Materiālā bagātība neticami īsā laikā

© no personīgā arhīva

"Mēs neprātīgi dzenamies pakaļ naudai un tās dēļ krāpjam, melojam, zaimojam, iznīcinām un pat nogalinām... Kas ir nauda? Vai mantkārības dēļ cilvēks spējīgs iznīcināt savu ģimeni, nodot savas saknes? Vai tā ir ļaunums, svētība vai tomēr pārbaudījums?" jautā psiholoģijas zinātņu maģistre, psiholoģe, Sanatana Dharma skolotāja, Durgas tempļa vecākā skolotāja, projekta www.durga.lv vadītāja Nora Kalnmale.

Nauda ir lāsts tikai tiem, kam nav zināšanu šajā jautājumā, bet, kā māca Sanatana Dharma (mūsdienās saukts par hinduismu, tulkojumā no sanskrita – mūžīgo visu lietu kārtības likums), īsta svētība un brīvība tiem, kuri zina naudas noslēpumus.

– Kā atmodināt snaudošās spējas?

– Sanatana Dharma māca sakārtot ne vien garīgo, bet arī materiālo pasauli – abām jābūt līdzsvarā, jo tikai tad var runāt par skaistu un harmonisku dzīvi. Praktizējot Sanatanas Dharmas (hinduisma) garīgās metodes, cilvēks iegūst spēku: ēdiens spēcina ķermeni, bet dievišķā enerģija – garu. Lai mainītu materiālo situāciju, jāaicina talkā gara spēks un gudrība – tas ir pamatu pamats.

Ir daudz tādu cilvēku, kuriem nepietiek naudas. Šie ļaudis attīstījuši tikai nelielu daļu no savām spējām, kas vēl aizvien atrodas pasīvā, dusošā stāvoklī. Viss labākais noslēpts tik dziļi, ka pašiem nav izdevies to atmodināt. Sanatanas Dharmas garīgās prakses pakāpeniski atmodina cilvēka snaudošās spējas, tostarp – spējas sakārtot savu materiālo pasauli.

Kad vēlēsieties uz visiem laikiem izbeigt viduvējo eksistenci un būsiet pateicis, ka turpmāk jums ar to nebūs nekāda sakara (jo esat gatavs izdzēst šā dzīvesveida paliekas no sava apģērba, ārienes, izturēšanās, runas veida, rīcības, mājām), ka turpmāk parādīsiet pasaulei savu patieso drosmi, vairs nepadosieties neveiksmei un pastāvīgi vērsīsiet skatu uz kaut ko labāku – kompetenci, pastāvību, ka nekas jūs nenovirzīs no šīs apņemšanās, būsiet pārsteigts, kāds pacilājošs spēks, pašpaļāvības uzplūdi un iekšējs miers pārņems.

Hinduisms māca būt bagātam, tas nozīmē – iepazīt Dievu savā sirdī. Pēc tam, kad Dievs radīja pasauli, viņš radīja cilvēku. To izdarījis, viņš sāka šaubīties, vai nav pieļāvis kļūdu, radot cilvēku. "Cilvēks nedos man mieru. Katru minūti es redzēšu viņu pie savām kājām, pie tempļa durvīm ar žēlabainām lūgšanām. Kur lai noslēpjos, lai man netraucētu?" domāja Dievs. Eņģeļi izteica visdažādākos piedāvājumus – Everesta virsotnē, okeāna dzīlēs, zvaigžņu tālumos, bet Dievs zināja, ka ar laiku cilvēks nokļūs arī tur. Tad kāds vecāks eņģelis pieliecās pie auss un pačukstēja: "Noslēpies pašā cilvēkā, jo tur viņš tevi nekad nemeklēs." Dievs paklausīja un noslēpās cilvēka sirdī...

Hinduisms atgādina: tikai sasniedzot harmoniju visās dzīves sfērās, cilvēks var kļūt Dievs un arī pasakaini bagāts. Tiekšanās kļūt Dievam, līdzināties Radītājam nenovēršami padara cilvēku bagātu. Ja esat ceļā pie Dieva (šeit nav domāta iešana uz baznīcu), jūs ejat caur bagātību, jo soli pa solim kļūstat par savas dzīves saimnieku, sava likteņa noteicēju. Visas dzīves jomas ir savstarpēji saistītas kā hologrāfiskā attēlā. Nav iespējams attīstīties vienpusīgi. Tiecoties pēc materiāliem labumiem, cietīs pārējās dzīves jomas. Šie labumi nav doti uz ilgu laiku, dzīvē ir milzum daudz šādu piemēru. Tādā veidā apstājas attīstība, un tas nozīmē nāvi. Nedrīkst attīstīties tikai garīgi, jo tas novedīs pie materiālās jomas, tajā skaitā arī fiziskā ķermeņa, nolieguma.

– Kā kļūt garīgi un materiāli pašpietiekamam?

