Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Māja \ Dzīvo zaļi

Alternatīvi veļas un virsmu mazgāšanas līdzekļi no dabīgām vielām

Šodien, iegādājoties kādu preci, domājam ne tikai par to, kā ietaupīt, bet pievēršam uzmanību preces kvalitātei un ekoloģiskajām īpašībām.

Biowashball jeb bioloģiskā mazgāšanas bumba, kā arī Ecowashball jeb trauku un virsmu tīrītājs šajā ziņā ir lielisks atklājums un palīgs mājsaimniecēm, jo nodrošina iespēju izmazgāt veļu, nomazgāt traukus un notīrīt taukainu virsmu, neizmantojot mazgāšanas līdzekļus.

Fosfāti, kurus pievieno sintētiskajiem mazgāšanas līdzekļiem, ir ļoti spēcīga inde. Civilizētās valstīs jau vairākus gadus ir aizliegti pulveri, kas satur fosfātus, hloru (Pirmā pasaules kara laikā ar hloru indēja karavīrus kaujas laukā) un citas kaitīgas vielas.

Zaļais brīnums

Viens no alternatīvajiem veļas mazgāšanas līdzekļiem ir bioloģiskā veļas mazgāšanas bumba Biowashball. Tā sastāv no dabīgām keramikas lodītēm, kuras ievietotas netoksiskā plastikāta bumbā. Tieši keramikas elementi ir tie, kas nodrošina tīru un ekoloģiskajām prasībām atbilstošu veļas mazgāšanu. Šīs lodītes satur mikroorganismus, no kurām svarīgākās ir trīs baktērijas: fotosintētiskās, rauga un pienskābās. Veļas mazgāšanas tehnoloģijas pamatā ir šo mikroorganismu spēja iedarboties uz ūdens molekulu struktūru un netīrumiem. Keramikas elementu ietekmē ūdens molekulu kustība kļūst aktīvāka, ūdens labāk iekļūst veļā un daudz kvalitatīvāk spēj to izmazgāt. Pateicoties Biowashball, mainās ūdens pH līmenis – tas kļūst līdzīgs, kā pievienojot mazgāšanas līdzekli. Keramikas elementu ietekmē tiek vājināta netīrumu pieķeršanās, un tie tiek viegli atdalīti no auduma. Mazgāšanas bumba neitralizē hlora savienojumus ūdenī un samazina tā virsmas spraigumu, tādējādi palielinot ūdens mazgāšanas spēju. Visbeidzot – Biowashball iznīcina patogēnos mikrobus gan ūdenī, gan veļas mašīnā, tāpēc veļa kļūst higiēniska tīra.

Šī bioloģiskā mazgāšanas bumba ir jauna iespēja tiem patērētājiem, kam nepieciešams īpašs veļas mazgāšanas līdzeklis – bērnu un zīdaiņu vecākiem, alerģiskiem cilvēkiem un astmas slimniekiem. Tā nesatur nekādus toksiskus savienojumus, un, mazgājot veļu ar Biowashball, nepastāv alerģijas risks, kas var rasties no mazgāšanas līdzekļu paliekām drēbēs. Biowashball ir laba alternatīva visiem, kas ikdienā cenšas saudzēt vidi un dabu. Lietojot šo mazgāšanas līdzekli, gruntsūdeņos nenonāk fosfāti un citas ķīmiskas vielas.

Pat mazgājot veļu ik dienu, bioloģiskā mazgāšanas bumba efektīvi kalpos trīs gadus, turklāt tiks ietaupīta elektroenerģija, jo mazgāšanai ir nepieciešama temperatūra līdz +50 °C. To var izmantot arī veļas mazgāšanai ar rokām – veļa uz stundu ir jāiemērc kopā ar Biowashball. Lai saglabātu tās optimālu efektivitāti, reizi mēnesī vēlams to uz pāris stundām novietot saulē vai dienas gaismā – tad notiek keramikas elementu reģenerācija.

Dubults efekts

Lai efektīvāk tiktu galā ar grūti iztīrāmiem traipiem, var izmantot dabīgu un universālu traipu tīrītāju Biowashclean. Tas sastāv no kokosriekstu un palmu ekstraktiem, kā arī aktīvām, dabīgām keramikas daļiņām. Šo tīrītāju drīkst izmantot visu veidu audumiem, tas ir lielisks kreklu un blūžu apkaklīšu un aproču tīrītājs, der arī mīkstajām mēbelēm un biezajiem aizkariem, likvidē traipus bez ķīmiskajiem tīrīšanas līdzekļiem.

