Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja

Noskaidrotas populārākās šī gada apņemšanās; liela daļa sola vairāk laika veltīt ģimenei

© Rūta Kalmuka/ F654 Photo Agency

“Ferratum Grupas” veiktais starptautiskais pētījums atklājis, ka 40% latviešu šajā gadā ir apņēmušies vairāk laika pavadīt kopā ar ģimeni, kamēr citās valstīs šāda apņemšanās ir tikai 23% aptaujāto.

“Pētot aptaujas datus, secinājām, ka šajā gadā latvieši vairāk nekā citu valstu pārstāvji ir nolēmuši gādāt par ģimenes ligzdiņas vīšanu un labiekārtošanu, jo otrā populārākā apņemšanās ir labiekārtot savu mājokli - to par šī gada mērķi izvēlējušies 27% aptaujāto latviešu, savukārt citās valstīs šāda apņemšanās ir tikai 15% aptaujāto,” norāda “Ferratum Bank” izpilddirektora vietnieks Anti Kumpulainens (Antti Kumpulainen).

18% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju šogad vēlas iegādāties jaunu auto vai ieguldīt esošā auto remontā, kamēr citviet pasaulē šāda apņemšanās ir 13% aptaujāto. Savukārt, ne tik taustāma apņemšanās ir 13% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju, kas šogad ir nolēmuši investēt sava sapņa attīstībā, kamēr citviet pasaulē investēt savā sapnī plāno tikai 9% aptaujāto.

Šogad vairāk ceļos 14% aptaujāto latviešu un 12% pārējo valstu iedzīvotāju. Sportiskajā ziņā latvieši sevi uzskata par gana aktīviem, jo tikai katrs astotais latvietis (12%) ir apņēmies šogad vairāk sportot, un līdzīgi uzskata arī citu aptaujāto valstu iedzīvotāji, kur šāda apņemšanās ir 11% aptaujāto.