Cita Samanta Tīna

© F64

«Laiks iet, notikumi un vide man apkārt mainās, un arī es pati iekšēji mainos. Jā, ir mainījušās manas vēlmes un ir sakārtojusies manu vērtību sistēma,» saka jaunā dziedātāja Samanta Tīna (23).

No ugunīgas sarkanmates viņa kļuvusi par elegantu tumšmati. Viņa pati saka, ka ir izaugusi – no trakulīgā sarkanā, no pieaudzētajām skropstām. Ir iztrakojusies, izbļaustījusies un nomierinājusies.

Samanta apgalvo, ka nebija nekāda īpaša grūdiena vai klikšķa, kāpēc sagribējusi tik krasas pārmaiņas – nogriezt savus garos sarkanos matus un nokrāsot tos vai gluži melnus. «Nē. Nekas baigs nebija noticis. Es vienkārši sāku justies pieaugusi. Arī mans domugājiens vairs nav kliedzoši sarkans, bet tas nenozīmē, ka es kā sieviete nevarētu būt ugunīga...» dziedātāja pasmaida un atklāj, ka līdz ar matu krāsas maiņu ir mainījusies arī viņas garderobe.

Šoks bija pārējiem

«Jūs jocīgi esat – man savus garos matus griezt nost?!» – tāda bija Samantas pirmā reakcija, kad, par iespējamām vizuālām pārmaiņām apspriežoties ar savu menedžeri Juri Milleru un stilistu Andri Ruskuli, viņai tika ieteikts karē griezums.

«Kāda jēga vispār ko mainīt, ja nemainies kardināli?» Samanta ieklausījās stilista teiktajā un... devās pie friziera. «Kad garie mati bija nogriezti, nokrāsoti un es sevi ieraudzīju, man nebija šoka. Gluži otrādi – bija sajūta: tā tam ir jābūt, es beidzot esmu tāda, kā jūtos!» stāsta Samanta un atklāj, ka šoks bijis visiem pārējiem. Gan mammai, kura viņu sākumā pat neatpazina un, meitai atgriežoties mājās, negribēja vērt vaļā durvis, gan dziedātājas puisim, kurš par gājienu pie friziera iepriekš netika informēts.

«Bet man visi teikuši, ka ļoti labi izskatās. Un tā es arī jūtos. Jā, es esmu ļoti apmierināta. Vienā brīdī gan uznāca nostalģija pēc garajiem matiem: tas bija apmēram mēnesi pēc tam, kad tos biju nogriezusi. Es biju Čehijā, kur man bija koncerts, un es nekādi nevarēju matus savākt – tie spurojās un neklausīja, un man nāca virsū niķi un stiķi... Protams, tie bija īslaicīgi niķi. Matu ieveidošanai vienkārši vajadzēja piešauties,» stāsta skanīgās balss īpašniece. Nē, viņa negrib atpakaļ savus sarkanos matus.

Kleitas. Garas kleitas

«Kad man bija sarkanie mati, es katru dienu staigāju uz augstiem papēžiem. Man joprojām patīk augsti papēži, bet tagad esmu sevi pieķērusi, ka man nav problēmu uzvilkt arī zemos zābaciņus – kad zinu, ka pa dienu būs lielāka iešana un skriešana,» Samanta nofiksējusi pārmaiņas savā garderobē.

Reizē ar sarkanajiem matiem viņas garderobē aktuālas bija ādas kleitiņas, latekss, ādas legingi. Tagad Samantai gribas būt sievišķīgai un viņas garderobē ienāk arvien vairāk kleitu. «Man ļoti patīk kleitas. Garas kleitas,» viņa precizē un atklāj, ka kleitas pērk nevis gatavas, bet pati izdomā, ko grib, pati atrod audumu, un lieliskā šuvēja Lidija to realizē. «Liels, liels paldies viņai!» dziedātāja ir pateicīga. Starp citu, viena no kleitām, kurā Samanta pērnvasar kāpa uz festivāla Slavjanskij bazar skatuves, kur Starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā izcīnīja 1. vietu, bija Lidijas šūta.

Kurpju fetišiste

«Es esmu nenormāla kurpju fetišiste,» Samanta atzīstas. Un ar matu krāsas maiņu nekas nav mainījies. Ja gadījusies neveiksmīgāka diena, viņai vajag nopirkt sev jaunas kurpes – tā teikt, uzsist sev uz pleca, ka būs jau labi... Arī, ja padarīts kas ļoti labs, vajag jaunas kurpes, jo – malacis, tu esi to pelnījusi!

«Es neesmu no sievietēm, kura var entās stundas staigāt pa veikaliem un skatīties drēbes, bet kurpes... tās mani nomierina – uz kurpēm varu skatīties un kaifot stundām ilgi,» Samanta smej un saka, ka viņas puisis jau pēc balss intonācijas pa telefonu varot pateikt: jā, atkal ir sev nopirkusi jaunas kurpes vai zābaciņus...

«Es uzskatu, ka mugurā var būt jebkas, tev tikai jāmāk tas nest, bet kurpes... tās par valkātāju atklāj praktiski visu,» domā šarmantā dziedātāja. Tā viņa vērtē arī vīriešus. Jā, starp citu, viņa neskata vīru pēc cepures, bet – pēc kurpēm. Pēc rokām un kurpēm Samanta par vīrieti var pateikt visu – cik viņš kārtīgs vai nekārtīgs, cik vīžīgs vai nevīžīgs.

Svarīgākais