Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Māja

Tik daudz iemeslu dzert jonizēto sārmaino ūdeni

Pat ja sen aizmirsusies savulaik skolā mācītā viela, katram būs palicis atmiņā vismaz tas, ka normālas mūsu organisma darbības nodrošināšanā ļoti liela loma ir ūdenim.

Mums jārūpējas, lai ķermenis pietiekamā daudzumā saņemtu visus nepieciešamos elementus un varētu veidot muskuļus un kaulus, atjaunot šūnas un radīt enerģiju. Ūdens ir tas, kas transportē šos elementus, enerģiju, skābekli un citas vielas, bez kurām nav iespējama laba veselība.

Tieši ūdens nodrošina šūnām skābekli, kuram trūkstot tās aiziet bojā divu minūšu laikā. Bez ūdens nevar tikt nosūtīti nervu impulsi un smadzeņu komandas, organisms nespēj izmantot ūdenī šķīstošos vitamīnus, ir traucēta uzturvielu uzsūkšanās no gremošanas trakta, bet bez tām savukārt nevar notikt svarīgākās būvniecības funkcijas, ūdens trūkums kavē arī pilnvērtīgu hormonu sintēzi. Rezultātā organismā tiek izjaukts līdzsvars un sākas slimības. Tātad nav divu domu: ir jādzer pietiekami daudz ūdens, bet vēl labāk ir dzert jonizēto sārmaino ūdeni, kura pH ir lielāks par 7. Noskaidrots, ka tam piemīt daudzveidīga pozitīva iedarbība uz cilvēku veselību.

Jonizētā sārmainā ūdens priekšrocības

Labāka mitrināšana. Sārmainais ūdens spēj izplatīt minerālvielas pa visu ķermeni daudz straujāk nekā parastais dzeramais ūdens. Tam pamatā apstāklis, ka krāna ūdenī parasti ir no 10–13 molekulām veidotas kopas, bet sārmainais ūdens sastāv no 4–6 ūdens molekulu kopām, tāpēc tas mitrina efektīvāk.

Attīrīšana no sārņiem. Regulāra sārmaina jonizēta ūdens dzeršana palīdz izskalot no ķermeņa toksīnus, efektīvi attīra organismu no skābiem vielmaiņas galaproduktiem. Tas ir īpaši noderīgi, ja gadījies saaukstēties un saslimt ar elpceļu infekcijām. Jonizētais ūdens lieliski palīdz arī pret aizcietējumiem.

Slimību profilakse. Regulāri lietojot sārmaino jonizēto ūdeni, organismā tiek veidota vide, kurā vīrusiem ir nelabvēlīgi apstākļi, traucēta to vairošanās un slimību attīstība. Konstatēts, ka sārmains jonizēts ūdens kalpo osteoporozes, artrīta, dažādu nieru darbības traucējumu un zarnu darbības traucējumu profilaksei. Ikdienā sārmainais jonizētais ūdens nāk par labu arī asinsspiediena normalizācijai, palīdz mazināt galvassāpju biežumu, tāpat ieteicams tiem, kuri cieš no gremošanas traucējumiem vai cīnās ar ādas un matu sausumu.

Antioksidanta īpašības. Sārmainajam ūdenim konstatēta spēja neitralizēt brīvos radikāļus, tāpēc regulāra tā lietošana palēnina organisma novecošanas procesus un palīdz izsargāties arī no atsevišķiem vēža veidiem.

Kaulu un zobu aizsardzība. Lielākā daļa cilvēku, patērējot ļoti skābos produktus, pakļauj nopietnam riskam kaulu un zobu audus. Organisms, automātiski līdzsvarojot pH līmeni, paņem no kauliem un zobiem tādas svarīgas vielas kā magnijs un kalcijs. Regulāra sārmaina jonizēta ūdens lietošana kalpo osteoporozes profilaksei, aizsargā no kaulu masas samazinājuma, zobu bojāšanās un šūnu deģenerācijas.

Šūnu dzīvildzes pagarināšana. Eksperimentos noskaidrots, ka sārmains jonizēts ūdens mākslīgi radītos nelabvēlīgos apstākļos pagarina šūnu dzīves ilgumu 10–15 reizes. Līdzīgi atkausētam ledus ūdenim tas aizkavē ģenētiski bojātu šūnu dalīšanos un paātrina veselo šūnu atjaunošanos.