– Parasti cer uz visvieglāko iespēju tikt pie bagātības, slavas vai cieņas. Cilvēki vēlas apgūt meistarību, apejot mācību laiku, iegūt zināšanas bez mācīšanās, saņemt bagātību uz kredīta. Ja esat dzimuši laikmetā un valstī, kur zināšanas un iespējas ir tādā pārpilnībā kā nekad agrāk, kā var sēdēt klēpī saliktām rokām un lūgt Dievam palīdzību darbā, kura paveikšanai nepieciešamas spējas un izturība? Hinduisms māca, ka cilvēkā apslēptas visas Visuma enerģijas. Viņš radīts pēc Dieva tēla un līdzības. Viņā ir radīšanas un postīšanas, šaubu un ticības enerģijas. Viņā, tāpat kā Dievā, ir absolūti viss, taču vienīgi Dievā visas enerģijas ir līdzsvarotas. Cilvēki tikai mācās dzīvot saskaņā ar sevi un apkārtējo pasauli. Absolūta vai Dieva līmenī visi ir vienoti.

Kļūt bagātam nozīmē kļūt pašpietiekamam garīgajā un materiālajā domāšanā, izpaust sevi līdzīgi Dievam. Bagātība ir īstenotas dievišķās iespējas, turklāt visās dzīves jomās. Sanatana Dharma uzsver: tā ir dzīve visā pilnībā. Bagāts ir tas, kurš pārvalda dažādus stāvokļus, vada pasauli, ir radošs. Dievs, debesis, mīlestība – patiesi brīnumainas, dievišķas jūtas. Šie vārdi ir tuvi ne vien pēc skanējuma, bet arī pēc nozīmes.

– Nekādu ierobežojumu nav?

– Sanatanas Dharmas (hinduisma) sistēma liek atcerēties likumu: "Viss esošais sākumā rodas mūsos, bet pēc tam parādās ārpusē." Ikviena dzīvības darbība izpaužas no iekšpuses uz āru, un tikai tā! Visas lietas aug no iekšienes un tad izplatās Visumā, kas veido apkārtni. Cilvēkā nekas nevar ienākt no ārienes, tāpēc vienmēr jādomā patstāvīgi. Hinduisms māca, ka cilvēka instruments ceļā uz bagātību ir viņš pats. Viņa galvenais uzdevums dzīves laikā – darboties garīgajā un materiālajā pasaulē. Finansiāla uzvara nav preču zīme, bet gan paša kā meistara vērtība savā lietā.

Izgudrot nozīmē palielināt savu karmisko potenciālu. Lai kļūtu bagāts, jāpamodina sevī Radītājs. Pamošanās, starp citu, nemaz nav tik grūta – ja cilvēkā atvērts sušumnas kanāls un sasniegts samadhi (apgaismība), viņš ir saņēmis visas slepenās hinduisma tehnikas.

Hinduisms māca noskaidrot attiecības ar naudu. Katram ir sava vērtību sistēma, kas ietver arī attieksmi pret naudu, bagātības izmērus, ar ko cilvēks var operēt vai, citiem vārdiem sakot, kādu naudas vai bagātības daudzumu cilvēks var izturēt. Cik jums nepieciešams pilnai laimei? Pamēģiniet bez jebkādiem ierobežojumiem izvirzīt sev augstus mērķus. Hinduisma sistēma atgādina, ka, tiecoties pēc bagātības, nedrīkst aizmirst garīgās attīstības līmeņa celšanu. Tā palīdzēs izveidot gan taktiskos, gan stratēģiskos mērķus. Svarīga loma pašizglītošanās procesā ir ezoterisko likumu izzināšanai, karmas un naudas mijiedarbībai un garīguma attīstībai. Tikai godīgi nopelnīta bagātība būs atbilstoša pozitīvai karmai, ko nodot mantojumā pēctečiem, lai tā nestu viņiem laimi un prieku, kā arī visiem tiem, kuri lielākā vai mazākā mērā saistīti ar šo bagātību.

– Ko nozīmē hinduisms un naudas tērēšana atbilstoši kosmosa likumiem?

– Lai nodrošinātu naudas kā dievišķās enerģijas klātesamību, tā jāskaita, un izdevumi jāplāno atbilstoši kosmosa likumiem. 25 procenti ir jāziedo garīgajam egregoram, tātad jāizmanto savas dvēseles un gara stiprināšanai (garīgas grāmatas, garīgās prakses nodarbības, lekcijas u. c.), 10 procentu jāvelta veselības uzturēšanai (profilakses pasākumi, sports, atpūta, pirts, māksla u. c.), 10 procentu jāatdod materiālās labklājības egregoram – labdarība (ziedojumi fondiem, palīdzība bērniem, invalīdiem u. c.), 10 līdz 20 procentu tērējami materiālo vajadzību apmierināšanai, pārējie 35 procenti paliek ikdienas izdevumiem. Tā saskaņā ar kosmosa likumiem cilvēki pieslēdzas naudas vairošanās egregoram.

Raksts tapis sadarbībā r www.durga.lv

***

NODERĪGI!

30., 31. oktobrī tiek komplektēta jauna SANATANAS DHARMAS 1. LĪMEŅA grupa.

Pilna informācija un pieteikšanās: ww.durga.lv vai tālr. 25888358

vadīs Mag. psych. Nora Kalnmale

Svarīgākais