Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja

Plāno atsvaidzināt interjeru? Konsultējies ar dizaineriem "Furniture & Design Isle 2020"!

© Publicitātes foto

Ar ko jāsāk, plānojot telpas iekārtojumu? Kā gudri iekārtot nelielu virtuvi? Kā nepazaudēt mājīgumu, krāsojot tumšas sienas? Ja arī tev ir līdzīgi jautājumi par mājokļa labiekārtošanu, tad jau 23.–25. oktobrī dodies uz mēbeļu un dizaina izstādi “Furniture & Design Isle 2020” Ķīpsalā un konsultējies ar profesionāliem interjera dizaineriem!

Piedāvājam jau pirms izstādes iepazīties ar dažiem vērtīgiem mājokļa labiekārtošanas padomiem, kas var noderēt katram, kurš vēlas mainīt mājokļa izskatu. Padomus sniedz mākslas un interjera dizaina studijas “K&K Concept” radītāja un projektu vadītāja Kristiana Kazarjana, dizaina studijas “Mākonis” dibinātāja Anita Grase un “Dizainakvartals.lv” mēbeļu un interjera dizaineris Raimonds Šiferis, kuri konsultēs arī izstādē Ķīpsalā.

Izkrāso telpu pēc savām sajūtām!

Interjera veidošanā nevar ignorēt gan materiālu, gan priekšmetu krāsas telpā. Tās ietekmē to, kā viss kopā izskatīsies un kā cilvēki telpā jutīsies. Dizainere Anita Grase uzsver, ka krāsa telpā spēcīgi strādā uz mūsu psihi un fizioloģiju. Tā var uzmundrināt, nomierināt, veicināt apetīti vai pat iznīcināt. Izvēloties krāsu salikumu, viņa mudina patiešām ieklausīties sevī un kārtīgi novērtēt telpu. Dizaineris Raimonds Šiferis norāda, ka vienu formulu nevar izmantot visur un nav prātīgi kopēt skaistās dzīvokļu bildes, tāpēc, izvēloties krāsu, ir jāieklausās nevis kaimiņā vai celtniekā, bet sevī. Turklāt apgalvojumi, ka radiatori ir neglīti un tumša telpa nav mājīga, ir tikai mīti!

Savukārt interjera dizainere Kristiana Kazarjana norāda, ka sienas krāsu noteikti nevajadzētu izvēlēties veikalā. Krāsu ir ieteicams piemeklēt tieši tajā telpā, kuru krāsos, turklāt to vajadzētu darīt diennakts gaišajā laikā. Tam lieliski noderēs uzkrāsots krāsas paraugs. Vēl dizainere uzsver, ka lielu lomu telpā spēlē arī dienas aizkaru krāsa. Izvēloties plānos dienas aizkarus zilā, zaļā vai citā krāsā, ir jāatceras, ka šis tonis būs kā filtrs dienas gaismai - tas mainīs noskaņu un ietekmēs citas krāsas telpā.

Pinterest ilūzijas vai tava realitāte?

Sociālie tīkli ir pilni ar perfektām, skaisti un moderni iekārtotām mājām, dzīvokļiem un birojiem, kuri iezīmē modes tendences. Tomēr interjera dizaineri iesaka savu dzīves telpu iekārtot sev - savai labsajūtai un ērtībām, mazāk iespaidojoties no citur redzētā vai modes kliedzieniem. Anita Grase iesaka sākt ar savu vajadzību apzināšanu un telpas izpēti, jo cilvēka labsajūta ir cieši saistīta ar pārdomātu, ērtu un gudri dekorētu dzīves telpu. Ne viss, kas ir modē, derēs katram, turklāt ir jāņem vērā telpas forma un vai izvēlētais stils atbilst tavām sajūtām un iespējām. Dizainere iesaka nekļūt par dizaina vergu, bet gan ļaut dizainam kalpot tavām vajadzībām!

Arī Raimonds Šiferis uzsver, ka katrs objekts un situācija ir īpaša ar savu arhitektūru un klienta vajadzību. Kas der vienam, tas, ļoti iespējams, neder citam. Dizaineris bieži saskaras ar situācijām, kad cilvēks mājokli ir iekārtojis draugu vai radu iespaidots un beigu beigās dzīvo vidē, kas pašam nepatīk.

