Auto vadīšana ziemā: vīrieši ir ievērojami pašpārliecinātāki par sievietēm

© Kaspars Krafts/F64

Pilnīgi droši par savām auto vadīšanas prasmēm, uzsniegot pirmajam sniegam, jūtas mazāk nekā trešdaļa Latvijas autovadītāju, pie tam vīrieši ir ievērojami pašpārliecinātāki. Tikmēr 15% autovadītājiem baltā sega uz ceļiem vai apledojusi šoseja ir pamatīgs pārbaudījums, liecina socioloģisko un tirgus pētījumu aģentūras "Norstat" veiktās aptaujas dati.

Pilnīgi pārliecināti pie stūres ziemas dienās jūtas tikai 30% aptaujāto, kamēr vēl 49% savas prasmes vērtē piesardzīgāk, izvēloties atbildes variantu "drīzāk jā".

Vīriešu auditorijā auto ziemā droši vada 37%, bet sieviešu - 22% respondentu.

Attiecīgi vīriešu grupā tikai 9% nav pārliecināti par savām prasmēm, kamēr sieviešu vidū nedrošo vadītāju īpatsvars ir 20%, noskaidrots pēc apdrošināšanas akciju sabiedrības "BTA Baltic Insurance Company" pasūtījuma veiktajā aptaujā.

Zīmīgi, ka visdrošāk automašīnu vada tie, kuriem biežāk sanāk braukt pa lielceļu. Proti, tie ir republikas nozīmes pilsētu un lauku rajonu iedzīvotāju. Šajās grupās pilnīgi pārliecināti par savām prasmēm ir attiecīgi 33 un 32% aptaujāto. Savukārt Rīgas iedzīvotāju vidū to īpatsvars ir 28%.

Svarīgākais