Dāvana svētkos virtuvei un vannas istabai

© publicitātes

Ikvienai telpai, arī šķietami prozaiskai un funkcionālai, mūsu mājoklī ir sava gaisotne un, var pat sacīt, sava dvēsele. Nereti taču cilvēkiem ir izjūta, ka mājoklis dzīvo līdzi savu iemītnieku priekiem un bēdām, atbalsta un uzticīgi sargā.

Tāpēc, Ziemassvētku un Jaungada dāvanas gādājot, pavisam loģiska šķiet doma, ka arī mājokli vajadzētu kaut kā iepriecināt, piemēram, kaut ko uzlabojot virtuvē vai vannas istabā. Vienlaikus tā būs dāvana arī visiem, kas šeit dzīvo vai viesojas.

Nav jau jāpaveic nekas radikāls un pompozs, tām nepavisam nav jābūt milzu pārvērtībām. Gustavsberg produktu menedžere Rasa Ludviga ievērojusi, ka daudzi cilvēki Latvijā izvēlas funkcionālu, atturīgu un tajā pašā laikā gaumīgu vannas istabas un virtuves dizainu. Viņi nemēdz bieži un radikāli mainīt šo telpu iekārtojumu, bet arī nelielas pārvērtības, ja tās veiktas mērķtiecīgi un pārdomāti, var piešķirt jaunas dizainiskas nianses telpu kopskatam un sniegt vēl lielākas ērtības.

Laba dāvana mājoklim, tā iemītniekiem un visai planētai kopumā var būt kāds jauns risinājums, kurš palīdz taupīt ūdeni un enerģiju. Gustavsberg projektu menedžeris Oskars Skribanovskis teic, ka pēdējā laikā par šiem jautājumiem domā arvien vairāk cilvēku un šajā ziņā mēs varam mācīties no skandināviem, kuri jau vairākās paaudzēs pievērš lielu uzmanību resursu taupīšanai un vides aizsardzībai, un tā izpaužas konkrētos tehniskos risinājumos.

Gustavsberg jaunums ir tāds, ka tagad pieejamas enerģijas marķējuma shēmas vannas istabas un virtuves jaucējkrāniem un termostatiskajiem dušas jaucējkrāniem. Lietotāji var mājās ietaupīt līdz pat 40% no ūdens uzsildīšanai nepieciešamās enerģijas, izvēloties energoefektīvus krānus, jaucējkrānus un dušas vārstus. Ekspluatācijas pārbaudēs un laboratoriju testos tika noteikts, ka dažādu ražotāju produktiem, kā arī dažāda veida krāniem, jaucējkrāniem un dušas vārstiem enerģijas patēriņš būtiski atšķiras. Vārstu un jaucējkrānu ražotāji, būvniecības uzņēmumi, nekustamā īpašuma apsaimniekotāji, valsts iestādes un citas iesaistītās puses ir izstrādājušas atklātu un brīvprātīgu klasifikācijas un marķēšanas sistēmu sanitāro jaucējkrānu izstrādājumiem. Marķējums ir līdzīgs tam, ko izmanto sadzīves tehnikai, un ir paredzēts, lai sniegtu objektīvu palīdzību pircējiem, meistariem, enerģijas politikas padomdevējiem un patērētājiem, izvēloties energoefektīvu risinājumu.

Gustavsberg produkcija nopērkama veikalos KRAUTA, Komforts, Sanistal, Būvniecības ABC, Cita Santehnika, Simba un citos lielākajos būvmateriālu veikalos.

Svarīgākais