Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Māja \ Dzīvo zaļi

Logi, kas apsteidz laiku

© publicitātes

Jau vairāk nekā 20 gadu uzņēmums FAKRO ražo inovatīvu, augstas kvalitātes produkciju – ieviešot jauninājumus tiek izstrādāti produkti, kuri ir kļuvuši par nozares paraugu, un tāpēc patērētāji pasūta tieši tos.

Uzņēmums ir ieviesis nākotnes produktus šodienā – izstrādājot jaunus jumta logu modeļus un pārējos sortimenta produktus, tiek ņemti vērā visi iespējamie faktori, kuri var būt svarīgi to lietotājiem.

Uzņēmuma FAKRO jumta logi ir ne tikai parocīgi un ērti lietojami, bet arī funkcionāli un lieliski iekļaujas dažādos arhitektūras stilos. Jumta logu konstrukcija nodrošina lielāku stiklojuma laukumu, tāpēc, izmantojot šos logus, ir iespējams panākt visefektīvāko dabiskās dienas gaismas ieplūšanu bēniņu telpās. FAKRO logu inovatīvie aspekti, piemēram, automātiskā gaisa ieplūde, nodrošina optimālo svaigā gaisa līmeni bez lieka siltuma zuduma. Jaunizstrādātā topSafe® sistēma ievērojami paaugstina drošības līmeni pret zādzībām. Izmantojot ilgtspējīgas, apkārtējo vidi saglabājošas tehnoloģijas, ir radīts energoefektīvākais Latvijas tirgū pieejamais jumta logs – FTT U8 Thermo.

Vairāk gaismas

Optimāla dabiskās saules gaismas ieplūšana bēniņu telpās nodrošina tajās patīkamāku uzturēšanos. FAKRO logi nodrošina labāku telpas apgaismojumu, jo ventilācijas vārsts atrodas loga kārbas augšdaļā, līdz ar to logu stiklojuma laukums ir līdz desmit procentiem lielāks nekā atbilstoša izmēra logam ar ventilācijas vārstu vērtnes augšpusē.

FAKRO jumta logi proSky ar palielinātu augstumu nodrošina labāku telpas apgaismojumu un efektīvāku gaismas izplatīšanos tajā – jo augstāk logs uzstādīts, jo labāk telpa tiek apgaismota. Pateicoties loga roktura novietojumam vērtnes apakšējā daļā, to var uzstādīt optimālā augstumā. FAKRO logi proSky ir garākie jumta logi Latvijas tirgū ar paceltu pagrieziena asi. Atverot šo logu vērtni, tā neaizsedz skatu uz apkārtni un netraucē pieiet pie atvērta loga malas.

Vienmēr svaigs gaiss

Jumta logus var izmantot arī kā svaiga gaisa avotu. Logi ar automātisko ventilācijas vārstu V40P nodrošina telpās optimālu svaiga gaisa daudzumu un rada tajās veselīgu mikroklimatu, vienlaikus nepieļaujot siltuma zudumus. Ventilācijas vārsts V40P, automātiski regulējot gaisa ieplūdes intensitāti, nodrošina optimālu telpā ieplūstošā gaisa daudzumu. Ierobežojot ieplūstošā gaisa daudzumu ziemas laikā, ventilācijas vārsts palīdz saglabāt telpās komfortu un mājīgumu, kā arī ietaupa līdzekļus telpu apsildīšanai. FAKRO jumta logi ar automātisko ventilācijas vārstu V40P nodrošina sabalansētu attiecību starp gaisa kvalitāti un enerģijas taupību.

