Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja

Pieci veidi, kā savu virtuvi padarīt mājīgāku

© Publicitātes foto

Mēdz teikt, ka virtuve – tā ir mājas sirds. Te cep, vāra, sarunājas, pavada laiku kopīgās maltītēs, tādēļ šī telpa pati par sevi bieži vien šķiet mājīgāka par istabām, taču tagad, kad aiz loga rudens, un jo īpaši gribas ļauties omulībai un siltumam, salona ARENS dizaineri iesaka piecus dažādus elementus, kas virtuvi padarīs vēl mājīgāku.

Dabīga koka detaļas

Īpašu mājīgumu un siltuma sajūtu telpām piešķir dabīgie materiāli, turklāt tie izmantojami ne vien lielu virsmu - sienu vai grīdas - apdarē, bet arī mazākās virsmās - sākot ar koka leti, beidzot ar skapīšu rokturiem vai gaismas ķermeņiem. Koks visā tā toņu un faktūru bagātībā, joprojām aktuālā vecas koksnes izmantošana interjerā, ērti lietojamais saplāksnis vai pat dabīgo materiālu imitācijas - ļaujieties eksperimentiem, radot savu ideālo virtuvi.

Pārdomāts apgaismojums

Panākt omulīgāku sajūtu virtuvē var vienā mirklī, ja vien izvēloties spuldzes, pievērsīsiet uzmanību tehniskajiem datiem uz kastītes un izvēlēsieties spuldzes ar neitrālu vai siltu gaismu. Mājīgu atmosfēru radīs arī vairāki nelieli gaismas avoti ar iespēju regulēt to spilgtumu, atstājot maksimālu apgaismojumu darba virsmu tuvumā, bet citur - to pieklusinot.

Dekoratīvie elementi

Lai gan ikdienā par svarīgākajām pieņemts uzskatīt tādas pamatlietas kā griestu, sienu un grīdas apdari, par īsto mājas sajūtu gādā detaļas. Pareizi piemeklēti aizkari, nelieli interjera akcenti - rokturi, pakaramie, virtuves tekstils, ēdamgalda noformējums un izteiksmīgi trauki palīdzēs radīt īpašu noskaņu virtuvē. Nopērciet jaunus virtuves dvielīšus, izveidojiet sezonālu kompozīciju uz galda, skaisti sakārtojiet augļu grozu un vērojiet, kā jūsu virtuve iegūst individualitāti!

Ērtība un funkcionalitāte

Virtuve kļūs par patīkamu mājas centru, ja tā būs ērti un parocīgi iekārtota. Tādēļ, plānojot virtuvi, jāpievērš liela uzmanība tādiem būtiskiem lēmumiem kā ērtam sadzīves tehnikas izvietojumam, kvalitātei, plauktu un skapīšu funkcionalitātei, kā arī virtuves dalījumam zonās. Jūs jutīsieties ērti un omulīgi, ja gatavojot vakariņas, viss būs ērti sasniedzams, pa rokai un līdzās gatavotājam, kāds varēs nesteidzīgi baudīt tēju.

Telpaugi košumam

Skaisti, labi kopti augi telpām gan piešķir svaigu akcentu, gan rūpējas par gaisa kvalitātes uzlabošanu. Izvēlieties augus, kuru prasības pēc gaismas piemērotas jūsu virtuvei. Lieliski būs augi ar stingrām, viegli kopjamām lapām, bet gardēži zaļumu klāstu virtuvē var papildināt ar pašaudzētu garšvielu podiņiem.