Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Māja \ Dzīvo zaļi

Ekoloģiski materiāli mājokļa siltināšanai

© publicitātes

Lai vairākus gadus no vietas varētu bez bažām ļauties gadalaiku maiņas krāšņumam, nebaidoties par mājokļa siltumizolācijas kvalitāti, siltināšana ir uzdevums, kas pelnījis rūpīgu plānošanu un nevainojamu darba izpildi.

Katrai ēkai ir savas siltumizolācijas problēmas un līdz ar to prasības, tāpēc siltināšanas materiāli jāizvēlas, vispirms noskaidrojot, kuras mājokļa daļas ir nepieciešams siltināt nepieciešamā efekta iegūšanai.

Ilgtspējīgus un profesionālus tehniskos risinājumus ēku siltināšanai jau vairākus gadus piedāvā uzņēmums SIA Vides tehnika. Uzņēmums ir apvienojis profesionālu siltināšanas ekspertu komandu, kas palīdzēs rast piemērotākos siltumizolācijas risinājums atbilstoši vēlmēm, vajadzībām un katra klienta iespējām. Lai maksimāli atvieglotu remontu plānošanas darbus, zinošie uzņēmuma eksperti vispirms iesaka rast atbildes uz trim fundamentāli svarīgiem jautājumiem – ko siltināt, ar ko siltināt un kā siltināt?

Atrast piemērotāko materiālu

Svarīgākais siltināšanas darbu uzdevums ir siltumizolācijas materiāla izvēle. Tam ir jāatbilst gan konkrētajai konstrukcijai, gan ēkas un telpu tipam, gan vēlākai ekspluatācijai, turklāt tam ir jābūt pareizi iestrādātam. Pilnīgu garantiju par pareizi veiktu siltināšanu iespējams rast tikai tad, ja darbu veicis jomas meistars, tāpēc Vides tehnikas eksperti iesaka uzticēt siltināšanas darbus profesionāļiem.

Ievērojot pareizu darba secīgumu, atbilstoša siltumizolācijas materiāla izvēle jāizdara pirms ēkas celtniecības vai remontdarbu uzsākšanas. Ir vairāki būtiski izvēles kritēriji, kas var palīdzēt izraudzīties situācijai atbilstošāko materiālu no plašā sortimenta. Pirmkārt, jāņem vērā materiāla siltumpretestība jeb spēja aizturēt siltumu. To raksturo siltumvadītspējas koeficients – jo zemāks tas ir, jo labāka ir materiāla siltumpretestība, tātad jo lielāku siltumizolāciju tas sniegs. Ne mazāk nozīmīga ir arī slodzes izturība, kas īpaši svarīga vietās, kuras pakļautas lielai slodzei. Noturība pret deformācijām ir materiāla spēja atgūt iepriekšējo stāvokli pēc deformēšanas – saliekšanas, izstiepšanas, saspiešanas. Jo lielāka ir noturība pret deformācijām, jo labāka būs materiāla siltumizolācijas spēja. Mitrumizturības rādītājs parāda, cik izturīgs materiāls ir saskarsmē ar mitrumu, – vai tas nesāk bojāties, šķīst, pūt, drupt, deformēties un galu galā zaudēt savas siltumpretestības spējas. Jo izturīgāks materiāls ir pret mitrumu, jo plašāka ir tā lietošanas joma. Skaņas izolācijas spējas parāda, vai materiāls slāpē trokšņus, tādā veidā pasargājot mājas iemītniekus no ārējiem trokšņiem, – īpaši svarīgs šis faktors ir rūpniecības telpu izveidē. Nevajadzētu aizmirst arī par ugunsdrošību – jo ugunsdrošāks ir materiāls, jo labāk un drošāk, it īpaši dzīvojamās ēkas siltināšanai. Svarīga ir materiāla spēja elpot, cik lielā mērā konkrētais palīdz izvadīt lieko mitrumu no telpām. Jo tas ir elpojošāks, jo patīkamāks un veselīgāks mikroklimats veidojas nosiltinātajās telpās. Šādi un vēl citi raksturlielumi palīdz orientēties materiālu izvēlē un atrast sev piemērotāko.