Cik vien ātri iespējams, ar tīru drāniņu noņem traipa lielumu, tad uzklāj Biowashclean un traipu berzē ar drāniņu, kas piesūcināta ar šo universālo traipu tīrītāju.

Izmantojot Biowashclean kopā ar Biowashball, iespējams likvidēt daudzus pārtikas produktu un kosmētikas atstātus traipus, piemēram, sviesta, kečupa, majonēzes, kafijas, eļļas, augļu, tējas, šokolādes, augļu sulu, lūpu krāsas, marķieru, sīrupu un ievārījumu atstātos traipus.

Notīra taukainas virsmas

Ecowashball ir inovācija, kas sastāv no īpašām, netoksiskām šķiedrām, kurām piemīt efektīvas attaukošanas īpašības. Tā ir paredzēta trauku un darba virsmu (stikla, keramikas, plastmasas), kā arī flīžu un plīts tīrīšanai, neizmantojot mazgāšanas līdzekļus. Materiāls, no kā ražota Ecowashball ir īpaši izturīgs, tāpēc kalpos ļoti ilgu laiku. Tas ir saudzīgs pret delikātām un piedegumnedrošām virsmām, tāpēc nav jābaidās tās sašvīkāt.

Samazinot mazgāšanas līdzekļu izlietojumu, Ecowashball saudzē dabu un rūpējas par tīrāku vidi. Veicot ikdienišķu darbību, tiek saudzēts gan maks, gan gruntsūdeņi.

Tā, kā nav vajadzīgi trauku mazgāšanas līdzekļi, arī rokas ir pasargātas no ķīmisko produktu radītiem blakusefektiem.

Katru reizi, kad beidz lietot Ecowashball, tā jāizskalo karstā ūdenī. To var mazgāt arī veļasmašīnā kopā ar Biowashball.

Raksts tapis sadarbībā ar SIA Aqua Dizains

***

NODERĪGI!

Bioloģiskā veļas mazgāšanas bumba Biowashball:

ir saudzīga – nesatur hloru un citus ķīmiskus elementus, tāpēc veļa tiek pasargāta no izbalēšanas, bet tekstilizstrādājumi nezaudē elastību;

antialerģiska – nav alerģisku blakus parādību, ko var izraisīt parastā mazgāšanas līdzekļa paliekas drēbēs;

antibakteriāla – iznīcina patogēnās baktērijas un likvidē nepatīkamas smakas;

ekoloģiska – nesatur fosfātus, līdz ar to gruntsūdenī nenonāk kaitīgas ķīmiskas vielas;

ekonomiska – var ietaupīt ievērojamu naudas summu, kas būtu jāizdod par veļas mazgāšanas līdzekļiem;

ietaupa elektroenerģiju – veļa tiek izmazgāta līdz 50 °C temperatūrā;

der mazgāšanai ar rokām;

efektīvi lietojama trīs gadus.

***

IEVĒROJIET

Apgrozībā ir parādījušies Biowashball pakaļdarinājumi. Neviens no tiem, kam ir veikti testi, nemaina ūdens pH! Pirms iegādājaties bioloģisko veļas mazgāšanas bumbu, pārliecinieties, ka jūs pērkat oriģinālo versiju, ko ražo Šveices uzņēmums HaoPi Sarl. Ja jūs māc šaubas, nevilcinieties, bet sazinieties ar Biowashball izplatītājiem Latvijā SIA Aqua Dizains pa epastu: mb@aquadizains.lv.

Oriģinālo Biowashball var iegādāties www.biowashball.lv, kā arī ekoveikalos Rīgā: Alternative shop (Elizabetes 25), "Dabīgi produkti" (K. Barona 41/43), "Veikals veselībai" (Lielvārdes 4), "Ekovirtuve" (Rūpniecības 11), "Uzkodu namiņš" (Rūjienas 7), "Dabas pieskāriens" (Baltāsbaznīcas 42), "Zaļais veikaliņš" (Baznīcas 9/11 un Hospitāļu 7a) un lavandas.lv