Vispirms plānot un tikai tad darīt!

Mājokļa pārvērtības - gan lielas, gan mazas - prasa plānošanu un rūpīgu izvērtēšanu, lai rezultāts sniegtu gandarījumu. Kristiana Kazarjana jaunas telpas iekārtošanu iesaka sākt ar precīzu vēlamo mēbeļu izvietojuma plānu un nepieciešamajiem elektroinstalācijas punktiem, lai iekārtojums nebūtu jāpielāgo jau esošajiem elektrības izvadiem. Tāpat viņa norāda uz šķietamu sīkumu mīksto mēbeļu izvēlē - tās noteikti ir ieteicams izmēģināt, uz tām pasēdēt un apgulties, jo katram cilvēkam ir atšķirīgas ķermeņa proporcijas. Kas vienam būs ērts, otram var nebūt. Savukārt Raimonds Šiferis iesaka neļauties atlaižu vilinājumam un spontāniem pirkumiem, tos kārtīgi neapdomājot un nevizualizējot šo priekšmetu savā interjerā. Dizainera pieredze rāda, ka bieži mājokļa tēlu un noskaņo sabojā nepārdomāti iegādātas vai arī draugu atdāvinātas lietas, kuras nav gādātas konkrētajai telpai.

Lai gan plānošana ir būtiska, tomēr ne katrs spēj vizualizēt savas idejas un paredzēt būtisko, tāpēc lieliski noder dizainera padomi. Turklāt pat viena konsultācija pirms darbu uzsākšanas var palīdzēt izvairīties no daudzām nevajadzīgām kļūdām, kā arī ietaupīt laiku un naudu. Lai atvieglotu mājokļa iekārtošanu un palīdzētu izvēlēties īstās mēbeles un akcentus, izstādes apmeklētājus no 23. līdz 25. oktobrim konsultēs Latvijas Dizaineru savienības (LDS) sertificēti interjera dizaineri - Dace Zeltiņa (“O Dizains”), Anita Grase (“Mākonis”), Vīva Ieviņa (“Vīvas DIZAINS”), Kristiana Kazarjana (“K&K Concept”), Gunārs Platpīrs (“Platpīrs”), Barbara Freiberga (“Sapņu studija”), Aļona Fjodorova (“Zephyr Furniture”), Raimonds Šiferis (“Dizainakvartals.lv”) un Līva Uzulniece.

Rezervē konsultācijas laiku!

Reģistrēšanās interjera dizaineru konsultācijām jau ir sākusies, tāpēc aicinām iepazīties tuvāk ar dizaineriem izstādes mājaslapā, sazināties ar izvēlēto dizaineri un vienoties par konsultācijas laiku. Turklāt, lai konsultācija noritētu produktīvi, dizaineri iesaka tai sagatavoties - uzņemt telpas fotogrāfijas, ņemt līdzi plānojumu, kā arī pierakstīt savus jautājumus un vēlmes.

“Furniture & Design Isle 2020” dalībnieki piedāvās dažādus risinājumus un individuāli strādās ar apmeklētājiem, lai katrs atrastu vajadzīgo un varētu veiksmīgi iekārtot savu virtuvi, guļamistabu, viesistabu, bērnistabu, vannasistabu, biroju vai arī terasi. Mēbeļu ražotāju piedāvājumā būs gultas, matrači, dīvāni, galdi, krēsli, iebūvējamie skapji, lampas un citi gaismekļi, aizkari, paklāji, mēbeļu audumi un vēl. Izstādē varēs ne tikai iegādāties jau gatavu produkciju, bet arī veikt individuālus pasūtījumus.

Lai dalība “Furniture & Design Isle 2020” un tās apmeklējums būtu maksimāli drošs, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 ir ieviesusi virkni drošības pasākumu - skatīt šeit!

Izstādi “Furniture & Design Isle” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1. Vairāk informācijas ŠEIT. Sekojiet līdzi jaunumiem arī Facebook.com.