Paaugstināta drošība

Mēs vēlamies justies droši savās mājās, tādēļ arī jumta logu drošības aspekts ir ļoti svarīgs. FAKRO jumta logi ir projektēti tā, lai nodrošinātu augstākā līmeņa aizsardzību. Jumta logu ražošanā izmanto drošības sistēmu topSafe, kas kopā ar rūdītu loga ārējo stiklu ir ievērojami uzlabojusi loga drošību pret ielaušanās mēģinājumiem un vērtnes atvēršanos gadījumā, ja uz tās nejauši uzkāpts. Rūdīta stikla izmantošana un

topSafe sistēma nodrošina, ka visi

FAKRO produkti saskaņā ar normatīvu EN13049 atbilst vismaz III drošības klasei. Jāatzīmē, ka uzņēmums ir pirmais jumta logu ražotājs, kam tas izdevies. Līdz ar to var uzsvērt, ka FAKRO logi ir droši gan montāžas, gan ekspluatācijas procesā un to uzlaušana ir kļuvusi gandrīz neiespējama.

Augsta energoefektivitāte

Mūsdienās siltums ir vērtība, kas jāsaglabā, tādēļ ēkas projektē tā, lai nodrošinātu maksimāli zemas ekspluatācijas izmaksas. Ražotājs FAKRO ir izstrādājis trīs energoefektīvu logu grupas – siltus, siltākus un vissiltākos jumta logus.

FTSV sērijā ietilpst ekonomiskie jumta logi. Tie ir piemēroti ēkām, kuru būvniecībā nav izvirzītas augstas prasības pēc energoefektivitātes, taču ir nepieciešami kvalitatīvi logi par salīdzinoši zemu cenu.

FTPV sērijā ir jumta logi ar paaugstinātu energoefektivitāti. Visi FTPV sērijas jumta logi ir aprīkoti ar topSafe sistēmu, kas garantē paaugstinātu drošību pret ielaušanos, kā arī saimnieks bez bažām var veikt uz jumta dažādus darbus, piemēram, tīrīt sniegu. Jumta logu FTPV U5 ražošanā izmanto divkameru stikla paketi ar U vērtību 0,5 W/m2K, bet pašam logam U vērtība ir 0,97 W/m2K. Pateicoties zemajam siltuma caurlaidības koeficientam, tie ir piemēroti ēkām, kur nepieciešams nodrošināt augstu energoefektivitāti.

FTT sērijas jumta logi nodrošina visaugstāko siltumizolāciju. Tie ir paredzēti energoefektīvajām un pasīvajām ēkām. Šiem logiem stikla pakete ir ievietota speciāli konstruētā vērtnē, bet tās koka profils ir biezāks nekā standarta jumta logiem. Tādējādi ir uzlabota loga siltumizolācija un samazināta iespēja veidoties aukstuma tiltiņam. Jumta logiem FTT U8 Thermo ir visaugstākie energoefektivitātes rādītāji no šobrīd Latvijas tirgū piedāvātajiem jumta logiem. Tiem komplektā ir izolācijas komplekts XDP, tvaika barjeras pieslēgums XDS, kā arī EHVAT Thermo pieslēgums ar papildu siltumizolāciju. FTT U8 Thermo logu stikla paketei U vērtība ir 0,3 W/m2K, savukārt paša loga U vērtība ir 0,58 W/m2K. Ar pieslēgumu EHVAT Thermo iespējams nosiltināt jumta loga kārbu virs spārēm – šādu pieslēgumu var izmantot jebkura FAKRO jumta loga iebūvēšanai, uzlabojot siltumizolāciju līdz pat 15 procentiem.

Augsto energoefektivitāti apliecina arī tas, ka FTT U8 Thermo logi ir sertificēti Vācijas pasīvās ēkas institūtā. Iestrādājot šādus logus jumtā, ir iespējams sasniegt pasīvajai ēkai nepieciešamo energoefektivitāti.

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar Fakro

***

NODERĪGI

• Lai jumta logs būtu hermētisks pret mitrumu un aukstumu, tā savienošanai ar jumta segumu jāizmanto hidroizolējošais pieslēgums un izolācijas komplekts.

• Plašāka informācija par jumta logiem un pieslēgumiem pieejama mājas lapā www.fakro.lv.