Organisma enerģijas harmonizēšana. Diagnostikā, izmantojot vācu ārsta R. Folla izstrādāto metodi, atklājies, ka, iedzerot tikai vienu malku šāda ūdens, tiek panākts tāds pats efekts, kā lietojot rūpīgi izraudzītu homeopātisko preparātu kompleksu.

Ūdens jonizatori

Pasaules līderi jonizētā ūdens patēriņa un jonizēšanas iekārtu ražošanas jomā ir Japāna, Dienvidkoreja un ASV, un jau gandrīz 20 gadus ūdens jonizatorus ražo arī mūsu kaimiņvalstī Lietuvā. Pie mums Latvijā arī var iegādāties aQuavita markas ūdens jonizatorus. Cilvēki, kuri interesējas par šīm ierīcēm, bieži vien jau ir labi informēti par jonizēto ūdeni un tā īpašībām, jo jonizācija nav tikai pēdējo gadu izgudrojums. Šajā jomā jau ilgāku laiku tiek veikti zinātniski pētījumi un ir uzkrāta arī praktiska pieredze.

Lai iegūtu jūtamu efektu slimību profilaksē, jonizatoros pagatavotais sārmainais ūdens jādzer parastā ūdens vietā katru dienu. Tas palīdz stiprināt organisma vispārējo stāvokli un veicina ātrāku atlabšanu arī tiem, kuri saslimuši. Cilvēka ūdens patēriņa absolūti minimālā norma ir 30 ml uz vienu svara kilogramu diennaktī. Ūdeni mēs zaudējam pastāvīgi, gan dienā, gan naktī, tāpēc tas jāuzņem visas dienas garumā. No rītiem organisms ir stipri atūdeņots, jo naktī mēs zaudējam 0,5–1 l ūdens. Ja šis zudums netiek kompensēts no rīta līdz brokastīm, tad organismam ir grūti funkcionēt.

Līdz ar sārmaino ūdeni jonizatorā var iegūt ar skābu jonizēto ūdeni, kuram ir pavisam citi parametri – tajā uzkrājas hlora, fluora, sēra un ūdeņraža joni, tas ir dabīgs baktericīds un dezinfekcijas līdzeklis. Atsevišķos jonizatoru veidos bez sārmainā un skābā ūdens mājas apstākļos var pagatavot sudraba ūdeni, kurš spēj iedarboties arī pret vīrusiem. n

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar SIA JONEKS

***

Jonizētais sārmainais ūdens:

• palīdz mazināt nogurumu autovadītājiem, datoru lietotājiem, jaudīgu radiotelefonu īpašniekiem; ļauj atgūt možumu no rīta pēc pamošanās

• jūtami uzlabo pašsajūtu paģiru gadījumā, turklāt, lietojot alkoholu līdztekus ar šo ūdeni, paģiru izpausmes var reducēt

• atvieglo pašsajūtu, ja notikusi saindēšanās ar pārtiku, izplūdes gāzēm u.c.

• atvieglo grūtniecības toksikozi

• palielina fizioterapijas un fizikālās medicīnas procedūru efektivitāti

• veicina vitamīnu un minerālu kompleksu, fitoproduktu un uztura bagātinātāju asimilāciju, kas ļauj par 20–25% samazināt preparātu devas

• uzlabo pašsajūtu elpceļu vīrusu infekciju gadījumā, palīdz izsargāties no komplikācijām

• izmantojams sejas un ķermeņa ādas kopšanai, sekmīgi aizstāj pēcskūšanās losjonus, sejas krēmus un maskas

• kalpo alerģiju profilaksei, atvieglo alerģisko simptomu gaitu

• spēcina organismu pēc pārslimotām infekcijām, pārciestām operācijām, antibiotiku un citu spēcīgas iedarbības medikamentu lietošanas

• palīdz aizsargāt aknas no dažādu kaitīgu faktoru iedarbības

• stiprina ādas aizsardzību pret ultravioleto staru kaitīgo ietekmi (sauļojoties brīvā dabā vai solārijā)

• palīdz atgūties pēc lielas fiziskas slodzes, neitralizējot oksidatīvos procesus, ko tā veicina

• sekmē pretošanās spēju stresa situācijām

• vāzē ļauj saglabāt grieztos ziedus svaigus krietni ilgāk, uzlabo telpaugu stāvokli

• palīdz uzlabot mājdzīvnieku, tai skaitā akvārija zivtiņu veselību

• paātrina sēklu diedzēšanu, uzlabo dīgtspēju

• izmantojams izsmalcinātu gaļas un dārzeņu ēdienu pagatavošanā