Karaliski apartamenti, steiks un mūzika

Viesnīca Fontaine Royal atrodas Liepājas centrā, Tirdzniecības kanāla malā. Te vienmēr valda dzīva rosība: vieni atbrauc un iekārtojas numuriņos, citi brauc prom.

Te izvēlas pasūtīt biznesa pusdienas, bet vakaros atpūsties un baudīt mūziku.

Agrāk šajā ēkā bijusi zvejnieku kolhoza tīklu darbnīca, kas pārvērsta līdz nepazīšanai. Viesnīcas dizains ir kā no citas pasaules. Telpas aprīkotas ar apzeltītām mēbelēm, grezniem interjera priekšmetiem, kas kontrastē ar vecās rūpnīcas garu. Lai vēl vairāk to paspilgtinātu, kāpņu telpās atstāti vairāki sadzīves priekšmeti.

Daudzos pilsētas viesus piesaista interesantais viesnīcas stils. Tās īpašnieks ir dāņu izcelsmes uzņēmējs un rokmūziķis Luijs Fonteins (īstajā vārdā Stīns Lorencs). Luijs Fonteins tāda paša stila viesnīcas iekārtojis arī Āfrikā, Zanzibārā, un Dienvidamerikā, Venecuēlā.

Viesnīcā ir ne tikai grezni prezidenta apartamenti, bet arī vienkāršāk iekārtoti vienvietīgi, divvietīgi un trīsvietīgi numuri. Ziemā, kad atpūtnieku pieplūdums samazinājies, tos par saprātīgu cenu piedāvā studentiem. Numuru cenas mainās atkarībā no sezonas, visos pieejams TV un DVD, telefons, internets. Viesiem ir iespēja bez maksas no rītiem apmeklēt SPA kompleksu. Atpūtai, darījumiem un veselībai Fontaine Royal – tā nav tikai viesnīca, bet arī SPA centrs ar baseinu, saunu un turku pirti. Skaistumkopšanas salonā klienti var izbaudīt piena un jūras sāls vannas, masāžu, pedikīru, manikīru, friziera un kosmetologa pakalpojumus, kā arī solāriju.

Viesnīcā ir plašākās konferenču un banketu telpas Kurzemē ar 300 sēdvietām. Ekskluzīvi iekārtotās telpas piemērotas jebkāda veida svinībām līdz pat 350 dalībniekiem. Itin bieži tās izvēlas kāzu rīkotāji, te parasti pavada veco un sagaida jauno gadu. Viesnīcā ir trīs zāles, un atkarībā no ciemiņu vai dalībnieku skaita iespējams izvēlēties piemērotāko. Šajā pašā ēkā atvērts suvenīru un mūzikas instrumentu veikals.

Vienīgais steikhauss pilsētā – arī tas ir šeit. Viesnīcas virtuvi iecienījuši citu pilsētu iedzīvotāji. Itin bieži te pusdienot ierodas ventspilnieki. Lielākoties pasūta steiku, jo tik garšīgi prot pagatavot tikai Liepājā. Viesi var izvēlēties – pusdienot vai vakariņot smēķētāju vai nesmēķētāju zālē. Vasaras sezonā var iziet ārā terasē, kur paveras skats uz kanālu un Stūrmaņu ielu, kas vakaros pārvēršas par iecienītu pastaigu vietu. Fontaine Royal nodrošina plašas atpūtas iespējas. Bārs atvērts diennakti, to īpaši iecienījuši jaunieši. Ir āra kafejnīca un naktsklubs.

No visas pasaules

Blakus viesnīcai vecās noliktavu telpas pārveidotas par mūzikas klubu Fontaine Palace. Te ir lielākā klubu skatuve ne tikai Liepājā, bet arī Latvijā, kas spēj uzņemt līdz 600 cilvēkiem. Klubā uzstājas mūzikas grupas no visas pasaules. 14. un 15. augustā notiks tradicionālais Fontaine mūzikas festivāls, kura afiša sola tikšanos ar zināmām un pavisam jaunām grupām. Visas no tām ir spēcīgas koncertgrupas.

Pagājušajā mēnesī durvis vēra jauns bārs – Prison bar, kas atrodas viesnīcas Fontaine Royal pirmajā stāvā. Bāra interjers veidots cietuma stilā – pie logiem, uz lampām un bāra letes ir restes. Dominē betons, ķieģeļi, metāla konstrukcijas un melnā krāsa. Lai arī cik drūms ir bāra nosaukums un vizuālais tēls, Prison bar īpašnieks un idejas autors Luijs Fonteins vēlas radīt brīvu un nepiespiestu atmosfēru. Apmeklētāji var izvēlēties ne tikai dzērienus un uzkodas, bet arī mūziku. Šādu iespēju – būt par diskžokeju pašam savā ballītē – nodrošinās mūzikas automāts Juke Box.

Svarīgākais