācijas sistēmu, ir jūtams enerģijas ietaupījums, jo tiek atgūti līdz 45 procenti siltuma. Svarīgi, ka pazeminās siltuma zudumi, jo atbilstoši konkrētām vajadzībām ventilācijas sistēmu ir iespējams regulēt.

Jānotiek gaisa apmaiņai

Tagad daudzi vēlas samazināt siltuma zudumus un tēriņus par apkuri, tāpēc gan privātajās mājās, gan daudzdzīvokļu ēkās notiek siltināšana. Lai uzlabotu energoefektivitātes rādītājus, veicot siltināšanu, ēkā izveido ko līdzīgu hermētiskam apvalkam, kas ierobežo mitruma novadīšanu un gaisa pieplūdi.

Minimāla gaisa apmaiņa ietekmē mikroklimatu telpā, tas veicina pelējuma izplatīšanos un apdraud būvkonstrukcijas, radot bojājumus. CO2 satura paaugstināšanās telpā ir bīstama, jo pazemina koncentrēšanās spējas, rada nogurumu un pazemina imunitāti. Pelējums var radīt ne tikai diskomfortu, bet arī veicināt dažādas saslimšanas. Bet, aukstā laikā vēdinot telpas, zūd 50 procenti no kopējā siltuma apjoma. Tas nozīmē, ka svarīgi ir atrast drošu risinājumu, kas palīdzētu novērst iespējamos riskus. Viens no veidiem ir izvēlēties logā iebūvējamu ventilācijas sistēmu ar gaisa rekuperāciju.

Unikāla un mūsdienīga sistēma

Tagad Latvijas tirgū ir nopērkama unikāla un mūsdienīga sistēma – Schüco VentoTherm. Tas ir drošs un pārbaudīts risinājums, kam piemīt vairākas priekšrocības. Tā ir kompakta logā iebūvējama ventilācijas sistēma, kas nodrošina līdz pat 45 procentiem siltuma rekuperāciju un sensoru vadību. Tas nozīmē, ka ir jūtams enerģijas ietaupījums, jo tiek atgūti līdz 45 procenti no visa siltuma daudzuma. Siltuma enerģijas zudums pazeminās, jo sistēmas vadība tiek regulēta atbilstoši konkrētām vajadzībām.

Pats galvenais – sistēma nodrošina gaisa apmaiņu, un tas telpā rada patīkamu mikroklimatu un pasargā būvkonstrukcijas no bojājumu rašanās.

Logos iebūvējamā ventilācijas sistēma ar siltuma rekuperāciju paredzēta dzīvojamo telpu ventilācijai. Sistēma novērš caurvēju, kā arī kukaiņu iekļūšanu telpās un ir ar labāku skaņas un siltumizolāciju nekā atvāžamie logi. Schüco VentoTherm ir īpaši zems trokšņu līmenis, un tā ir piemērota guļamistabām.

Iebūvētais gaisa filtrs aizsargā pret augu ziedputekšņu un smalko putekļu iekļūšanu telpās. Sistēmas efektīvu un automātisku darbību nodrošina gaistošo organisko savienojumu, ogļskābās gāzes, temperatūras un gaisa mitruma sensori.

Vēl viena svarīga priekšrocība – ventilācijas procesa laikā saglabājas visas aizvērta loga funkcijas, piemēram, aizsardzība pret uzlaušanu un skaņas izolācija. Iebūvētais vadības mehānisms aizver un atver gaisa pieplūdes un noplūdes zonu, izslēdzot vai ieslēdzot iekārtu.

Labs dizains un ērtības

Schüco VentoTherm harmoniski iekļaujas esošajā durvju un logu dizainā. To var novietot gan horizontāli, gan vertikāli.

Logā iebūvējamo ventilācijas sistēmu ar gaisa rekuperāciju, pateicoties iebūvētiem temperatūras, gaisa mitruma, ogļskābās gāzes un gaistošo organisko savienojumu sensoriem, ir ērti lietot. Sistēma ir droša un pārbaudīta, jo svaiga gaisa pieplūde, izmantojot speciālu filtru, notiek atbilstoši Vācijas standartizācijas institūta standartam DIN EN 779. Sistēmas vada caur loga rāmī iebūvētu elementu. Krāsainās gaismas diodes uz vadības elementa parāda, kādā darba režīmā attiecīgajā brīdī iekārta strādā.

Schüco VentoTherm nodrošina automātisku ventilāciju ar aizvērtu logu. Pateicoties unikālajai sistēmai, tagad iespējams efektīvs decentralizētas ventilācijas risinājums. Logā ir iebūvēta ventilācijas sistēma ar siltuma atgūšanas iespēju – kontrolējama gaisa apmaiņa, neatverot logu. Tādējādi tiek optimizēts enerģijas patēriņš, mikroklimats un gaisa kvalitāte telpā.

Reklāmraksts sagatavots sadarbībā ar Dizaina grupu

**

NODERĪGI

VENTILĀCIJAS SISTĒMAS PRIEKŠROCĪBAS

• Piemērota gan jaunai apbūvei, gan rekonstrukcijas projektiem.

• Speciāli gaisa filtri, kas pasargās no smalkajiem putekļiem, alerģiskajiem ziedputekšņiem un kukaiņiem.

• Droša un pārbaudīta sistēma.

• Siltuma atgūšanas funkcija ar ievērojamu energoefektivitātes līmeni.

• Ērtas lietošanai – ar sensoru vadības palīdzību ventilācija pielāgojas individuālam darba režīmam atkarībā no CO2 līmeņa vai gaisa mitruma daudzuma.

• Aizņem ļoti maz vietas, vidējais montāžas augstums ir tikai 50 mm.

• Darbojas klusi un ir piemērota guļamistabām.

Svarīgākais