Savās jāņubērnu gaitās katrs būs pārliecinājies, ka pienāk brīdis, kad brīvā daba, svaigais gaiss, brišana pļavā pēc jāņuzālēm, lēkšana pār ugunskuru un citas svētkiem piedienošas darbības pamodina kārtīgu ēstgribu un tad ar alu, alu un sieru, sieru vairs nav līdzēts. Jāņu vakara galdā lieliski iederas mūsu tradicionālie pīrāgi, dažādi sāļi un saldi rauši un cepumi.
«Gaidot svētkus, strādājam pilnā sparā, lai klienti pirms došanās līgot varētu iegādāties gardus, svaigus pīrādziņus, smalkmaizītes, cepumus un citus izstrādājumus,» saka konditorejas Raušu meistars īpašniece Sanda Lejiņa. «Šogad mums radās doma uz Jāņiem izmantot raušiem jāņusieru. Līdzās pastāvīgajam izstrādājumu klāstam vienmēr cenšamies cept arī tādus, kas saistīti ar sezonas aktualitātēm – zemeņu laikā mums ir rauši ar svaigām zemenēm, vēlāk – upeņu rauši un citi. Man šķiet atbalstāmi arī tas, ka cilvēki cep raušus paši. Reizēm gan gadās sastapt tādus, kuri apguvuši tiramisu vai siera kūkas gatavošanu, bet ar vienkāršiem speķa pīrādziņiem galā netiek. Ja nav laika gatavot mīklu vai trūkst pārliecības, ka tas izdosies, – pie mums var nopirkt vai pasūtīt parasto un kārtaino rauga mīklu vai smilšu mīklu. Mūsu produkcija nopērkama gan konditorejā uz vietas, gan arī universālveikalā Stockmann un vairākos Elkor veikalos, sadarbojamies arī ar interneta veikalu www.birojs.lv.»
UZ SVĒTKIEM. Zandai, tāpat kā citiem Raušu meistara darbiniekiem, pirms Jāņiem ir darba (un raušu) pilnas rokas. Pastāvīgie pircēji zina, ka, dodoties līgot, šeit var iegriezties pēc ciemakukuļa. Visērtāk, protams, sev vēlamos gardumus ir pasūtīt iepriekš. Štricele ar sieru un šķiņķi ir kā miniatūrs sāļais kliņģeris. Veģetārieši mēdz pasūtīt štriceli ar dārzeņiem, bet jūras produktu cienītāji – ar tunci un garnelēm
SPECIĀLI JĀŅIEM tapis jaunums – rauši ar jāņusieru, papriku, ķimenēm, šķiņķi un majonēzi. AUSTIŅAS, kas uzrunā. Pircēji pasmaida, ievērojot teikumu, kas rakstīts uz Raušu meistara cepumu paciņām. Uzrunājoša ir arī iesaiņojumam izvēlētā krāsa – atkāpe no tradicionālās brūno toņu gammas, ko bieži izmanto šādu izstrādājumu dizainā.
SIERA CEPUMI ir trausli un sātīgi, īstais cienasts kārtīgam līgotājam. Nav jābažījas, ka cepumus vedot varētu salauzīt, jo iesaiņojums pasargā no šādiem starpgadījumiem, turklāt tas izmantojams arī kā trauciņš cepumu pasniegšanai. Tajā pašā laikā cepumi nav iepakoti līdz ausīm – pērkot tos var labi apskatīt
Raušu meistars laipni uzņems jūs Rīgā, Ģertrūdes ielā 10/12 Zvaniet! Mob. tālr. 29188045
IETEIKUMI
• Izstrādājumus no rauga mīklas, kas gatavota bez dažādiem mākslīgiem uzlabotājiem, ieteicams izlietot diennakts laikā.
• Pārvadāšanai pīrādziņus, smalkmaizītes un citus izstrādājumus vislabāk iesaiņot kārbiņās – tad tie netiks saspiesti un būs ērtāk transportējami.
• Lai rauga mīklas izstrādājumi pēc iespējas ilgāk neapkalstu, tos ar visu kārbiņu papildus var ielikt arī plastmasas maisiņā.
• Konditorejas izstrādājumus nevajadzētu uz ilgu laiku atstāt mašīnas bagāžniekā.
Reklāmraksts tapis sadarbībā ar konditoreju Raušu meistars