Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Māja

Aptauja: tikai 15% Latvijas iedzīvotāju, skatoties TV, vairs nedara neko citu

© Jānis Saliņš/F64

8 no 10 Latvijas iedzīvotājiem atzīst, ka pilnībā nekoncentrējas televizora vērošanai un paralēli tai dara arī citas lietas, noskaidrots Samsung QLED TV aptaujā. Visbiežāk reizē ar TV skatīšanos respondenti ēd (66 %), lieto viedtālruni (53 %), tīra mājokli (47 %) vai gatavo ēst (43 %).

Interesanti, ka kungu vidū katrs piektais nododas tikai netraucētai satura baudīšanai televizorā, paralēli nedarot neko citu, kamēr dāmu vidū tā rīkojas vien katra desmitā.

Paralēli TV vērošanai pat 90 % sieviešu veic citas aktivitātes, iepretim 79 % vīriešu.

Turklāt sievietes arī trīskārt biežāk, skatoties televizoru, veic dažādus rokdarbus (34 % sieviešu pret 10 % vīriešu). Tāpat viņas divkārt biežāk TV skatīšanos apvieno ar mājokļa tīrīšanu (60 % sieviešu pret 31 % vīriešu), atklāts QLED TV aptaujā.

Savukārt jaunākā paaudze vecumā no 19 līdz 29 gadiem savu uzmanību lielākoties velta diviem ekrāniem vienlaikus - gan TV, gan viedtālrunim (74 % jauniešu, salīdzinot ar 53 % vidēji Latvijā). Šim paradumam ir tendence samazināties līdz ar respondenta vecuma palielināšanos, piemēram, 50 līdz 64 gadu vecu respondentu vidū tā rīkojas tikai 34 %.