Universāls risinājums

Viens no dabiskākajiem siltināšanā izmantojamiem materiāliem ir kokšķiedras plāksnes. Vides tehnika piedāvā iegādāties vairāku veidu Steico ražotas kokšķiedras plāksnes ar ekoloģiskām īpašībām, kas izveidotas atbilstoši klientu vajadzībām. Steico izolācijas materiāli ir inovatīva produkcija, kas pasargā no aukstuma, karstuma, skaņas un palīdz samazināt enerģijas patēriņu un apkures izmaksas. Materiāli ir īpaši ekonomiski, jo radīti ekoloģiski orientētas ražošanas rezultātā – nodrošinot temperatūras un skaņas izolāciju, jumtu un sienu paneļi ir labākais risinājums daudzām arhitektūras problēmām.

Piedāvājumā ietilpst vairāk nekā desmit kokšķiedras plākšņu veidi dažādu virsmu izolācijai – sienām, griestiem, grīdai, jumtam. Universālās kokšķiedras siltumizolācijas plāksnes ir paredzētas visa veida konstrukciju siltināšanai, nodrošinot teicamu rezultātu – siltumu, mājīgumu un trokšņa izolāciju visās telpās. Pateicoties materiāla cietajai struktūrai, tas ir piemērots tālākai apmešanai, padarot tā lietošanas iespējas vēl plašākas. Tāpat pieejamas plāksnes, kas piemērotas gan ēku pilnīgai siltināšanai, gan daļējai piesiltināšanai. Tās noderēs iekštelpu siltināšanai, nodrošinot papildu siltumizolāciju, kā arī teicamu skaņas izolāciju un silta mājīguma sajūtas radīšanu. Siltinot ēku ar Steico Protect, iespējams nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu – gan nodrošināt perfektu izolāciju (siltuma un skaņas), gan izmantot to kā celtniecības un fiksēšanas materiālu citu siltumizolācijas materiālu iestrādes procesā, ko nodrošina augstā plākšņu izturība.

Kokšķiedras un ekovate – videi un veselībai draudzīgi

Kā vienu no siltumizolācijas risinājumiem Vides tehnika piedāvā klientiem iegādāties augstas kvalitātes ekoloģisko siltumizolācijas materiālu – ekovati. Pašlaik uzņēmums specializējas dažādu ražotāju ekovates tirdzniecībā, kas guvusi atzinību un tiek plaši izmantota ēku siltināšanā visā Eiropā. Ekovate ir kvalitatīvs, elpojošs, siltumizolējošs celtniecības materiāls, ko izmanto dzīvojamo un rūpniecisko ēku siltināšanai. Materiāls izgatavots no dabiskām celulozes šķiedrām, kas savukārt iegūtas no makulatūras, – tas padara ekovati ekoloģisku, kā arī videi un cilvēkam draudzīgu. Kā būtiskākās ekovates īpašības var minēt ne vien to, ka materiāls ir ekoloģiski tīrs un dabisks. Tas nodrošina ēkas elpošanu un mitruma regulāciju, turklāt ekovatei piemīt augstas siltumizolācijas spējas. To iespējams iestrādāt horizontālās, slīpās un pat vertikālās virsmās, turklāt iestrāde ir ekonomiska, jo procesa laikā nerodas pārpalikumi, kā arī ar ekovati siltinātai ēkai ievērojami samazināti siltuma zudumi un rezultātā mazinās rēķins par apkuri. Ekovate ir draudzīga veselībai un antialerģiska. Pateicoties materiāla augstvērtīgumam, tas veido arī efektīvu skaņas izolāciju, ir ugunsdrošs un liesmas slāpējošs, turklāt ekovatē neieperināsies kaitēkļi un grauzēji.

Teicami piemērota gan dzīvojamo, gan arī industriālo ēku siltināšanai ir arī kokšķiedras vate, kas paredzēta visa veida konstrukciju siltināšanai. Kokšķiedras vati var izmantot gan jumtu, grīdu, griestu un bēniņu siltināšanai, gan sienām un pat slīpām konstrukcijām. Pēc ēkas siltināšanas ar kokšķiedras vati iegūst trīskāršu efektu – siltumizolāciju, skaņas izolāciju un apkures rēķinu samazinājumu. Izvēloties ēkas siltināšanai kokšķiedras vati, iespējams ne tikai padarīt mājokli ekoloģisku, elpojošu un veselībai draudzīgu, bet arī veicināt otrreizējo resursu izmantošanu, jo vate izgatavota no otrreizēji pārstrādātas priedes koksnes šķiedras.

Ar visiem uzņēmuma Vides tehnika piedāvātajiem materiāliem iespējams iepazīties mājaslapas www.videstehnika.lv sadaļās vai konsultējoties ar jomas speciālistiem par piemērotākā materiāla izvēli.

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar SIA Vides tehnika