10 padomi, kas padarīs ēstgatavošanu vienkāršāku

© Rimi Gardēži

Dažādi knifiņi un pavāru noslēpumi, kurus likt lietā nākošajā ēstgatavošanas reizē, atklāj "Rimi Gardēži".

1. Kā nomizot ķirbi

- ķirbja mizošanu var padarīt vienkāršāku 2 veidos. Ķirbi sagriež lielās šķēlēs un uzsilda cepeškrāsnī vai mirkoviļņu krāsnī. Miza kļūs mīkstāka un viegli nolobīsies. Ja recepte paredz, ka ķirbis jānomizo pirms termiskas apstrādes, to vieglāk būs mizot ar dārzeņu mizojamo nazi nekā ar parasto.

2. Kā pagatavot bekonu - droši vien esi ievērojis, ka, cepot bekonu, tas ļoti saraujas un zaudē formu. Lai tā nenotiktu, viegli noskalo šķēlītes ar aukstu ūdeni pirms cepšanas.

3. Cep bekonu cepeškrāsnī - runājot par bekonu, to vislabāk ir cept cepeškrāsnī. Tā tas saglabās labāku garšu un būs kraukšķīgāks.

4. Sagatavo ēdienkarti nedēļai - šis padarīs vienkāršāku ēšanu mājās, kas palīdzēs ietaupīt naudu. Reizi nedēļā sastādi ēdienkarti visai nedēļai. Tā varēsi nopirkt tieši tos produktus, kurus tev vajag tā, lai nepaliktu pārpalikumi.

5. Sagatavo ēdienu uz priekšu - piemēram, gatavojot lazanju vai bulciņas sagatavo 2 vai vairāk porcijas. Izcep vienu, bet pārējo ievieto saldētavā. Nākamajā reizē viss jau būs sagatavots, atliks tikai izcept!

6. Pēc iespējas vairāk gatavo cepeškrāsnī - cepeškrāsns ir viena no pateicīgākajām ierīcēm tavā virtuvē. Tā ļauj tev cepšanas laikā atpūsties vai paralēli darīt citus darbus, gatavot citus ēdienus, jo gandrīz visās receptēs nav nepieciešams ēdienu apmaisīt vai citādi lieki ap to darboties. Rudenī cep dārzeņus cepeškrāsnī, nevis vāri.

7. Liec "zaļiem" avokado nogatavoties ātrāk - avokado nogatavosies ātrāk, ja ievietosi tos papīra maisā. Procesu vēl ātrāku padarīs tas, ja ieliksi maisā banānu.

8. Ja nevēlies, lai augļi nogatavotos pārāk ātri - tādā gatījumā neturi tos vienā traukā vai blakus banāniem. Banānu mizās ir viela, kas paātri nogatavošanās procesu. Šī iemesla dēļ arī pašus banānus vajadzētu atdalīt no ķekara, lai tie atsevišķi būtu svaigi ilgāk.

9. Izmanto zobu diegu virtuvē - zobu diegs bez mentola būs lielisks palīgs virtuvē. Ar to iespējams gludi un precīzi sagriezt biskvīta kūkas, mīkstos sierus. To var izmantot arī gadījumos, ja pie galda pielipusi mīkla no rullēšanas.

10. Izvairies no acu asarošanas, griežot sīpolu - pirms griešanas, ieliec sīpolu uz pāris minūtēm saldētavā.

Svarīgākais