Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Māja

Kā samazināt apkures rēķinus?

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

“Katram daudzdzīvokļu dzīvokļa īpašniekam ir jārūpējas, lai kāpņutelpas būtu noslēgtas, logi salikti, aizvērti un bēniņu telpas būtu ciet. Un temperatūras režīmam jābūt noregulētam atbilstoši savām iespējām maksāt,” RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” ieteikumus, kā taupīt siltumu un samazināt maksu par to, uzskaita AS "Rīgas siltums" valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis.

Talcis atgādināja, ka katrs grāds sadārdzina apkures rēķinu par 5 % un tāpēc iesaka iedzīvotājiem sekot līdzi temperatūrai dzīvoklī. “Ja ir iespēja regulēt radiatoru, nevajag regulēt temperatūru dzīvoklī, atverot logu,” iesaka "Rīgas siltums" valdes priekšsēdētājs.

Arī vēdināšanas režīmus vajagot izmantot tādus, kā rekomendējot uzņēmums - vēdināt īslaicīgi, bet kārtīgi atverot logus un aizverot termoregulatoru.

“Ja domājam ilgtermiņā, tad ir jāveic energoefektivitātes pasākumi, sistēmas modernizācija, māju siltināšana, šie ir soļi, ko mēs aicinām darīt,” par veidiem, kā samazināt apkures rēķinus sacīja Talcis.