Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Māja \ Dzīvo zaļi

Sava dizaina mobilais telefons

"Mūsdienās mobilo telefonu dizains mainās tik strauji, ka grūti izsekot līdzi visām modes tendencēm. Es pazīstu mammas, kuru bērni regulāri vecākiem lūdz jaunu telefonu.

Šis dekupāžas tehnikā apstrādātais telefons ir lielisks veids, kā atsvaidzināt ko jaunu un iegūt tādu dizainu, kāds nav nevienam citam," pārliecināta amatnieku studijas Fleur direktore Gaļina Pagiriene.

1. IZVĒLAS MOTĪVU. Mobilais telefons bieži vien ir tik ļoti lietots priekšmets, ka tā āriene neviļus tiek saskrāpēta vai kā citādāk sabojāta. Tādos gadījumos lieti noderēs iespēja nevis pirkt jaunu telefonu, bet gan atjaunot esošo. Vispirms izvēlas motīvu, kādā mobilais telefons tiks apstrādāts. Šim gadījumam jāizmanto dekupāžas papīrs, to nomēra un izgriež atbilstoši telefona formai.

2. NOGRUNTĒ. Ar akrila balto rūpniecības krāsu nogruntē mobilā telefona vāciņu. Krāsa jāuzklāj, lai tumšais papīrs izceltos, nevis pielāgotos jau tā tumšajai telefona krāsai. Kad pamats uzklāts, to žāvē ar fēnu, līdz krāsa ir pilnībā nožuvusi.

3. APSTRĀDĀ PAPĪRU. Ielej trauciņā ūdeni un uzmanīgi saslapina dekupāžas papīru. Ja tas netiks darīts, papīrs tik labi neuzņems līmi un nepielāgosies virsmai. Papīrs ūdenī jāpatur aptuveni 3–4 minūtes.

4. UZKLĀJ LĪMI. Kad papīrs izņemts no ūdens, to ar salveti nosusina un liek izvēlētajā vietā, un ar sausu otu, sākot no centra, uz visām pusēm uzklāj līmi. To nedrīkst paņemt par maz, citādāk papīrs labi nepielīmēsies. Pēc tam, kad līme uzklāta, paveikto atkal apžāvē ar fēnu.

5. IZDEKORĒ. Lai izdekorētu telefonu un novērstu dažādus redzamos defektus var izmantot arī struktūrgēlu ar "briljantiem" un dažādus Swarovski kristālus, ko pielīmē pie telefona.

6. PRECIZITĀTE. Struktūrgēlu uzklāj ar sūklīti, jo ar otu to tik precīzi izdarīt nevar. Kad viena puse apstrādāta, to pašu var darīt arī ar pārējo telefonu. Pēc tam telefonam jāļauj nožūt aptuveni vienu diennakti.

7. PATĪK ARĪ BĒRNIEM. Šādi rokdarbi visbiežāk patīk arī bērniem – tas ir lielisks veids, kā attīstīt viņu radošo fantāziju un ļaut sevi izpaust.

KĀ NEVIENAM CITAM. Gaļina Pagiraine uzsver, ka šāds telefons nebūs nevienam citam. "Mūsdienās individualitātei un oriģinalitātei ir ļoti liela vērtība. Jo īpaši jau tagad, kad daudzi cilvēki dzīvo spiedīgos ekonomiskos apstākļos, dekupāžas tehnika ir veids, kā uzlabot jau nolietojušās lietas un likt tām justies kā jaunām. Bet šis tehnikas kvalitatīva izmantošana – regulāras apmācības rezultāts," saka rokdarbniece.